imorgon gäller det...

Imorgon ska jag ha min andra muntliga redovisning någonsin på högskolan och jag har gjort min absolut första power point presentation någonsin, så jag hoppas att det fungerar bra med den imorgon.
Men blodapelsinmarmeladen var ju också första gången jag gjorde och det blev ju jättebra så jag hoppas att det håller i sig. Jag ska med min lilla fina julklapps dator men jag har även med mig presentationen på ett USB-minne som en extra backup, man vet aldrig. Vi ska prata i 10 minuter max och jag tror inte att jag kommer fylla hela den tiden faktiskt, när jag har övat högt för mig själv nu när här hemma så ligger det på 7 minuter men eftersom jag kommer vara nervös så går det säkert på 6 minuter, liksom av bara farten.

Ni får en bild till på dessa härligt soliga blodapelsiner. Jag bara älskar dess färg.


foto:jag
utbildning | | 16 kommentarer |

blodapelsinmarmelad, solsken på burk...

Blodapelsinmarmeladen är klar och den blev mycket lyckad.
Lite söta, syrliga och beska smaker samsas i samma burk.
En burk full med solsken...
foto:jag

Recept på Blodapelsinmarmelad:

1 st. "vanlig" apelsin
4 st blodapelsiner
5 dl vatten
1 liter syltsocker

Tvätta apelsinerna väl och skär de sen i mindre bitar. Först i klyftor, ta ut eventuella kärnor, skär sedan ner i små bitar. Häll ner allt i en kastrull och fyll på med vattnet. Koka under omrörning i ca: 45 minuter (min kokade 55 minuter innan sockret åkte i för jag vill ha mina skalbitar lite mjuka). Mät upp syltsockret och rör ner det i apelsinkoket. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Häll sedan upp på väl rengjorda burkar.

Härligt fin c-vitaminstinn marmelad som skiftar vackert i rött och orange, riktigt solsken på burk.

Söta saker
Tips | | 14 kommentarer |

veckans vikt och att samla solsken på burk...

Minus -1 kg visade vågen den här veckan. jag har inte gjort något annat än börjat med promenader från skolan och promenaderna från jobbet.

Just nu kokar jag blodapelsinmarmelad, fick idén då jag läste trattorias blogg. fast jag testar med blodapelsiner för det är min absoluta favorit blan apelsiner och dess säsong är så kort. Så nu försöker jag samla smaken på burk. Bilder och recept kommer, ska bara se så det blir bra först. Det är nämligen första gången någonsin som jag kokar marmelad.


foto:jag


foto:jag
Tips | | 2 kommentarer |
Upp