skogskyrkogården...

När vi hade firat midsommar färdigt hemma hos min mamma och (styv)pappa så tog maken och jag en promenad genom Skogskyrkogården. Vi gick själva, barnen hade redan åkt iväg på olika saker, så vi tog turen där över och tog tunnelbanan hem istället för att gå åt andra hållet och ta bussen. Vi gillar skogskyrkogården. Den är så stor, fin, mäktig och speciell. Och vi hittar nya vägar att gå varje gång, nästa gång svänger vi in på en annan stig så får vi se vad vi får se då.

Tänk alla som ligger begravda där. Vilka liv har de levt? Vilka är det som finns kvar och sörjer dom? Och flera andra frågor som väcks när man går där. Är det här vi ska ligga när vi dör? Ska vi ha en familjegrav? Vill döttrarna ligga i familjegraven när de har blivit vuxna och skaffat en egen ny familj? Kommer vi få leva länge till tillsammans? Ja det är många tankar och frågor som avhandlas under dessa små promenader. Nu får ni en bildbomb över den vackra naturen som finns på Skogskyrkogården och den vackra arkitekturen som finns där.






Ett sådant här nyckelhål i ytterdörren kanske?








alla foton:jag
livet | |
#1 - - Husfrun:

Ja, det är något speciellt med kyrkogårdar. Någonting rofyllt, känslosamt, historiskt och vackert.

Kram.

#2 - - Sussi:

Kyrkogårdar är vackra men jag blir alltid lite illa till mods när jag promenerar i en. Titta på bilder går bra dock ;)



Kramisar

#3 - - Agneta:

även jag älskar att gå på kyrkogårdar, det är en speciell miljö som ger ett lugn. Vi brukar läsa på gravstenarna, fantisera om vad de människorna har gjort och hur de levt sitt liv.

O den där skelettnyckelhålet var ju hur fräckt som helst!

kram

#4 - - carina:

Det är ganska så rogivande att gå och promenera på kyrkogårdar och läsa på alla gravstenar! Skulle nog ta en hel dag innnan man har läst på alla stenar!

Ha en fin midsommardag vännen!

Kramen♥

#5 - - Fnulan:

Har en nära som kämpar mellan liv och död just nu... Alla dessa tankar du skriver om kommer upp i mitt huvud, hur skulle de va om jag dog, hur vill jag ha det etc.

Livet är inte rättvist alltid

#6 - - Barnens Hjältar:

Tack, tösen blev lite tveksam när vi skulle gå till midsommarfirandet så jag fick ta mig kransen istället för henne. Blommorna växer i vår trädgård.



Bilden på döskallen som nyckelhål var både tuff och läskig.

#7 - - Ama de casa:

Visst är kyrkogårdar fascinerande ställen? Vi skola ju alla den vägen vandra, och det är fridfullt (oftast) att gå runt och titta där. Många livsöden.



Ha en riktigt fin fortsatt midsommar!

Kram

#8 - - julia:

Hejsan!

Jag har en liten fråga till dig om du skulle vilja rösta på min bild här: http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?search=julia

Du skulle verkligen vart guldvärd!

kramar



#9 - - Pia:

Åh, va fina bilder du tagit!!!

Och den där jordgubbstårtan såg ju vansinnigt smaskig ut!! :)

#10 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Otroligt vackra bilder!

Och visst är det något speciellt med kyrkogårdar.. de är så mkt känslor som vilar där <3



Jag brukar ofta tänka att för någon har livet precis stannat.. stannat upp... och för en del fortsätter det som vanligt.. Det är en märklig känsla.

Upp