blodapelsinmarmelad, solsken på burk...
Lite söta, syrliga och beska smaker samsas i samma burk.
En burk full med solsken...
foto:jag
1 st. "vanlig" apelsin
4 st blodapelsiner
5 dl vatten
1 liter syltsocker
Tvätta apelsinerna väl och skär de sen i mindre bitar. Först i klyftor, ta ut eventuella kärnor, skär sedan ner i små bitar. Häll ner allt i en kastrull och fyll på med vattnet. Koka under omrörning i ca: 45 minuter (min kokade 55 minuter innan sockret åkte i för jag vill ha mina skalbitar lite mjuka). Mät upp syltsockret och rör ner det i apelsinkoket. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Häll sedan upp på väl rengjorda burkar.
Härligt fin c-vitaminstinn marmelad som skiftar vackert i rött och orange, riktigt solsken på burk.
Vilken härlig färg! Den måste du glasera något dessert med till påsk! Kanske en citroncheesecake?