imorgon gäller det...

Imorgon ska jag ha min andra muntliga redovisning någonsin på högskolan och jag har gjort min absolut första power point presentation någonsin, så jag hoppas att det fungerar bra med den imorgon.
Men blodapelsinmarmeladen var ju också första gången jag gjorde och det blev ju jättebra så jag hoppas att det håller i sig. Jag ska med min lilla fina julklapps dator men jag har även med mig presentationen på ett USB-minne som en extra backup, man vet aldrig. Vi ska prata i 10 minuter max och jag tror inte att jag kommer fylla hela den tiden faktiskt, när jag har övat högt för mig själv nu när här hemma så ligger det på 7 minuter men eftersom jag kommer vara nervös så går det säkert på 6 minuter, liksom av bara farten.

Ni får en bild till på dessa härligt soliga blodapelsiner. Jag bara älskar dess färg.


foto:jag

blodapelsinmarmelad, solsken på burk...

Blodapelsinmarmeladen är klar och den blev mycket lyckad.
Lite söta, syrliga och beska smaker samsas i samma burk.
En burk full med solsken...
foto:jag

Recept på Blodapelsinmarmelad:

1 st. "vanlig" apelsin
4 st blodapelsiner
5 dl vatten
1 liter syltsocker

Tvätta apelsinerna väl och skär de sen i mindre bitar. Först i klyftor, ta ut eventuella kärnor, skär sedan ner i små bitar. Häll ner allt i en kastrull och fyll på med vattnet. Koka under omrörning i ca: 45 minuter (min kokade 55 minuter innan sockret åkte i för jag vill ha mina skalbitar lite mjuka). Mät upp syltsockret och rör ner det i apelsinkoket. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Häll sedan upp på väl rengjorda burkar.

Härligt fin c-vitaminstinn marmelad som skiftar vackert i rött och orange, riktigt solsken på burk.

Söta saker

veckans vikt och att samla solsken på burk...

Minus -1 kg visade vågen den här veckan. jag har inte gjort något annat än börjat med promenader från skolan och promenaderna från jobbet.

Just nu kokar jag blodapelsinmarmelad, fick idén då jag läste trattorias blogg. fast jag testar med blodapelsiner för det är min absoluta favorit blan apelsiner och dess säsong är så kort. Så nu försöker jag samla smaken på burk. Bilder och recept kommer, ska bara se så det blir bra först. Det är nämligen första gången någonsin som jag kokar marmelad.


foto:jag


foto:jag

boktips...

Jag har precis börjat läsa boken: det tredje tecknet av: Yrsa Sigurdardottir.


foto:jag

Detta är en ny författarbekantskap för mig och jag blev fast redan efter några sidor. Tre böcker har kommit ut på svenska, det tredje tecknet är den första av dessa tre. Bokrecension kommer senare.Uppdatering: Förlåt jag glömde skriva vad boken handlar om, jag lade bara till länken till boken. Det är en deckare med historiska inslag som utspelar sig på Island. Nu har jag bara kommit en tredjedel av boken men jag är fast, det är spännande och hon skriver mycket bra tycker jag. Det verkar vara något kring Häxprocesserna som blir gåtans lösning...kanske...

projektarbete och frön...

Efter städpasset så har jag lyckats skriva rent mitt projektarbete, 4,5 sidor kom jag till nu. Så  blir det alltid när man skriver rent, vissa saker går bort vissa saker kommer till. Nu måste jag sätta mig och leta fler referenser, det är det värsta jag vet. Hade man sluppit referenserna så hade skolarbeten gått som en dans. Som ni ser är jag lite gammalmodig av mig när jag fixar mina skolarbeten, jag skriver ner allt för hand först och sen skriver jag rent i datorn. Det går bäst så tycker jag.


här har jag spenderat min eftermiddag. foto:jag

I köksfönstret har det börjat sprira i mitt lilla växthus och potatisen som ska få växa i en hink på balkongen börjar gro.


foto:jag

Avocadokärnan som jag satte för några veckor sedan har tagit sig och växer så det knakar.


foto:jag

egentligen skulle jag väl...

Jag började städa här direkt på morgonen fast jag väl egentligen skulle behöva sätta mig och skriva rent mitt projektarbete. Men nej det får nog bli städning idag, det behövs verkligen. Jag kan ju inte precis skryta med att städningen har legat på topp de sista veckorna. Nej det har vart jobb och skola och sedan sömn, som har gällt här hemma för min del. Så nu vädrar jag ut hela lägenheten med korsdrag, jag dammsuger överallt och ska snart skura alla golv. Sen får jag se om kroppen orkar med några fönster också.

Dammsuger med helt ny påse, jag har börjat köpa dammsugarpåsar på www.dammsugarpasar.nu mycket smidigt. Nu får jag rätt dammsugarpåsar direkt i brevlådan var 3:e månad. Jag väljer själv hur ofta och hur många dammsugarpåsar jag vill ha och ett lagom pris har de också tyckte jag.

Projektarbetet ska in senast söndag kväll så jag har faktiskt ganska gott om tid. Så en städdag som kommer emellan gör nog varken till eller från projektmässigt, men humörsmässigt. Tänk vad skönt det kommer vara sen när jag har orkat igenom hela lägenheten.


eller kanske en sådan här i trädgården... foto:jag

vad roligt...

Jippi jag har tagit mig till final i omröstningen i fototriss. Vad roligt det känns.
Ni får gärna rösta på mig/Marie-Louise...

livet går...

Skolan går faktiskt mycket bra även fast det just nu har väldigt mycket jobb. Ett projektarbete om tidsmedvetande och historiesyn ska skickas in senast på söndag kväll kl:23.59 och på fredag så ska en muntlig redovisning göras på samma ämne. Men jag känner mig ganska lugn, jag har skrivit ner det mesta, nu ska det renskrivas och fixas ihop. Mellan 5 och 10 A4-sidor ska vi skriva, jag ligger nu på 5 sidor och med referenser och tillhörande text för att koppla referenserna till min text så får jag nog ihop minst 6 sidor, och då är jag nöjd. Och den munstliga redovisningen är på max 10 minuter inför min klass och vi är bara 16 elever så det känns faktiskt ganska lugnt.

Nu har jag jobbat klart för någon vecka eller två, den här veckan har jag avsagt mig jobb och är nu inbokad på två pass nästnästa helg. Så nu blir det skola och plugg för hela slanten. Det känns bra. Även fast jag trivs mycket bra med mitt extraarbete så är det skolan som ska gå i första hand och då måste jag ibland tacka nej till jobb. Det är svårt att tacka nej men igår när jag jobbade så pratade jag med personalsamordnaren lite och förstod precis hur jag har det. Så hon frågade om jag ändå ville att de skulle ringa om de behövde akuthjälp eller inte, jag sa att hon gärna kunde ringa men att det kan hända att jag tackar nej beroende på hur jag har det i skolan. Det tyckte hon lät jättebra. Annars ska hon försöka sätta in mig varannan helg och det känns bra.

Tack rhu för Bifiform Balance. Jag ska försöka blogga om det de närmsta dagarna. Jag vet att den är bra för min mage så jag kan blogga om fördelarna ganska direkt.


eller kanske en sådan här i trädgården... foto:jag

vardag och skola...

Livet går sin gilla gång just nu med jobb och skola. Det är så skönt att äntligen ha ett extrajobb att gå till. Den här månaden har det blivit ungefär 2 pass i veckan och det är vad jag klarar av om jag även ska lyckas i skolan har jag märkt. Och inför sommaren så har jag sagt att jag kan jobba 75%, jag tror inte min onda kropp fixar att jobba 100% nämligen. Och 75% blir en lagom lön ändå känner jag så vi klarar oss på om jag jobbar endast 75%.

Men just nu har jag lite bloggtorka känner jag. Det är jobb och skola som avhandlas här för det är så livet ser ut just nu. Kanske lägger jag in ett inlägg ikväll eller imorgon, eller så får ni vänta några dagar på nästa inlägg, vi får se hur det blir.


En sådan här i trädgården kanske? foto:jag

tävling hos mormormu...

Mormormu har en liten tävling med våren som tema.

Härkommer mina svar på frågorna:

1, vårsolen lyser in starkt på morgonen vid köksbordet. Underbart, fast ibland lite irriterande, beror på vilket morgonhumör jag vaknat på...
2, alla blomknoppar som börjar spira.
3, ja det som göms i snö kommer upp i tö, det äckligast är väl alla högar med hundskit som man ser ligger överallt.


andra vårtecken är för mig att börja pyssla på balkongen. foto:jag

sommartid och jobb...

Jag jobbade idag, igen. Den här månaden har det blivit ganska många pass och det kommer visa sig i lönekuvertet nästa månad. Ungefär två pass i veckan har det blivit, ganska många helgpass som ger lite extra pengar i form av OB-tillägg. Men två pass i veckan är max känner jag, om jag ska orka med skolan också. Men imorse var det lite segt att komma igång, eftersom vi ställde fram klockan i natt så fick jag en timme mindre att sova. Jag skulle gå upp kl:5.45 (men kroppens klocka ligger ju på vintertid fortfarande) och bussen gick kl:6.37, men det kändes i kroppen som om jag var på jobbet kvart i sex. Men förmiddagen gick bra, värre blev det när jag kom hem sen.

Jag tog en tur förbi mamma och Ingvar på vägen hem och träffade min älskade mormor som var hemma hos mamma nu i helgen. Hon åker dit varannan helg och blir lite ompysslad av sin dotter. Det behöver hon. Nu börjar min älskade mormor bli gammal, hon fyller snart 88 år och det börjar märkas.

När jag sen kom hem vid halv två var jag helt slut så jag gick och sov en stund. Nu först börjar jag komma igång igen och nu är det snart dags att börja fundera på att gå och sova igen. Tänk vad klockan kan ställa till det för oss.


Denna klocka hänger på en husvägg i Gamla stan i Stockholm (tror jag det var). foto:jag

fototriss...

Veckans tema i fototriss är färgstak.

Så jag väljer att visa tre foton på blommor och temat på blommorna blir tulpaner vad är mer färgstarkt och härligt en kommande vår som denna...


Tulpaner från gårdagens Trädgårdsmässa. foto:jag


En annan fin tulpan från gårdagens Trädgårdsmässa. foto:jag


En bukett med färgsprakande tulpaner från mitt köksbord. foto:jag

Vill ni se fler tolkningar på temat färgstak så kika in här.

trädgårdsmässan i bilder...

Jag och mellandottern promenerade iväg till mamma/mormor och Ingvar vid 9 tiden imorse, vilket resulterade i en 30 minuters morgonpromenad. Lite fika hemma hos mamma och Ingvar och sen iväg till Trädgårdsmässan. Det fanns mycket att titta på men jag handlade nästan ingenting. Kom hem med ett gäng tidningar, fyra påsar thé och en godisstrut full med lakrits, det var vad jag handlade. Eftersom vi tog pendeltåget dit så orkade jag inte handla växter som jag sen skulle bära runt på, fröer har jag redan de jag ska ha och tomat, chili och paprika plantor är för tidigt att ens finna ännu. Balkongutställningen de hade blev en besvikelse, ska man visa olika balkongteman så kan man väl ha en yta på en "normal"stor balkong, inte visa upp det på en yta stor som en altan (tycker jag). Men två timmar ungefär travade vi runt och kikade sen åkte vi hem dottern och jag.


Tulpaner, en av mina vackraste bilder idag. foto:jag
trädgårdsmässan...

Nu åker jag iväg till Trädgårdsmässan. Bilder kommer senare...

promenad och shopping...

Det blev en promenad i går kväll, fast när jag kommit halvvägs så kom jag på att vägen inte var den allra bästa. När jag slutade vid 21 tiden och gick ner till bussen så skulle bussen efter 18 minuter, så jag tänkte att jag går en hållplats men så kom jag fram dit och det var 16 minuter kvar etc, etc, så tillslut var jag nästan hemma. Men eftersom jag gick utmed busshållplatserna så kom jag in i ett industriområde och det är ju inte så himla smart vid 21.15 en vardag när det är mörkt och folktomt, men jag kom fram hel. Så när jag nästan är hemma, hade väl 50 meter kvar till porten så blev jag omkörd av min buss, så jag var hemma samma tid även fast jag promenerade. Och så fick jag en 25 minuters snabbpromenad.

Efter skolan så tog jag och en klasskompis en promenad på drygt 45 minuter ner till Huddinge station. Så nu har vi bestämt att vi ska göra så efter varje skolpass, vi är i skolan 2-3 dagar i veckan och då får vi en promenad och massor av snack på vägen.

Sen fick jag lön idag, den första på länge. Så jag har handlat 2 Jeans, 2 Tunikor och 1 tröja till mig. Det hör inte till vanligheten att jag handlar till mig själv, men det kändes bra att handla till sig själv. Tyvärr var väl storleken på kläderna inte det roligaste, men det ska jag ju försöka ändra på nu.

Nu till kvällen blev det grönsaks stavar och dipp istället för chips.


foto:jag

idag blev det våfflor...

Inte det bästa för figuren kanske, men hur ofta äter man egentligen våfflor till middag, inte så ofta. Idag gjorde vi det, åt våfflor alltså.
foto:jag

lite inspiration...

Jag tog en tur ner till centrum och inhandlade lite inspiration, i form av två tidningar. Jag måste börja med vikten nu. Ska bara... Nej men idag efter jobbet ska jag promenera hem tänkte jag, om det inte är allt för mörkt där jag brukar gå. Eftersom jag slutar kl:21 så kan det hända att så är fallet, i så fall får jag väl vara nöjd med de steg som jag tar på jobbet. Men en kvällspromenad vore ganska skönt. I annat fall kanske jag hoppar av bussen några hållplatser tidigare, då är jag i alla fall i bebyggelse och ljus. Ja så gör jag nog.

Jag har svårt för att fixa det här med maten när jag inte mår bra. Jag märker direkt på min kropp, viktmässigt, när jag inte mår bra. Och just nu ser jag själv att jag är i en rejäl svacka. Jag har ont och har varit dålig i halsen ett flertal gånger den här vintern, jag har ringt sjukhuset nu men måste ringa igen på måndag för att få en telefontid med läkaren, efter det så kan han boka in mig i operationsprogrammet sa sköterskan. För nu har jag bestämt mig, något måste göras med halsen. Eftersom min reumatism blir lidande i och med varje penicillinkur också så måste något göras, så nu satsar jag på en operation av halsmandlarna.

Men jag måste vara lite snäll mot mig själv, inte vara så sträng. Så jag börjar det hela med motion tror jag, så kan maten få komma in senare. När våren har kommit ordentligt och grönsakerna och frukten har blivit bättre så blir det enklare att äta bättre. Så nu har jag i alla fall lagt upp en strategi.


foto:jag

vikt och motion...

Nu när våren kommer så blir jag ändå mer påmind om min vikt, kläderna sitter inte bra och jag känner mig stor. Jag avskyr att känna mig stor. Motionen har också blivit sämre och jag måste ta tag i detta nu. Men med en värkande kropp och en trötthet som förlamar är det så svårt att hitta motivationen. Efter en dag i skolan eller på jobbet så vill jag helst bara lägga mig ner och sova och vila bort det onda. Jag vet att värken inte blir bättre av vila, men känslan av att få ligga still så värken inte känns så mycket tar överhand. Just nu vet jag faktiskt inte vad jag ska ta mig till.

Viktväktarna fungerar inte, LCHF fungerade inte, äta enligt tallriksmodellen har jag försökt m.m. Nu när våren, solen och värmen är på väg så skulle jag vilja börja promenera igen, nu när man inte behöver trippa fram. Men då ställer värken till det istället. Om tio dagar hoppas jag att jag kan börja med Methotrexatet igen och även Humira sprutan, tio dagar känns som en evighet när värken äter upp en inifrån. Men jag biter ihop och jobbar några timmar idag och kanske orkar jag promenera hem sen, då har jag i alla fall fått den här dagens motion.

Just nu känns det här med vikten och motionen hopplöst. Den här förbannade värken ställer till det hela tiden...


foto:jag

lärare och barn...

Varför är lärare så olika, ja jag vet att de är olika för att de är olika människor, men varför behandlar de barnen så olika? Samma värdegrunder finns på hela skolan och ska alltså gälla alla lärare och elever. På en lektion kan ett beteende vara helt okej medan det på en annan lektion inte alls fungerar. Hur ska eleverna då kunna veta vad som gäller? Om det också sen står i värdegrunden att det är okej med detta beteende, men bara då alltså på vissa lektioner, hur ska då eleverna veta när det inte är okej.
Nu handlar inte detta om några dåliga beteenden utan det handlar främst om att vissa lärare tillåter saker som andra inte tillåter, och detta gör det faktiskt svårt för eleverna.

Jag pratar såklart med mina barn om en lärare ringer eller skriver till mig angående något som gäller mina barn, men det är inte alltid jag kan hålla med läraren. Jag försöker prata men mina barn om hur jag tror att läraren uppfattar saken och att hon (barnet) ska tänka på detta. Men ibland måste man kanske gå djupare och se vad problemet bottnar i. Kanske är det inte eleven som har gjort fel i slutändan, utan det kanske handlar om olika sorters tolerans. Jag står alltid upp för mina barn, med det menar jag inte att jag alltid tycker att mina barn gör rätt, utan vad jag menar är att mina barn ska veta att man kan prata med mig om allt och jag försöker alltid förstå. Jag försöker alltid se vad problemet bottnar i, för det kanske inte alltid är elevens "fel" att lektionen blir knasig. Och lyssnar man då inte på barnet så vet man ju inte detta. Men självklart kan mina barn också göra fel, alla kan vi göra fel. Men detta måste också då gälla för lärare...


RAÄ och UV...

Idag har jag varit på studiebesök på Riksantikvarieämbetet i deras lokaler för Utgrävningsverksamheten. Ett mycket intressant studiebesök som främst handlade om datering av arkeologiska fynd. Mycket prat var det om Kol14 metoden och dess för- och nackdelar. Men mycket annat intressant avhandlades också. Detta är en eventuell framtida arbetsplats om man, som jag, ska bli arkeolog så det var spännande att vara där av flera anledningar.

Men nu är jag trött igen. Ska lägga mig en stund på soffan. Tyvärr han jag inte ringa läkaren på Huddingesjukhus idag heller, det här med telefontider är lite jobbigt, men imorgon så ska jag inte någonstans på morgonen så då ska jag försöka ringa. Jag vill att de kikar i halsen på mig igen för jag är fortfarande svullen, jag har inte ont längre men svullnaden är kvar. Så jag är faktiskt lite orolig om jag ska vara ärlig. Man tycker ju att svullnaden ska ge sig efter nästan två veckors penicillinkur, så jag skulle faktiskt vilja att de tar ett riktigt halsprov, alltså tar ett prov på halsmandlarna och kollar. Men mer om det imorgon.


foto:jag

Vira Blåtira läsken hittade jag nere på min konsumbutik, de har läsk från WASA-bryggeriet till försäljning just nu. Men det tillhör inte deras vanliga sortiment, tror jag.


lite vårtecken utanför min port. foto:jag

värk och penicillin...

Nu börjar kroppen säga ifrån angående penicillinkuren. Det är över två veckor sedan som jag kunde ta min Methotrexate dos för reumatismen och lite mer än två veckor sedan sista Humira sprutan och det börjar kännas nu. Värken i kroppen har ökat och tröttheten ska jag väl inte tala om. Igår gick jag och sov kl:19 och sov till 7 imorse, med några små vakna perioder i natt. Då hade jag från 17 tiden ungefär legat och småslumrat i soffan. Usch vad trött jag är. Jag har en vecka kvar på penicillinkuren och sen ska det gå några dagar innan jag kan ta min spruta och mina tabletter så att jag inte "kickar" in en ny infektion. Jag känner redan nu att den här veckan kommer bli jobbig.


smakminnen blir till tidsresor...

Tog precis en klunk Vira Blåtira och hamnade mitt i en Luciafest 1985 i smakminnet, smakminnet tog mig alltså på en tidsresa. Då, alltså 1985, drack jag Vira Blåtira blandat med hembränt och ja idag var smaken den samma, fast det hembrända var uteslutet så fanns smakminnet kvar. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om smaken var god eller inte. Det lutar nog mot det dåliga, lite sliskiga hållet tror jag och den där bismaken av hembränt har bränt sig fast i mitt minne, det går inte att sudda ut. Så i mitt smakminne smakar Vira Blåtira: "vira blåtira och hembränt".


foto:jag

projektarbete om tid...

Nu äntligen så har jag kommit igång med mitt projektarbete. Vi ska skriva om tidsmedvetenhet och historiesyn utifrån ett valt ämne. Jag har valt filmen Tillbaka till framtiden. När jag nu idag tog mig i kragen och började skriva så flöt det på riktigt bra, jag har nu fått ihop lite mer än 3 A4 sidor och vi ska skriva minst 5 sidor. Jag ska föra diskussioner om tid och tidsresor, utifrån hur de tas upp i filmen och koppla det till kurslitteraturen.

T.ex. Martys mamma , som i dåtiden är en ung tjej, blir ju kär i Marty när han åker tillbaka i tiden. Om hans mamma och pappa inte blir kära i varandra så kan ju aldrig Marty födas, men då kan han inte heller åka tillbaka i tiden och då kan hans mamma inte bli kär i honom, alltså kan hans mamma och pappa bli kära i varandra och då föds Marty och han kan resa tillbaka i tiden. Ja som ni ser, resonemanget bara går runt, runt, hur man än tänker så kommer man tillbaka till samma sak.

Små saker sker också i dåtiden som sen visar sig får stora konsekvenser i framtiden, men det har Marty ingen aning om när han är i dåtiden utan detta märker han när han kommer tillbaka till nutiden. Om vi kunde resa i tiden nu, hur mycket skulle vi då "råka" ändra på som blir förödande stora i nutiden? Ja många frågor väcks och inga riktiga svar finns. I den här delkursen får man "flumma" ut rejält i sina tankegångar. Det känns som lite filosofi på något sett.

Detta och mycket mer ska jag skriva om i mitt projektarbete.


foto:jag

måndagslistan...

Idag tänkte jag prova på en ny utmaning. Jag ska försöka skriva en måndagslista.

Idag måndag är jag glad för att:

-  jag får plugga på högskola utan att det kostar mig en förmögenhet.
-  våren är påväg, det är så skönt med ljuset och solen.
-  mina barn är friska.
-  jag har lyckats fixa ett extrajobb.


solen sken igår morse när jag åkte till jobbet. foto:jag

plugg och jobb...

Jobbet i helgen gick jättebra. Jag blev delegerad att lämna ut läkemedel till de boende och det känns ju bra att jag fått det förtroendet. Det underlättar arbetet för alla inblandade när jag ska jobba sen för då slipper jag be någon annan att ge "mina boende" medicin. Vi delar alltid upp de boende mellan oss så man har ungefär 5-6 stycken som man har ansvaret för och då ingår medicinutdelning i det arbetet. Sen var det flera boende som kände igen mig när jag kom i lördags och några sa rent ut att de var glada att se mig, det värmde verkligen. Även personalen kändes positiva över att det var jag som kom och jobbade och det känns ju väldigt bra.

Skolan, ja vad ska jag säga, just nu känner jag mig inte helt motiverad. Kanske beror det på själva delkursen, kanske beror det på min trötthet eller kanske beror det på något helt annat. Jag har läst dåligt inför den här delkursen så idag måste jag sätta mig ner och läsa och läsa. Ett projektarbete ska lämnas in den 3 april och jag har inte ens börjat på det, så det skulle jag också behöva göra idag. Minst 5 A4 sidor ska lämnas in så det vore bra om jag kunde börja med arbetet lite smått. Tyvärr har jag så svårt för att börja, jag vet inte riktigt med vad jag ska börja skriva. Får verkligen försöka klura ut det idag och sen måste jag skumläsa kurslitteraturen i jakt på referenser. Så det är väl dags att sätta på en kanna kaffe och börja.

Jaha mot skolböckerna då...


Nu tycker jag att de snart borde ut och sopa bort allt grus. foto:jag

supermånen...

Igår kväll när jag åkte från jobbet så försökte jag fota supermånen, ett foto blev bra i alla fall av flera försök. Men inte tänkte jag på att den var extra stor och nära oss, jag fotade den mest för att jag gillar fullmånar. Och när jag läser runt på nätet så skrivs det mycket om supermånen, så ja det är alltså supermånen som jag har fotat.
foto:jag

fototriss...

Veckans fototriss har tema på G. Inte det lättaste temat, det blev en utmaning att komma på vad jag skulle fota. Skulle jag välja något/någon som är på G, ett föremål/en sak som börjar på G, eller en färg som börjar på G etc.

Jag valde en bild av varje:


Imorse var jag på G till jobbet, kl:06.30 gick bussen.


Ett härligt citrusträd, citroner är gula och gult börjar på G


De här fina grodorn, börjar på G och sitter och värmer sig i vårsolen.

nu kan vi pusta ut, lite...

Idag skiner solen och det droppar som aldrig förr från taken, så nu kan vi pusta ut för den här gången. Ja men då var det här bakslaget över, bara något/några kvar att deppa över sen då.

Idag ska jag jobba, det ska bli roligt att få träffa vårdtagarna igen. Jag gillar verkligen det där stället, kanske mest för att det bara är ett extrajobb alltså kan jag tacka nej när jag inte orkar eller kan jobba. Men också mycket för att jag gillar att jobba med äldre människor, de har så mycket att dela med sig av. är man bara lyhörd och låter det ta sin lilla tid så får man veta mycket om hur livet har varit förr och många små historier lämnas över till en.

Imorgon jobbar jag också, men då ska jag jobba morgonpass, 7-12. Efter det tänkte jag ta promenaden till Plantagen och inhandla lite fröer och småplantor, tror jag.


foto:jag

köpte en bok på rean...

Idag slog jag till. Jag har suktat efter den här boken rätt länge nu, så när jag hittade den på rean idag så slog jag till. Så i helgen ska jag, förutom att arbeta, sitta i soffan och läsa om Arkeologiska upptäckter i Sverige. Livet kan vara sämre...Passade även på att köpa bilagan så&odla till Expressen med odlingstips och trädgård. Nja den får nog vänta lite tills vädret slår om och vårkänslorna återkommer. Jag njuter av min Arkeologibok så länge...


foto:jag

men vad f*n hände...

Vart tog våren vägen? Vad f*n hände? Jag vill inte ha det så här. Jag vill ju kunna börja njuta av balkongen igen, så lite frön och värma mig i solen. Och så kommer detta bakslag med snö. Det är inte lite snö som kommer heller, nej det vräker ner.

Vi slutade tidigare idag så en klasskompis och jag bestämde oss för att ta en promenad i det lite tråkiga vädret. När vi kommit halvägs till målet så började det snöa, först lite försiktigt men sen bara mer och mer. Innan vi kom fram var vi blöta, frusna och lagom irriterade på snön. Men vi fick en timmes promenad i alla fall, det tycker jag ändå var ganska bra jobbat av oss. Nu blir det soffläge ett tag för mig, jag ska tjura bort snön...

I tisdags satt jag och värmde mig i vårsolen, vart tog den vägen tro...

Var det inte så här vi ville ha det?  foto:jag

nu kan solen och våren komma...

Idag kom leveransen med min/våra beställda balkonggrejer. Så nu kan solen och våren komma, vi är redo...

foto:jag

Allt kommer från www.jula.se. Balkongsetet med två stolar och ett bord passade perfekt ute på balkongen och jag tror nog att dynorna som jag köpte förra året kommer passa bra, jag ska bara leta fram/hitta dom. Växthuset är ett enkelt växthus med plast överdrag, det var dock lite väl lågt tycker jag men djupet var det inget fel på. Jag får se, kanske köper jag ett nytt senare i sommar. Beror på hur detta blir när det fått sin plats ute på balkongen. Jag beställde även lite nya planteringsredskap, jag har planterat allt förut med hjälp av en matsked och salladsbestick så tänkte jag kunde avancera ett snäpp i år och ha riktigt verktyg.

 


tyvärr...

Buzzador hade en kampanj med Bifiform Balance nyss som jag anmälde mitt intresse till, men jag kom tyvärr INTE med i testgruppen. Jag som verkligen hade behövt det nu med alla mina penicillinkurer som slår ut min mage.
Så om det är någon av er, läsare av min blogg, som får testa detta kosttillskott så står jag gärna till förfogande som testeperson. Jag lovar att blogga om den.


foto:jag

vårtecken och utvecklingssamtal...

Utvecklingssamtalet gick mycket bra, alla är nöjda med min yngsta och hon är nöjd med sin skola. Det är så skönt att hon nu har hittat en skola som hon verkligen trivs i. Det värmer ett mammahjärta att höra att ens barn har det bra och trivs i skolan.


foto:jag

Jag färgade ju håret på yngsta för någon vecka sedan men har inte lyckats få till någon bild på den snygga hårfärgen. Men idag lyckades jag, så här kommer en bild:


foto:jag

Och till sist så jag hittade lite vårtecken. Faktiskt precis utanför vår port fanns dom. Snart kommer rabatten utanför oss vara full av påskliljor, tulpaner och annan blomster igen. Härligt, jag var nämligen lite rädd att alla byggställningar och all väggputs som har trängts där i rabatten hade tagit död på blommorna som brukar spira i rabatten utanför oss, men jag hade som tur var fel.


foto:jag

boktips: vinteräpplen...

Det var länge sedan som jag sträckläste en bok så som jag sträckläste denna:
Vinteräpplen av: Josefine Sundström.


foto:jag
En bok om tre generationer finska kvinnor som kämpar för att få vardagen och livet att gå ihop. Som kämpar mot män som slår, bedrar och sviker. Som gör allt de kan för att skapa ett bättre liv till sina barn, även om det kanske inte alltid går så bra, så finns försöken och avsikten där. Fattigdomen river och sliter i deras liv, men de klarar det för de har varandra och kärleken till varandra och livet.

Samtidigt som boken berör mig på djupet så finns ändå alltid hoppet och kärleken där under ytan. Boken är inte bara nattsvart utan värmen strålar igenom och jag är helt säker på att det här kommer att bli en bok som jag kommer att återkomma till och läsa igen. Jag ger den 5 av 5.

en ny dunderkur...

Besöket på Huddingesjukhus gick bra, jag ska nu få äta en dunderkur med ett brett penicillin i 14 dagar ifall det är så att Kåvepenin inte har tagit ordentligt förut. Han tyckte inte att familjen behövde testa sig för om de har bakterier i halsen som de inte får halsfluss av utan bara är bärare av så ska de inte behandlas ändå, så han tyckte familjen kunde få slippa det. Men jag ska nu äta ett nytt penicillin i 14 dagar och efter det ska jag känna efter och ta beslutet om jag vill operera. Man opererar ändå inte nära inpå en infektion så han tyckte att operationen ska i så fall göras under sommarhalvåret eftersom jag då är besvärsfri. Så nu testar vi detta så bestämmer jag mig sedan. Men det lutar åt en operation faktiskt.

Snart ska yngsta och jag in till Fryshusets grundskola och gå på utvecklingssamtal. Kanske tar jag med mig kameran så att jag kan fånga lite vårtecken.

mot Huddingesjukhus...

Snart bär det iväg till Huddingesjukhus för en träff med halsläkaren. Hoppas på att få lite svar och hjälp med mina återkommande halsflusser. Maken och mellandottern börjar klaga på halsont nu så ikväll kanske det blir jouren för dom. Jag ska försöka komma ihåg att fråga halsläkaren om det är någon idé att kolla hela familjen med halsprover. Det kan ju hända att någon/några i familjen bär på någon halsbakterie som inte ger besvär utan att det bara är på mig det bryter ut hela tiden. Måste även komma ihåg att prata med läkaren om en eventuell operation av halsmandlarna.


foto:jag

varför mest män...

Sitter och tittar på Sofies änglar och undrar varför det främst är män som får hjälp i det här programmet. Eller jag tycker det verkar som om det främst är män som får hjälp. Och i de fall där det är ett par som får hjälp så har det varit för att mannen varit dålig eller blivit sjuk eller så. Är det så att män får mer hjälp generellt sett ute i samhället? Är män mer "gnälliga" än vi kvinnor och är det därför de får mer hjälp? Eller vad kan det bero på?

Eller är det kanske inte så att fler män har fått hjälp i programmet utan det kanske bara är jag som "tror" det? Jag hittar inga riktiga belägg för min teori om att fler män fått hjälp men jag tror det. Överbevisa mig gärna...

omtänksam dotter...

Min omtänksamma dotter kom hem med en påse godis till mig.
Tänk att hon vet vad precis vad hennes sjuka mamma behöver.


solvärme på balkongen...

Solen värmer riktigt skönt idag så jag passar på att dricka lite kaffe och läsa färdigt min bok ute på balkongen. Jag läser just nu Vinteräpplen av: Josefin Sundström. En vacker, fin och sorglig berättelse om tre generationer kvinnor från Finland. När jag har läst klart denna ska jag börja på boken som jag fick i brevlådan igår. Sen måste jag börja på allvar att läsa kurslitteraturen, jag har inte riktigt lust just nu med den känner jag, antagligen för att jag känner att denna kurs inte är så där jätte spännande. Men den 4 april ska projektarbetet in och det ska vara en text på mellan 5-10 A4 sidor, angående tid och historiesyn. Jag har stolpat upp lite vad jag ska skriva men jag måste få ner det på papper och jag måste få med ordentligt med referenser till kurslitteraturen, så jag har gett mig själv denna vecka att "slöa" lite och läsa annat än kurslitteratur, men sen efter helgen måste jag lägga i högsta växeln. Då kanske bordet och stolarna ut till balkongen har kommit också så jag kan sitta på balkongen ordentligt och läsa och skriva, det skulle inte vara helt fel.
foto:jag

Halsen känns sträv och svidig idag och det är fortfarande svårt att äta ordentligt. Kräm, soppa och dricka är vad som står på menyn idag också, men Kåvepeninen har redan börjat hjälp, halsen är mindre svullen redan.

det kom ett paket...

Tack Kati, paketet med boken kunde inte kommit lägligare. Nu ska jag skjunka ner i soffan och läsa.
nu har jag hämtat...

Nu har jag hämtat ut mitt guld!
Tänk om man ändå kunde få ha en sådan här förpackning alltid innestående på receptlistan, vad enkelt livet skulle bli då. Nu blir det 3 tabletter per dag i 10 dagar, läkarbesök på onsdag morgon och förhoppningsvis kanske operation av tonsillerna senare i vår.


foto:jag

slipper jouren...

Tack och lov för Sjuksköterskor och sekreterare som jaga på läkarna ibland. Jag slipper försöka få en tid till jourmottagningen idag och det är jag tacksam för. Sekreteraren för Öron-Näsa-hals på Huddingesjukhus ringde upp mig och hade lyckats få tag på min läkare när han sprang förbi i korridoren, så en läkartid är inbokad på onsdag kl:9.00 och sen lyckades hon få en annan läkare att ringa upp mig för att kolla om jag behövde penicillin. Vilket vi båda tyckte efter min förklaring av halsen, så han skulle skriva ut ett e-recept på Kåvepenin, så nu väntar jag på att kunna gå och hämta det. Ska strax logga in på apoteket.se och kika att det kommit in bara innan jag går ner till centrum, jag orkar inte köa på apoteket för att sedan få vända tillbaka hem utan Kåvepenin bara för att jag gått för tidigt.


foto:jag

halsfluss igen...

I helgen har jag känt att något i halsen har stört men har inte brytt mig mig om att kolla, idag vaknar jag med tjockt i halsen och svårt att svälja. Ja det var som jag gissade, en halsfluss, igen. Så nu sitter jag och väntar på att telefontiden ska börja hos min halsläkare, så får vi se vad det blir av det här. Förhoppningsvis skriver han ut penicillin över telefon och bokar in mig för en operation av halsmandlarna, i annat fall blir det väl till att åka in till Huddingesjukhus för ett läkarbesök och halsprov och kanske en operationstid för borttagning av halsmandlarna.

Nu ska jag försöka få i mig lite kaffe och en tallrik kräm, det är nog vad jag kan lyckas svälja nu.


foto:jag


jag har fått en...

Jag har fått en utmaning av Carina och Marie
Jag ska skriva åtta saker om mig själv och sen ska jag länka/ge utmaningen vidare till åtta bloggare. Jag svarar gärna på åtta saker om mig själv men jag väljer att inte ge bort utmaningen utan den som vill ha utmaningen kan väl ta den. Var så goda.

1. Jag gillar att måla tavlor med oljefärg.
2. Jag gillar doften av asfalt som blir efter sommarregn.
3. Jag längtar verkligen till sol och värme nu.
4. Jag vill kunna bo utomlands under vinterhalvåret när jag blir äldre.
5. Jag skulle gärna arbeta nere i ett arkiv på ett museum och sortera upp insamlade fynd.
6. Doften av nyfödd bebis är en doft som överträffar allt.
7. Jag tänker på min älskade mormor när jag känner doften av handkrämen Atrix.
8. Jag gillar att sova.


foto:jag

fototriss...

Dagens fototriss har temat öppen.


Här är det vidöppet ut till balkongen (vi hade fönsterbyte)


Här är det alltid en öppen atmosfär och man känner sig alltid välkommen


Här är det alltid öppet för oss, vi är välkomna när som helst

Vill ni se fler tolkningar på temat öppet kika här.balkongen börjar få nytt liv...

Solen skiner och vädret är helt underbart. Så idag passar vi på att fixa lite på balkongen. Juldekorationerna har äntligen kommit ner, all snö och is har äntligen töat bort så att det gick att få ner ljusslingor och annat. Jag har beställt ett litet växthus som vi ska ha bakom balkongdörren och sedan har jag även beställt ett nät som vi ska sätta upp som skydd så att lilla katten Misse inte kan "ramla/hoppa" ut. Det kan vara skönt att kunna ha balkongdörren öppen utan att behöva tänka på vart katten befinner sig. När jag ändå beställde detta så passade jag på att beställa nya trädgårdsredskap som vi ska ha på balkongen. Så nu är det bara att börja planera vad vi ska ha ute på balkongen i år. Jag har bestämt att vi ska ha tomater, paprika och chili i växthuset i alla fall och en citrusplanta/träd vill jag också ha, sen kanske vi ska prova på att odla jordgubbar i balkonglådor i år. Så frågan blir om jag nu ska försöka driva upp detta via frön eller om jag ska gå ner till Plantagen sen och köpa färdiga plantor. Det lutar åt att jag köper färdiga plantor. Plantagen brukar ha bra plantor med allt möjligt roligt så det kan vara mysigt att botanisera där i slutet av månaden.

Uppdatering: Passade på att ringa och lägga till ett "cafésett" när jag ändå var igång, vi behöver nämligen nya stolar och ett bord till balkongen och det var bra att jag kunde fixa in det på samma beställning för då blev det bara en frakt.

Misse älskar att vara ute på balkongen. foto:jag

helg...

Äntligen helg och jag ska inte jobba, jag har tackat nej till jobb i helgen. Jag kan ju inte precis jobba varje helg.
Den här helgen får nog gå i skolans tecken eftersom jag har mycket att läsa. Jag har inte varit så jätte engagerad i läsningen den senaste veckan och det straffar sig så nu har jag mycket jag måste läsa. Så nu ska jag sätta på lite kaffe, läsa lite fler bloggar och sen ska jag sätta mig och läsa kurslitteratur.

Igår läste jag ut Matthandlare Olssons död av:Karin Wahlberg. Jag tyckte inte riktigt om den. Det var lite väl mycket text/ord emellanåt och sen slutade boken med minst 2 lösa trådar (tyckte jag) och sådant gillar inte jag. Jag vill ha ett slut på boken jag läser. Den får 3 av 5.


i natt var jag rädd...

Jag testade att ta en halv tablett av Tavegylen i natt och visst är jag piggare nu idag men mardrömmarna förföljde mig i natt ändå. I natt drömde jag att jag drunknade, riktigt läskigt var det och jag vaknade av att jag låg och hostade. Till råga på allt hade jag yngsta dottern med mig ner under vattnet, fast hon var bara några år gammal i drömmen, jag riktigt kände i drömmen hur vattnet forsade över oss och det fanns ingen väg upp. Det kändes så hemskt och verkligt att jag fick gå upp i natt och se att hon verkligen låg och sov i sin säng. Usch jag vet inte om jag vågar ta Tavegyl igen. Okej när jag drömmer mardrömmar som bara handlar om mig men nu när det blev med dottern också så blev jag rädd - det var så obehagligt - jag låg och hade hjärtklappning ett bra tag efter att jag tittat in till henne.
Så jag är piggare idag efter en halv tablett men drömmarna höll i sig, så jag får nog avstå Tavegyl tror jag, i alla fall ett tag. Jag får väl ha dom som reserv, i fall det blir alltför jobbigt någon kväll/natt så får jag väl ta en, kanske. Jag har använt Tavegyl förut men jag har aldrig upplevt sådana här mardrömmar som jag har gjort nu de senaste nättern, usch det har verkligen inte varit trevligt. Att det kan bli så olika från gång till gång...

fick faktiskt sova...

Jag fick sova ordentligt i natt och jag har vart pigg på arbetet hela dagen. Har jobbat 8-16.30 så nu är jag lagom mör i kroppen. Tyvärr har jag nu en jobbig klåda igen men ska kanske testa att ta en halv tablett och se hur morgondagen blir då. Vi har seminarium två timmar 10-12 imorgon så är jag för däckad så får jag åka hem och sova efter det.

testar Arla Kökets créme fraiche gourmet, via smartson...

Just nu testar jag Arla kökets créme fraiche gourmet, via smartson, med smaken dill, vinäger och svartpeppar.Vi åt fiskgryta med ris idag och hade en klick av denna créme fraiche bredvid. Den föll mig inte helt i smaken då jag tyckte att den smakade för mycket dill, men syran av vinägern och smaken av svartpepparn var väl avvägda och goda.

testar gooh! via smartson...

Just nu ska jag testa Gooh! via smartson. Jag valde lax med dillsås och det får bli lunchen imorgon när jag ska jobba, så smakrecensionen får ni imorgon.


ska kanske inte...

I natt ska jag nog inte ta Tavegyl, nu har jag två dagar i rad varit helt sänkt hela dagen men sovit klifritt hela natten. Är det värt det? Jag vet inte riktigt faktiskt. Ska prova att inte ta Tavegyl i natt så kanske jag kan svara på den frågan imorgon. Har även haft mycket suspekta drömmar under dessa två dygn, både nattetid och då jag slocknat i soffan på dagtid. Drömmar som känns märkligt verkliga fast oerhört knepiga.

blodprover tagna...

Nu har jag varit ner och tagit blodproverna på fastande mage, fick sitta i väntrummet i drygt 45 minuter innan jag fick komma in. Men väl inne så gick det för en gång skull lätt och snabbt. Sköterskan var mycket bra på att sticka, det brukar vara besvärligt på mig men den här nya sköterskan lyckades på en gång och fyllde 5 rör i ett stick. Mycket skönt. Så nu har jag ätit frukost och druckit kaffe, nu är jag redo för lite studier.
(jag är ingen äkta bloggare har jag märkt för ni får inga bilder från min provtagning)

Jag hoppas att ni förstod att jag tycker att kvinnodagen är viktig men att vi inte borde behöva den. Jag menar som så att vore vi mer jämställda, kvinnor och män, i hela världen så hade inte internationella kvinnodagen behövts. Men nu behövs den tyvärr och det är synd att den inte uppmärksammas mer. Stattinskan tack för tipset om Amelia, jag ska nog köpa den idag så får jag läsa lite om kvinnodagen.

Mamma, Inger Stark, nej jag har inte läst din artikel än, ska göra det. Länkar här så att även andra får läsa.

Nu blir det studier hela dagen, jag ska fortsätta att läsa om tid på engelska och det tar sin lilla tid...internationella kvinnodagen...

Idag är det internationella Kvinnodagen!
Det firar vi med en semla.

Nu borde jag skriva något bra och inspirerande om kvinnor men jag orkar inte, tar nog det en annan dag.
Men grattis alla kvinnor på vår dag, fast jag tycker att alla dagar är våra och männens.
En kvinnodag borde egentligen inte ens behövas.Jag bjuder på en bild av två små flickor som har vuxit upp och blivit två starka kvinnor.
Det är min mormor och hennes storasyster.
dom är födda 1921 och 1923.

har fått sova...

Tavegylen hjälpte verkligen, i natt sov jag som en klubbad säl. Tyvärr har effekten suttit i hela dagen så jag har känt mig "bakis" och är så trött, men jag har sluppit klådan också idag dagtid så inget ont som inte har något gott med sig. Nu blir det en slummer på soffan någon timme. Men så skönt det var att slippa klådan.
Imorgonbitti ska jag ner och ta blodproverna, eftersom jag ska ta fasteprover så måste jag göra det på morgonen och då kan jag inte gå när som helst. Men imorgon är jag "ledig" från skolan och jag ska inte jobba så då passar det bra att gå och fixa det imorgonbitti.

i natt kanske jag kan sova...

Min läkare ringde och vi bestämde att jag ska testa Tavegyl ett tag så jag fick 20 tabletter till att börja med, så i natt kanske jag kan sova. Jag ska också så fort som möjligt gå iväg och ta blodprover för att kunna utesluta att jag har någon lever påverkan, eftersom jag äter smärtstillande varje dag och även andra läkemedel mot reumatismen så kan det tyvärr vara så att levern har blivit påverkad och då kan man visst få klåda på hela kroppen. Så det ska jag kolla så snabbt som möjligt, får se om jag hinner ner imorgon innan jag ska åka till skolan och ta blodproverna. Sen skulle min läkare skriva en remiss till en hudläkare så att vi går till botten ordentligt med min klåda, jag har psoriasis latent som inte riktigt har brutit ut ordentligt så det kan vara det som spökar också. På det hela känns det bra i alla fall, klådan ska utredas och jag får testa Tavegyl ett tag. Jag lär säkert återkomma i det här ämnet igen...


foto:jag

klåda...

Jag försöker ringa min läkare för att få något mot klådan jag lider av men hamnar i telefonkö, så klart. Snart blir jag nämligen smått tokig eftersom det varje dag och natt kliar något så förfärligt på hela kroppen. Jag smörjer och smörjer men det hjälper inte, så nu hoppas jag att jag kanske kan få Tavegyl eller något utskrivet. För även om det skulle bero på torr hud (vilket jag inte tror) så blir jag smått tokig ändå, jag vaknar till och med av klådan. Så nu hoppas jag att jag snart kommer fram på telefonen och att jag kan få något bra utskrivet mot klådan.

Uppdatering: Sköterskan skrev ner mina problem och ska lämna in lappentill min läkare, hör jag ingenting så finns det Tavegyl att hämta ut på apoteket i eftermiddag, i annat fall så skulle min läkare ringa upp mig om hon undrade över något. Då kanske jag får sova i natt...Nu börjar tulpanerna slå ut.

fototriss...

Nu är det dags för fototriss igen, idag är temat "se upp". Denna gång kan man även tävla om ett upplevelsepaket från coolstuff.
Jag valde att tolka temat "se upp" med: titta uppåt..."Se upp" på en hylla med söta skor som hänger."Se upp" i ett vitrinskåp."Se upp" i en utslagen blomma.

För att se andra fototrissar så kika här...

hemma hos min mamma...

Hemma hos min mamma finns det massor av små söta saker lite överallt.
Ni ska få några smakprov...
min gipshand från när jag var liten, gjord när jag gick på dagis...
alla foto:jag

Ni får inga bilder på den underbart goda maten för det blev inga fina foton. Mat gör sig inte alltid på bild...

färgar lite hår och...

Just nu håller jag på att färga håret på min yngsta dotter och efter det så ska vi iväg till min mamma och fira henne i efterskott. Hon ska bjuda på middag och fika, bilder kommer.
Lammstek och potatisgratäng ska det visst bli... så gott.

jag fick vårkänslor...

Idag på väg hem från jobbet så skulle jag fixa en present till mamma, som hon ska få av oss imorgon då vi ska fira henne, så jag tog en promenad från Stortorp bort till Plantagen. Där hittade jag presenten, men också lite fina blommor hem till oss. Jag älskar Orkidéer men har en som just nu bara är blad, de är så tråkiga då, så jag beslöt mig för att kika på en Orkidé. Men det blev två, för på Plantagen hade de bra pris på Orkidéer idag, 99 kr/styck så jag slog till på två fina och sen en knippe med tulpaner hem till oss. Nu har våren fått flytta in hem till oss.det blir nog vår i år också...

Ja men hörni det blir nog vår i år också. Imorse när jag skulle ta bussen till jobbet kl:06.25 så var solen på väg upp och just precis när jag hade knäppt mina foton så släckte de gatubelysningen. Så nu måste våren vara påväg.


kl:06.25 i Farsta/Stockholm.


Här jobbar jag ibland, mycket trevligt. foto:jag


När jag gick hem vid 12 tiden så var det strålande solsken ute och öppet vatten i bäcken. foto:jag

jag har bakat lite...

Jag har bakat lite semlebullar eller vetebullar heter det väl. Så ikväll ska vi äta semlor, sen ska jag försöka hinna frysa in några också. Jag blev lite trött och irriterad på allt rullande så de sista hälften av bullarna blev inte så släta och fina, men vad tusan de är goda ändå.
foto:jag


Mmmm vad gott det var med en semla...


vintersol på Teneriffa...

Nu är det snart dags för några av mina vänner att åka ner till Vintersol på Teneriffa. Jag är lite avundsjuk måste jag erkänna, min kropp skulle må mycket bra av att få åka dit nu, men studierna ligger i vägen. Jag funderar på att försöka ansöka om en resa till nästa år - våren 2012 - om studierna tillåter. Jag ska i god tid kontrollera detta med mina lärare, men den terminen kommer jag (om allt går bra) läsa Arkeologi B och då ska man skriva en uppsats på 7,5 poäng vilket motsvarar ungefär 5 veckors studier. Denna uppsats kanske jag skulle kunna skriva där nere för i så fall kan jag utan problem söka rehabiliteringsresa nästa år. Om jag bara preciserar vilka veckor jag kan åka...

Men mer om det i höst tror jag. Nu önskar jag mina vänner en trevlig resa och jag hoppas att ni får det skönt och att den välbehövliga träningen gör er gott. Njut av er veckor ordentligt.


Mattgympa, mycket bra och uppskattad träning.                         Vandringen upp för berget, jobbigt men härligt.

Bassängträningarna är underbart välbehövliga, i uppvärmd pool.
foto:jag (våren 2010)

imorgon ska jag...

Imorgon är det dags för mig att jobba lite igen och faktiskt kan jag ärligt säga att jag längtar lite. Jag har saknat samtalen med de äldre och imorgon får jag prata lite med dom igen, det känns bra. Jag tackade ja till ett kort pass 7-12, för jag känner att jag kan inte jobba varje helg men några timmar en lördag ska jag nog orka med. Jag är även inbokad en heldag i nästa vecka och några pass till, det känns skönt att ha inbokade pass redan klara. Då vet jag att jag får jobba lite och jag vet att de är nöjda med mig och vill att jag jobbar (snacka om dåligt självförtroende jag har).

Iadg blir det plugg hela dagen, har en text på engelska att läsa igenom tills på tisdag så det är lika bra att börja redan nu. Så jag slipper sitta där på måndagskvällen och slita mitt hår.

jag har vunnit...

Tack fina Kati för vinsten.

Jag vann boken: Mr Alis äktenskapsrådgivning av: Farahad Zama
Så spännande att få stifta bekantskap med en ny författare.

Innan jul vann jag ett bokpaket av fina Maria, tack.
Och förlåt, jag har helt glömt bort att skriva om det här.
(jag skäms)
Jag vann böckerna:
Nära hem av: Alice Munro
och
Medinas juvel av: Sherry Jones
Även här två nya författarbekanskaper för min del.

Tack snälla ni för de fina vinsterna

tävling...

Jag tävlar hos cammo69, om ett hemligt pris.
Henne blogg fyller 2 år idag, kika in och tävla ni med.Jag bjuder på en hel rabatt med papegojblommor från när jag var på Marbella 2005

jag ger upp tror jag...

Jag tror jag ger upp med LCHF. Jag har ju stått still viktmässigt i flera veckor och nu denna vecka har jag gått upp, så nu ger jag upp. Den här dieten kanske inte fungerar på alla. Jag hoppades verkligen på den för det är underbart god mat och jag mådde bra i kroppen, men jag trivs inte med att börja gå upp i vikt. Jag behöver liksom inte det. Jag behöver gå ner i vikt.

Så nu får jag se vad jag ska testa denna gång. Jag har testat viktväktarna, lchf, dricka nutrillet, "vanlig bantning" och träning och det enda som verkligen fungerade på mig var träningen. Jag tränade så pass mycket att intaget av mat inte behövde regleras allt för mycket och jag gick ändå ner i vikt, så det är väl det jag får hålla mig till. Jag behöver börja komma ut på dagliga promenader igen och komma iväg till gymmet ordentligt.

Ja det får bli så, nu kör vi träningsmetoden. Jag ska bara...
Hitta styrka och kraft att genomföra det först. Nu när våren sakta men säkert kommer så blir det enklare att klara de dagliga promenaderna och jag får försöka följa med Erika ner till till gymmet oftare. Om bara halkan ger med sig så kan jag kanske ta fram cykeln och cykla iväg när jag ska jobba och även cykla annars också, bara den fortfarande är hel. Får väl ta en tur ner i källaren och kontrollera den.

Idag unnade jag mig en Calzone och det var underbart gott.


jag 2005
Här trivdes jag ganska bra med min vikt, jag hade tränat mig ner drygt 10 kg och mådde faktiskt riktigt bra. Både i kroppen och psyket. Så träning får det bli.

lite trött...

Just nu är jag nog lite trött på blogg.se. Jag har varit runt hos er idag och försökt skriva kommentarer men det har inte fungerat alls. Så får ni inga kommentarer från mig idag så är det för att blogg.se strular...

jag är glad att jag lever...

Jag är verkligen glad och tacksam för att jag lever i Sverige. Jagbeställde mina mediciner idag via apotekets hemsida och mina reumatiker sprutor, Humira, kostar över 11.000 kr per förpackning. Jag har 3 förpackningar på mitt recept och detta räcker i tre månader, summan blir alltså lite över 33.000 kr. Tänk om jag levde i ett land där medicinen inte var subventionerad och man inte hade något övre tak för hur mycket man ska behöva betala. Ja då hade jag nog inte kunnat använda den här medicinen, för jag hade aldrig haft råd att hämta ut den. Summan ni ser nedan är för Humiran och för mina värktabletter som jag behöver dagligen för att ens kunna fungera någotlunda under dagarna.

Marie-Louise
Enligt recept 34.270,50 kr
Egenavgift 0,00 kr
Avgår enligt förmån -34.270,50 kr
Totalt enligt recept 0,00 krfoto:jag

tidsbegrepp och resor i tiden...

Dagen har ägnats åt studier, jag försöker läsa en bok på engelska om tidsbegrepp och resor i tiden och Newton och annat, men jag greppar inte det här. Jag kan inte förankra det i min tankevärld. Jag kan inte tänka på det där sättet, för mig är det helt orimligt att vi skulle kunna resa i tiden, om vi inte pratar om tidzoner alltså. När jag tänker på att universum kan vara oändligt så får jag panik och ångest i magen, men samtidigt får jag ångest av att tänka på att universum kan ha ett slut för vad finns då där bakom. Usch jag gillar inte sådana här tankar! Men jag ska försöka genomlida min bok och jag hoppas att jag snart börjar förstå begreppen de för sig med. På torsdag ska min seminariegrupp ha redovisning.

Vi ska svara på: hur kan man förklara att man utan vidare kan röra sig i vilken riktning som helst i rummet, men att det däremot är (näst intill) omöjligt att färdas i mer än en riktning i tiden?

Ja det är inte det enklaste. Det enda som jag kan komma på är ju att vi kan färdas i tiden när vi reser via tidszoner, men något mer går inte att svara på denna fråga tycker jag. Antagligen tycker jag så bara för att jag inte greppar begreppen om fysik som boken tar upp.

Nu ska jag försöka vila huvudet från den här boken ett tag. Kanske ska jag se en star trek film med maken, då kanske jag kan förstå tidsresor bättre, eller inte.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: inte trodde jag att jag skulle sitta och läsa sånt här när jag valde den här kursen. Men någon nytta med detta finns det säkert, fast jag inte kan se den nu.

tävling om kurslitteratur...

Jag tävlar om en termins gratis kurslitteratur på www.kurslitt.se.

Kurslitt.se är en mycket bra sida med de mesta i kurslitteratur väg. Här kan man både köpa och sälja begagnad kurslitteratur. Så titta gärna in på deras sida så får ni se själva, där finns verkligen det mesta att få tag på i kurslitteratur väg. Vem skulle inte vilja vinna en hel termins kurslitteratur, jag vill det i alla fall gärna.

foto:jag


RSS 2.0