sommar och pengar - en förklaring...

Jag vill göra ett litet tillägg till mitt förrförra inlägg angående pengar. Vi är som tur var två vuxna här hemma och min älskade man får som tur är en ganska okej lön. Så vi kommer klara oss, det mest basala kommer såklart fixa sig galant. Men det jag tycker är jobbigt är att jag inte har så mycket EGNA pengar, jag avskyr nämligen att behöva be om pengar. Att inte få in EGNA pengar på kontot känns tufft. Och sedan kommer de två tonårsdöttrarna tycka att det är jobbigt att de inte kan få extra pengar över sommaren, månadspeng kommer vi nog fixa att dom får men det där lilla extra blir det värre med. Eftersom studiebidraget inte betalas ut under sommarlovet och barnbidraget bara betalas ut till och med det halvår som barnet fyller 16 år, och det blir nu i juni. Och ja båda tjejerna har sökt sommarjobb, flera stycken - massor, men inte lyckats få ett enda. De har sökt både genom kommunen, landstinget och även "privat" genom att skicka in sina CV till olika ställen, men inget napp blev det i år.

Eftersom jag jobbar under sommaren så kommer jag få in lite pengar, men den största lönen kommer att komma först i augusti eftersom jag får min lön med en månads förskjutning. Och det känns lite så här - att i augusti - det är så dags då. Då kommer CSN-pengarna och lite av det andra. Så augusti lär bli en bra månad pengamässigt sett men det är så dags då, när vi börjar skolan igen och sommaren och semestern är slut.

sommar | |
#1 - - Husfrun:

Jag förstår precis hur det är med pengar som inte kommer nu utan sen nångång kanske. Det är olidligt.

#2 - - Lejonkvinnan:

Det är trist när inte pengarna räcker till och det är ännu tristare att behöva be om pengar, eller att säga till barnen att ständig behöva be den andre om pengar. Men ge inte upp studierna, kanske kan ni hitta på något senare höst istället?



Kram

#3 - - Barnens Hjältar:

Ja det är jobbigt när man måste pussla, inget roligt alls. Barn förstår väl men samtidigt är det ju ledsamt. Hoppas det blir bra trots allt.

Kram!

#4 - - Kristina J:

Det är tufft när det är brist på pengar, speciellt jobbigt när det är sommarlov och alla är hemma - blir ju lite fler måltider att fixa också. Sedan tycker jag att det är så himla synd om ungdomarna som har så svårt att hitta sommarjobb numera. När jag var yngre var det hur lätt som helst att få det, alla arbetsplatser behövde massvis med semestervikarier och det fanns jobb även till oss som var unga och ej hade någon utbildning ännu.

Upp