pengar, drömmar och tjat...

Den här sommaren kommer bli så knaper, pengamässigt alltså. Inget studiemedel under hela sommaren, varken för mig eller för de stora barnen och för mellantjejen blir det inte heller något barnbidrag för längre. Så ett barnbidrag och inget studiemedel är det som gäller hela sommaren. Det är verkligen tur att jag har fått ett jobb och att jag får jobba i sommaren, tyvärr kommer pengarna jag tjänar en månad efter. Så de pengar - den lön - jag får nu i juni är för det som jag jobbade i maj och eftersom det fortfarande var skola då så blir det inte så mycket lön. Usch jag får magknip och ångest när jag tänker på pengar. Det känns som om det alltid är någon som tjatar och tjafsar om pengar just nu och jag vill helst bara stänga öronen och dra något gammalt över mig och försvinna. Jag orkar inte ens tänka på allt som kommer att kosta i sommar! Jag orkar just nu bara ta dagen som den kommer och hoppas på de bästa. Usch hur kunde det bli så här...

Man ska alltså inte förverkliga sina drömmar som vuxen och börja studera för det straffar sig bara ekonomiskt. Visst är det roligt och upplyftande att studera men är det värt det? Jag vet faktiskt inte just nu - jag vet ärligt talat inte hur länge detta kommer att fungera. Kommer jag kunna studera två år till med minst ett sommarlov till som säkert kommer bli lika knapert som detta? Just nu vet jag varken ut eller in. Just nu känns allt bara skitjobbigt...


Men ja, det här är min dröm... jag vill bli arkeolog. bild:google
sommar | |
#1 - - messan:

Låter skrämmande att det ska vara så för man ska ju följa sina drömmar. Pengar är dock ett ämne som det kan bli mycket diskussioner om och att inte ha pengar leder till så mycket onödig oro också.

Jag hoppas du får en fin sommar och att det går ihop sig!

Varm kram

#2 - - Madde:

usch inget kul när inte pengarna räcker till!! Hoppas det kommer att lösa sig i alla fall!!



Har man en dröm så är det ju klart man vill uppfylla den!!



Kramar

#3 - - Doris:

Usch! Jag vet precis hur det känns. Jag började också plugga när jag var vuxen och hade tre barn. Vi fick fylla upp med socialbidrag periodvis. Ingen hit, men det gick. Det ordnar sig säkert för dig. På något sätt! Styrkekram till dig.

#4 - - Carro:

Inget år är det andra likt, man får nya erfarenheter som leder vidare till nya situationer. Men sluta inte plugga, studierna ger dig chans att få ett bättre betalt jobb, om några år.

Om ett år har du 120 hp och står dig bättre i konkurrensen om sommarkurserna, plus att du kommer söka fler.

Drömmar är viktiga. Bli arkeolog!

#5 - - Viktkamp:

det är en tuff period nu men det kommer bli bra, du kommer uppnå din dröm! Kramar

#6 - - Ann Catrine:

Förstår din oro och förtvivlan!

Hoppas och tror det löser sig,

på det ena eller andra sättet!

Fokusera på hur det kommer att bli när din

dröm uppfyllts ;-)



Kram vännen!

#7 - - Anki:

uch ja pengar kan göra en tokig. Nog ska man försöka förverkliga sin dröm även som vuxen, men de verkar ju väldigt knepigt om man inte kan få någonting under sommarloven...leva utan pengar funkar ju liksom inte...hua..hoppas de löser sig för dig.



Kramiz

#8 - - Carina:

Nee fy sjutton vad trist när det blir så som

du har det nu, skruttigt!

Hoppas ni kan få ut något av sommaren iaf,

fint väder med sol och bad :)

#9 - - mammakero:

Nä, pengabrist är inget att leka med. När man har pengar, känns inte pengarna så viktiga, som när man har för lite! Det är en obekväm sits att ni är flera med 'för lite' pengar samtidigt. Sånt är slitande för hälsan.

#10 - - maria:

jag vet precis hur det är med pengabrist och det är inget roligt...vi har levt knapert länge och det är tufft...

kämpa på mot ditt mål..kanske ni kan göra en rensning och sälja en del på tradera och blocket ?



kramelikram <3

#11 - - Agneta:

förstår att det känns i magen ang pengar, det är en sak som ofta snurrar i mitt huvud med då mannen i denna familj ju bara har sjukpension...men, allt går till slut om man bara sätter sig ner och planerar o funderar. Men jag förstår att du tycker att det är jobbigt bara för att du nu följer din dröm. Håll ut och resten av familjen får hjälpa till för att få ihop det. En stor styrkekram till dig, och tänk oxå på att mkt är gratis som man kan göra det gäller bara att hitta dem. Det viktigaste är ju at prioritera boende och mat, sen får kärlek ta hand om resten!

kram

#12 - - Yohanna i Las Palmas:

Jag hatar också att tänka på pengar. Ändock så finns de ständigt i mina tankar och drömmar.

Tänk om man fick vinna otroligt mycket pengar så man slapp oroa sig.

Ha det bra ändå.

Hälsningar

Yohanna

Upp