projektarbete om tid...

Nu äntligen så har jag kommit igång med mitt projektarbete. Vi ska skriva om tidsmedvetenhet och historiesyn utifrån ett valt ämne. Jag har valt filmen Tillbaka till framtiden. När jag nu idag tog mig i kragen och började skriva så flöt det på riktigt bra, jag har nu fått ihop lite mer än 3 A4 sidor och vi ska skriva minst 5 sidor. Jag ska föra diskussioner om tid och tidsresor, utifrån hur de tas upp i filmen och koppla det till kurslitteraturen.

T.ex. Martys mamma , som i dåtiden är en ung tjej, blir ju kär i Marty när han åker tillbaka i tiden. Om hans mamma och pappa inte blir kära i varandra så kan ju aldrig Marty födas, men då kan han inte heller åka tillbaka i tiden och då kan hans mamma inte bli kär i honom, alltså kan hans mamma och pappa bli kära i varandra och då föds Marty och han kan resa tillbaka i tiden. Ja som ni ser, resonemanget bara går runt, runt, hur man än tänker så kommer man tillbaka till samma sak.

Små saker sker också i dåtiden som sen visar sig får stora konsekvenser i framtiden, men det har Marty ingen aning om när han är i dåtiden utan detta märker han när han kommer tillbaka till nutiden. Om vi kunde resa i tiden nu, hur mycket skulle vi då "råka" ändra på som blir förödande stora i nutiden? Ja många frågor väcks och inga riktiga svar finns. I den här delkursen får man "flumma" ut rejält i sina tankegångar. Det känns som lite filosofi på något sett.

Detta och mycket mer ska jag skriva om i mitt projektarbete.


foto:jag
utbildning | |
#1 - - Nett:

Låter som ett roligt projekt och kanske lättare att göra det om man har filmen att utgå från. Träningen idag gick bara fint-fint.

#2 - - Fnulan:

Spännande ämne att ha i ett projekt! Hur stort ska det vara?



Puss

#3 - - mammakero:

Det var tur att du skrev lite om hur du hade tänkt skriva, för när jag läste "tidsmetvetenhet och historiesyn" kände jag mej helt borta...

Att skriva om den filmen verkar vara ett genidrag!

Lycka till!

#4 - - E:

Vilket kul projekt!

Upp