vad är väl en bal på slottet...

Imorgon ska min fina E iväg på bal med skolan. Nu har vi äntligen hittat skorna som passar till klänningen, bättre sent än aldrig. Stenssunds slott ska de åka till imorgonbitti, på dagen ska de ha aktiviteter och sedan på kvällen blir det alltså bal.Ni får lite bilder på klänningen men hon vill inte visa sitt ansikte, så ni får från halsen och ned. 
foto:jag


lyftteknik...

Idag ska jag iväg på en kurs i lyftteknik på jobbet, så jag kommer säkert få testa att bli lyft i lift och liknande, kan bli riktigt roligt och säkert lite läskigt. Jag ska ta med mig kameran, kanske kan jag få till något kort då jag hänger och dinglar i en lift. Återkommer ikväll.


foto:jag

ett vardagsföremål - tandborsten...

Ja så skulle jag då idag berätta om ett vardagsföremål och eftersom min fantasi är lite dålig så valde jag att prata om tandborsten. Tandborsten som vi alla använder flera gånger per dag. men nu är det många som redan har gått på sommarlov tror jag för vi var tre elever som var på seminariet idag, det är nog rekord i bortfall tror jag. Så vi satt där i en stor sal vi tre och läraren och vi lyckades inte fylla våra två timmar så vi slutade efter 50 minuter.

Ja tandborsten vad berättade jag om den: Jo jag började med att säga att det är ett föremål som vi alla använder dagligen och säkert flera gånger om dagen, sedan berättade jag att det var tandborsten som jag skulle prata om. Började prata om hur man måste lära små barn att använda den och gilla den, hur de får en gullig liten tandborste redan innan första tanden dyker upp. Sedan när tandborsten blir så där mjuk och nedborstad precis då när den är som skönast ska bytas ut och att vi då står inför valet av välja en ny sort, ett nytt märke, en ny färg m.m. Sedan pratade jag om det stora utbudet, mjuk - medel - hård borst, med tungsrapa, med polerande "gummilist" och alla dessa märken vi ska välja mellan. Även eltandborsten fick lite plats i mitt prat. Jag pratade om tandhälsan och där dålig tandhälsa ofta kopplas till dålig användning av tandborsten fast det oftast handlar om en bakomliggande sjukdom och att vi dömer för snabbt då vi ser ett icke perfekt leende. Sedan övergick jag till att prata lite om att tandborstar har grävts fram i arkeologiska utgrävningar och att de då var gjorda i trä och att man innan tandborsten uppfanns använde sig utav trädgrenar för att rengöra sina tänder. Ja det var ungefär det jag pratade om under mina fem minuter.

Och som ni ser på bilden här nedanför så måste vi byta ut några av våra tandborstar nu:


foto:jag

skolan är snart slut...

Snart ska jag iväg till skolan, tre lektioner/seminarium kvar sedan är det sommarlov. Jag ska jobba några veckor i sommar och det är verkligen tur att jag har lyckats få ett extrajobb, annars vet jag inte riktigt hur vi skulle klara sommaren. Kanske blir det någon kurs på distans det vet jag inte riktigt ännu eftersom jag har fått/hamnat på reservplats. Och om så blir fallet så kan jag få lite pengar även från CSN så det vore ganska skönt om jag kunde komma in på en kurs på 7,5 poäng. Men jag tar inte ut något i förskott utan jag får helt enkelt vänta och se.

Idag ska vi prata om/berätta om ett vardagsföremål och jag har valt att prata om tandborsten. Ja kanske är jag helt fel ute jag vet faktiskt inte men att komma på ett vardagsföremål var inte det enklaste. Hela den här delkursen har vart lite "flummig" och det har inte varit helt enkel att förstå syftet med delkursen. Så nu kör jag på tandborsten och så får det bli som det blir. Jag återkommer i eftermiddag med hur det gick.


utsikten från skolan, Flemmingbergs färgglada höghus. foto:jag

mmmm mc Donalds...

Det blev mc Donalds till middag...
när barnen själv får välja...


foto:jag


Mors dag...

Fick hembakad tårta och ett fång rosor.

 
tack fina E <3


Tack fina E <3


jobb och gurkblommor...

Ja så har jag jobbat idag då och det gick lika bra som vanligt. Nu börjar jag bli varm i kläderna och känner igen alla boende och kan till och med deras namn utan att titta på fusklappen, det känns bra. Ska jobba nästa helg också och midsommarhelgen, sen är det dags för sommarjobb efter det. Men först och främst jobb imorgon igen.

Jag har fixat lite med mina gurkplantor, igen, fick lov att lägga en ny säck under eftersom jag tänkte lite fel och gjorde hål i säcken som jag planterade vilket resulterar i läckande vatten. Men nu ska det nog vara ordnat. Och till min förtjusning så såg jag två blommor som är på gång, så det borde alltså bli minst två gurkor i sommar.

 

 
   
även chiliplantorna och tomaterna har växt lite sedan sist. Dom mådde nog braav att få ny jord och att få komma in i värmen.


äntligen helg igen...

Så var det helg igen, så skönt. Fast jag ska i och för sig jobba hela helgen, eller hela och hela, lördag och söndag 7-14 båda dagarna. Känns så bra att kunna jobba lite extra, för i juni blir det extra knapert i plånboken. CSN betalar inte ut några pengar då och utbetalningen den här månaden var mindre än vanligt, de betalar nämligen ut pengar i förskott och i juni går vi bara halva månaden. Så extra pengar är verkligen välkommet då.

Men ikväll blir det fredagsmys, med chips och läsk och förhoppningsvis en bra film.

Nu vill jag ha solen och värmen tillbaka, vart tog sommaren vägen. Ska den vara så här upp och ner hela tiden, eller kan vädret få bli lite stabilt nu snart kanske. Vårjackan har fått komma till användning igen och det är inte okej i slutet av maj.


Stockholms takåsar. foto:jag

tomatplantor och chili...

Jag måste börja ta tag i sista delkursen imorgon, den sista veckan har jag verkligen slöat till och inte läst annat än skönlitteratur. Det är så skönt att bara kunna läsa en bok rakt upp och ner utan att behöva skriva ner och komma ihåg. Men som sagt jag måste ta tag i det imorgon.

Idag har jag slängt lite skräp/tidningar i miljöstugan och det blir nog snart en tur till dit. När man har morgontidning så blir det så himla mycket som ska iväg til pappersinsamlingen, det är inte klokt vad fort man samlar på sig skräp.
Men jag har också planterat och fixat lite på balkongen, i vanlig ordning. Idag fick mina små tomatplantor lite större och ny jord så nu hoppas jag att de tar sig och växer till sig ordentligt. Även mina små spinkiga chiliplantor fick större och ny jord, även med dessa hoppas jag på växtkraft så att det kanske kan bli någon chili i slutet av sommaren. Kanske kan man inte vänta sig för mycket av dessa chiliplantor eftersom de kommer ifrån en köpt chili som hade legat på köksbänken och torkat, och fröna som låg i planterade jag, bara rakt ner i jorden.. Gurkorna verkar (peppar,peppar) klara sig i sin nya låda fast jag måste försöka få dit en ny säck under. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag la i säcken i lådan och sedan gjorde hål i säcken, så nu sipprar det ju ut vatten i de små hålen och då kommer trälådan att bli förstörd. Ja ibland tänker man inte efter före... men om vi hjälps åt här hemma och lyfter upp säcken och kränger över ny så kanske det fixar sig.
Tar sig inte tomaterna och chilin snart så får jag nog lov att köpa plantor, för jag vill verkligen ha tomater och chili på balkongen i år. Kanske ska jag även kosta på mig lite jordgubbsplantor och låta de växa i en balkonglåda.


tomaterna, chilin och gurkorna.
foto:jag


men krassen och luktärterna tar sig ordentligt i alla fall. foto:jag

boktips *2...

Här kommer en bokrecension på de två senaste böckerna som jag har läst.

Först ut:

Vecka 36 av: Sofie Sarenbrant.


foto:jag

En spännande bok med ett bra och annorlunda slut. Men språket var lite platt och konversationerna kändes allt annat än äkta. Så tyvärr får denna bok bara 2,5 av 5.

Kråkflickan av: Eriksson & Axlander-Sundquist.


foto:jag

En otroligt läskig men välskriven bok. Jag skrev om den igår, och i natt så läste jag ut den, det gick bara inte att sluta. Problemet nu är att jag måste få tag på del:2 för slutet är verkligen en cliffhanger.
Den här boken får nog 5 av 5 utav mig. Det är sällan jag hittar en bok som är så välskriven, som har ett sådant driv i texten att jag bara slukas med och som verkligen berör mig. Den här måste ni läsa...om ni vågar. För den berör...

jag kan inte sluta...

Boken som jag just nu läser är så hemsk men jag kan inte sluta läsa den, om så bara en liten del av alla hemskheter som boken handlar om är sanna så är det alldeles för mycket. Barnsoldater i Sierra Leone, barn som säljs inom pedofilkretsar, pappor som utnyttjar sina barn och mammor som inte "ser", flyktingbarn som kidnappas och hålls fångna på Söder i Stockholm.... Jag får ont i magen av den här deckaren, den känns för stark och sann på något sett men som sagt jag kan inte sluta läsa nu, måste få veta hur det slutar. Kråkflickan av J Eriksson & H Alexander-Sundquist är hemsk, men läsvärd.

Fast den är jobbig att läsa, ibland får jag lägga undan boken för att vila från allt det hemska. Det är inte precis en enkel deckare det här - utan den griper tag, skakar om och lämnar spår...


bild lånad från bokus.com


en rolig lista till...

Vad gjorde du kl 08 imorse: då sov jag fortfarande
 
Vad gjorde du för 15 min sedan: läste min nya deckare, kråkflickan.
 
Det sista du sa högt: vill du ha en godis?

Det senaste någon sa till dig: ja tack.

Vad har du druckit idag: kaffe, vatten och saft.

Vad var det senaste du åt: rostade mackor.

Vad var det senaste du köpte: rostbröd och en banan.

Vad är det för färg på din ytterdörr: träfärgad, mahogny.

Vad är det för väder hos dig nu: grått & trist och regnet kommer nog snart.

Godaste glassmaken: choklad.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: JA!

Sover du tungt: nja, ibland det beror mycket på "dagsformen", har jag mycket värk vaknar jag ofta men har värktabletterna hjälpt ordentligt så sover jag nog ganska tungt.

Drömmer du mardrömmar: Ja det gör jag tyvärr ganska ofta.

Trivs du med ditt jobb: ja.

Favoritklädsel: bekväma byxor, linne och en skön tröja över, oftast är allt i svart.

Favoritlåt just nu: "Jag får liksom ingen ordning" av Lars Winnerbäck.

Vad ser du om du tittar till höger: maken och hans dator.

Vad gör dig glad just nu: att jag får pengar imorgon.

Vad ska du göra härnäst: sätta mig i soffan och läsa lite till.

Höger eller vänsterhänt: höger.

Humör just nu: helt okej, fast jag börjar bli lite trött (kl:21.59)

Favoritgodis: Lakrits, allt som smakar lakrits går ner.
 
Kläder just nu: mjukisbyxor, trosor, bh, linne och långärmadtröja, allt i svart.

Sommarplaner? jobba....

Hur många kuddar sover du med: jag har tre kuddar på min sida av sängen, men när jag sover använder jag bara en av dessa. Fast då jag läser på kvällen/natten så bullar jag upp bakom ryggen med de andra två också.

Spelar du något instrument: nej, jag har provat på att ta gittarrlektioner men jag tröttnade när jag bara fick spela barnvisor. Jag ville börja spela "riktig" musik, typ rock direkt.

Morgon eller nattmänniska: kvälls och nattmänniska. Jag avskyr att behöva gå upp tidigt på morgonen.

Vad är viktigast för dig: min familj.

Är du kittlig: ja, främst under fötterna och mellan tårna.

Snarkar du: ja tyvärr gör jag nog det...

Stjärntecken: Lejon.

Äckligaste insekten: spindlar och "små kryp". Fast det absolut äckligaste djuret är råttor... (fast det är ju ingen insekt)

Längtar du mest efter just nu: något gott att äta, typ godis eller chips och läsk.


min yngsta dotter larvar sig lite framför kameran.


fortsättning på promenaden, del 2...

Ja då fortsätter dagens promenad i bilder.

     
upp på söders höjder.

     
på många ställen på söders höjder så känns det inte som om man är i en storstad. Det är så vackert och ro fyllt, och det finns grönskande oaser lite här och var.
Vita bergsparken fick sig ett besök också.

     
här hänger husen verkligen på klippkanterna.

     
bort under Skanstullsbron och Eriksdalsbadet.

       

     

 
På flera ställen runt om i Stockholm så har Stockholms Stad satt upp skyltar som berättar om gatorna, gamla bilder från förr finns med på dessa skyltar och en informationstext på svenska och engelska.


jag tog en riktigt lång promenad...

Idag bestämde jag mig för att ta med mig kameran in till stan och efter läkarbesöket skulle jag ta en promenad på Söder. Det hela slutade med en runda på ca: 4 timmar och enligt en karta som jag kan skriva in hur jag har promenerat så har jag gått drygt 9,7 km. Så istället för att städa och tvätta så turistade jag i Stockholm med kameran i högsta hugg och fick motion på köpet. Drygt 300 bilder har jag lyckats ta, ni får se ett fåtal av dessa.

     
promenaden började runt Medborgarplatsen, Scandia Hotel har en så snygg fasad tycker jag, Moskén på Medborgarplatsen och ett gammalt hus mitt blan d höghusen.

     
sedan fortsatte jag bort mot Katarina kyrka och kvarteren runt omkring.

     
bort mot Ersta sjukhus och den helt underbara utsiktsplatsen som finns där.

     
sedan tog jag "sista styvens trappor" upp på söders höjder.

fortsättning följer...


skola och jobb på samma dag...

Igår var alla ordinarie på mitt jobb på utvecklingsresa så jag hade lovat att jobba kväll. Problemet var väl bara att det på förmiddagen var skola och även om skolan bara är två timmar så ska man upp tidigt, resväg och faktiskt lyssna uppmärksammat i två timmar, så att sedan jobba var kanske lite fel tänkt. men det gick. Jag åkte till jobbet direkt efter skolan och köpte med mig lunch som jag intog innan mitt pass började. Sedan jobbade jag fram till 21.15 och visst gick det bra. Det var ett bra gäng som jobbade så allt flöta på bra men idag känner jag mig lite mör. Jag brukar ju känna av dagen efter när jag gör något och den här helgen har det varit kalas och fest hela helgen, mycket trevligt, men det blir även lite jobbigt. Fast idag är jag "ledig" fast egentligen ska jag väl läsa ett häfte som är för skolan men jag väntar med det, men ett läkarbesök ska jag snart åka iväg på. Det är till min reumatolog, halvårsbesöket.

Sedan måste jag städa och tvätta lite när jag kommer hem. Just nu lever vi i ett slagfält och jag orkar inte det längre. Så jag får allt ta mig i kragen och köra ett ryck här hemma på eftermiddagen. Nu alltså dags för läkarbesök...


från lördagens fest, min äldsta dotter och hennes pojkvän. foto:jag


ungefär 82 år emellan bilderna...

90-års kalaset var mycket trevligt. Trevligt sällskap, god mat och mycket fint släktprat. Jag tog även lite nya foton på de två systrarna. Grattis älskade Brita på din dag idag.
foto:jag   ca: 82 år senare än fotot ovanför.


födelsedagsbarnet,  lillasyster (min mormor) Min mellandotter och min mamma
foto:jag


foto:jag

90 år, tänk er....

Snart åker vi iväg på 90-års kalas. Tänk er att fylla 90 år, det är en ganska otroligt ålder tycker jag. Det är min mormors syster som fyller 90 år. För inte så länge sedan så fyllde min mormor 88 år och nu är det alltså storsyster tur att fylla hela 90 år.

Grattis Brita på din dag!


Min mormor och hennes storasyster, vid en ålder på 6 och 8 år ungefär tror jag.
Fler bilder får ni ikväll.

fototriss...

Veckan tema på fototriss är platta och då kommer jag osökt att tänka på LP-skivor, plattor, eller en platta...


en skivspelare som man spelar sin "platta" på...


ett gäng "plattor" (fick böja lite på ordet...)


ska vi spela en platta?...

Vill ni se fler tolkningar avtemat så kan ni kika in här...


en mycket trevlig kväll...

Nyss hemkommen från en mycket trevlig kväll. Så mycket god mat och trevliga människor. Nu behöver jag inte äta på flera timmar... Klädproblemet löste sig väl tillslut, jag gick i alla fall inte naken, kanske kommer bildbevis - om någon tog foton på mig och jag får de sedan. Klänning blev det i alla fall, inköpt på Indiska för några år sedan, svart med mönster i guld och rosa knappar fram. Som sagt, kanske får ni se bild. Kvällen var mycket trevlig och jag förstår verkligen varför min äldsta dottern trivs så bra med dom, verkligen fina människor.
foto:jag

Jag har för första gången i mitt liv provat Turkisk Raki, smakade ungefär som hostmedicin, cocilliana etyfin, men var faktiskt riktigt gott.


foto:jag


den här klänningen hade jag på mig. foto:jag

nu har de fått komma ut...

Nu är gurkplantorna omplanterade och har fått sin plats på balkongen. Så nu vill jag har värme och sol så att mina små plantor kan få må bra. Den största gurkplantan ser lite ledsen ut efter omplanteringen men jag hoppas att de tar sig. En stor trälåda som jag har grundat med en sopsäck i (med små hål i botten) får bli gurkans hem nu, jag har sågat av en pet-flaska och stuckit ner i jorden för vad jag har läst mig till så vill gurkorna ha sitt vatten underifrån, så jag testar detta. Nu är det väl bara att vänta och se, kanske får vi egna gurkor till salladen, tzatzikin och frukostmackan senare i sommar...
foto:jag

snart dags...

Snart bär det iväg på 18-års fest.

Men vad ska jag ha på mig, alltid detta problem. Inte vill jag ha vardagskläder på mig nu men festkläderna sitter inte skönt eller så känner jag mig inte snygg i dom. Usch detta kläddilemma varje gång något ska hända. Tänk om man hade en garderob med snygga, bekväma kläder som passade till varje tillfälle i livet. Imorgon är det dags för 90-års kalas och då har jag samma dilemma. Vad ska jag ha på mig...

Nej jag får väl rota ut alla kläder och prova och prova så kanske jag tillslut kan hitta något som både är snyggt och som jag trivs i... Återstår att se. Kameran får följa med ikväll, så ni får en bildkavalkad senare ikväll eller imorgon. Festen blir som en turkisk afton, med härlig hemgjord turkisk mat i bufféform (om jag har förstått min dotter rätt). Dottern är i alla fall redan på plats och hjälper till med matlagningen och dukningen...

ibland gör man rätt - ibland gör man fel...

Ibland kanske man låter saker vara precis som de alltid har varit bara för att det är enklast så. Ibland kan det vara rätt - ibland kan det dock vara helt fel, tur att man kan ändra och ångra - i alla fall vissa saker. Jag hoppas nu bara att det inte är för sent för ångern utan att den godtas och förstås...

Vem har sagt att livet ska vara enkelt... Ja inte är det jag i alla fall.


boktips... tack madelein för att...

Nu är boken "samma djävla ångest" utläst. Tack Madelein för att du delar med dig av ditt liv. Boken är stark, självutlämnande och mycket bra. Många tankar och frågor väcks och faktiskt så kan jag lite mer förstå den röriga tankebana som vissa måste leva i och hur frustrerande detta måste vara. Även rädslan som alltid finns i förhållanden som rymmer psykisk- och fysisk misshandel förklaras på ett bra och begripligt sett. Denna bok är en ögonöppnare som jag tror att många inom vård och omsorg, både vad gäller barn och vuxna, skulle ha nytta av att läsa. Mitt betyg blir 5 av 5.


nej nu vill i alla fall jag...

Jag vill att värmen och solen ska komma tillbaka nu, det är så ruggigt ute. Och jag vill faktiskt att mina plantor på balkongen ska få slippa frysa. Till helgen hade jag tänk sätta ut mina gurkplantor men om inte värmen kommer nu vet jag inte om jag vågar.

Idag var jag på ett möte i en skola. Tänk att ett möte kan kännas så bra och att ens funderingar faktiskt ibland tas på allvar. Känns mycket bra, mer kan jag inte säga.


foto:jag

ibland dimper det ner...

Idag fick jag en bok i brevlådan. Det var barnens hjältar som hade skickat mig en bok som hon själv har skrivit. Ska bli spännande att läsa den, jag har precis påbörjat läsandet. Tack snälla Madelein för boken. Recension kommer senare...


foto:jag

rolig lista...

Den här listan lånade jag av Kati.

Jag ser :
fram emot sommaren.

Jag har :
läst lite för lite inför den här delkursen (har redan gått på sommarledigt).

Jag längtar :
efter skattepengarna.

Jag vill:
kunna åka på långsemester med min fina familj.

Jag kan:
ganska mycket om Arkeologi.

Jag ska:
till hösten äntligen få börja läsa Arkeologi.

Jag gråter :
ganska ofta - till filmer, tv-serier, böcker...

I morgon:
ska jag in till Fryshuset och hälsa på.

Nästa vecka:
är det vanlig vecka igen.

Jag får :
kanske en morsdagspresent eller fika nästa söndag.

Jag tjatar :
alltför ofta på barnen på morgnarna.

Jag skäms:
ibland i mataffären, eftersom jag köper helggott som inte är så nyttigt.

Jag borde:
äta mycket nyttigare och gå ner minst 10 kg.

Jag sparar :
inte alls just nu.

Jag tror :
att vi kanske kan åka på semester nästa år, hela familjen.


foto:jag

Jag liknar visst Kurt Wallander enligt detta test.
"Kurt Wallander är polisen som älskar opera men har svårt med personliga relationer. Har ett hälsofarligt intag av alkohol och skräpmat"
Nja jag vet inte riktigt om det stämmer så bra, visst jag gillar faktiskt att vara ensam men jag avskyr opera och ja jag äter inte alltför nyttigt, men jag har inte svårt med personliga relationer (vad jag vet) och jag dricker inte för mycket alkohol.

Vem liknar du, testa här?

kalashelg...

I helgen blir det kalashelg. På lördagen så ska vi hem till min äldsta dotters pojkvän och fira hans 18 årsdag och på söndag så ska jag iväg och fira min mormors syster som fyller 90 år. Så i helgen blir det nog mycket god mat och tårta, inte helt fel. Just nu funderar jag mest på vad jag ska köpa, eventuellt får pojkvännen vänta lite med sin present tills jag vet vad jag ska köpa, och på söndag köper jag med mig någon fin blomma. Mamma har så klart köpt en fin present som även vi ska vara med på till 90-åringen så en blomma räcker bra. Men vad ger man till en kille på 18 år? Körkortslektioner? Kläder? Presentkort? Jag har absolut ingen aning eftersom jag bara har döttrar så tycker jag att det är väldigt svårt att hitta presenter till killar. Men det löser sig säkert. har ni några bra förslag så får ni gärna komma med dom.

Angående gurkplantorna. I helgen ska vi plantera om och ut dom så att de får komma ut på balkongen, vi har rensat upp ett skyddat hörn där solen lyser som längst och så ska vi sätta upp en krok i taket så att vi kan fästa snören eller något liknande i taket så att plantorna har något att klättra på. Ni får se sen när vi är klara. Men jag tror att den platsen är bäst för dom. Eventuellt gör jag ett experiment och låter någon planta stå kvar inne i köket så får vi se vilken planta som sedan mår bäst och ger flest gurkor.


sommar i Stockholm. foto:jag

boktips...

Ni som ännu inte har läst Buthler & Öhrlund, gör det. Så bra. Nu har jag läst ut del:2 i serien om polisen Colt och måste nästan ner och köpa del:3 imorgon, om jag inte börjar på en annan bok innan dess och kanske låter del:3 och 4 vänta till i sommar. Jag får se hur jag gör.

Men boken: en nästan vanlig man var så bra. Vilken psykopat han är Silfverbielke, tänk att det finns sådana runt oss. Läskigt faktiskt att tänka på. Dessa känslokalla psykopater. Helt klart en mycket bra bok, 4,5 av 5.


gurkplantor...

Mina gurkplantor som jag har i köksfönstret mår väldigt bra, värre är det nog med dom som jag planterade om för några veckor sedan och som har fått vara på balkongen. Dom som blev omplanterade har slutat växa och kanske beror det på det kyliga vädret vi har haft, men som tur är så har jag några plantor kvar alltså som har bott inomhus hela tiden. Nu har den ena plantan börjat skicka ut långa sidoskott så snart måste dessa plantor ut på balkongen i en större kruka, men om inte värmen kommer så vet jag inte om jag vill/vågar ställa dom där. Är det någon av er andra som har gurkplantor, eller har haft? Hur har ni gjort? Obs, min balkong är tyvärr INTE inglasad, så jag kan inte få upp någon värme där ute om inte vädret vill växla om nu och bli fint. Kan man odla gurka inomhus i värsta fall? I köket? Det största problemet är väl att de snart behöver snören i taket eller något liknande som de kan klättra på...
foto:jag

Jag måste ju visa en bild på avokadoplantan också, den växer så det knakar.


foto:jag

sista spurten i skolan...

Nu är det dags att lägga in slutspurten i skolan, vi har ungefär 3 veckor kvar och det är inte så mycket. Men vad trött jag är idag. Antagligen beror det på att jag jobbade i helgen, jag känner alltid efter en jobbhelg att jag är trött. Varför är det svårare att komma upp tidigt en lördag eller söndag än på en vardag? Jag som faktiskt brukar gå och lägga mig i bra tid när jag ska upp tidigt på helgen kan inte riktigt skylla på att jag har vart uppe länge, jag är trött ändå. Får kanske ta en eftermiddagsvila efter skolan.


den här räven sitter i ett gathörn i Gamla Stan (har jag för mig). Foto:jag

uppdatering: här kan ni läsa lite om räven
.

fototriss...

Veckans tema i fototriss är många.


många blommor blir till en rabatt.


många träd bildar en allé.


många blåbär på en härlig tårta.
(alla foton är tagna utav mig)

Vill du se fler tolkningar på temat så kika in här.

att ha ett jobb...

Jag måste bara säga att jag är så glad över att jag har ett timjobb. Visst det är bara tillfälligt och bara ibland men jag är så glad att jag har ett extrajobb och det är inte bara för att jag får lite extra i plånboken. Utan att få göra något som faktiskt hjälper andra, att vara en del av ett gäng som arbetar och att ha arbetskamrater, det är minst lika viktigt. Det är så trevlig när jag kommer till jobbet och mina arbetskamrater blir alltid lika glada när jag kommer och tycker att -åh varför jobbar inte oftare m.m. Det känns verkligen härligt att höra, att de tycker att jag gör ett bra jobb och att de gärna jobbar med mig, sådant är viktigt att få höra, alla behöver vi uppskattning. Trevlig omgivning jobbar jag i också, från varje fönster är det underbar utsikt. Imorgon eftermiddag när jag slutar så ska jag ta ett varv runt huset och fota så ni se hur fint det ligger nere vid Drevviken.


Så här ser det ut precis utanför. foto:jag

snart till jobbet...

Snart ska jag iväg och jobba lite, jobbar ikväll och imorgonbitti. Kameran får nog följa med tror jag så att jag kan fota inför morgondagens fototriss. Kanske hittar jag något/några bra motiv som kan passa in på temat för vecka.

Jag läste lite för länge igår kväll, del 2 i bokserien var helt klart mycket enklare att komma in i. Det hände saker direkt och spänningen fanns där redan vid de första sidorna. Så boken får följa med idag så att jag får läsa lite under bussresan (5 minuter) och kanske lite på rasten.

Läste i kvällstidningarna om den makabra attacken som skedde igår på Teneriffa, i Los Christianos. Detta skedde precis vid det köpcentrum som jag har bott vid då jag har varit på vårdresa. Läskigt, men det finns människor som mår dåligt över hela världen och som inte får den hjälp som de så väl behöver. Det känns som om just psykvården är i skymundan i hela världen, det är inte accepterat att må psykiskt dåligt och vården som så många skulle behöva är under all kritik.


boktips...

Så har jag då läst ut boken mord.net an Buthler & Öhrlund.


bild hittad via google

Boken började lite rörigt och jag kände ett tag att jag ville lägga bort boken och läsa någon annan, men jag bet ihop och fortsatte läsa. När alla personer började falla på plats och intrigen började klarna så blev det väldigt bra och spännande. Men det var väldigt många personer att hålla reda på och händelserna hoppade mellan årtal, så det gällde att hålla reda på vilket årtal som kapitlet gällde då man började läsa ett nytt. Alltså lite rörigt ibörjan men en mycket bra och spännande intrig. En helt klart läsvärd bok. Jag ger 3,5 av5.

Nu börjar jag nog på del:2 i den bokserie: En nästan vanlig man bild lånad från bokus.com

böcker, en av mina laster...

Ni som läst här ett tag vet nog vid det här laget att jag är alldeles tokig i böcker. Jag älskar böcker och har alltid någon bok på gång, även nu vid sidan om studierna. För mig är en bra bok avkoppling och kanske till viss mån lite bortkoppling. Genom att läsa en bok så blir det en verklighetsflykt, jag dras in i bokens handling och slipper tänka för tillfället. Som jag skrev om tidigare så hade bokus.com en kampanj med böcker som reades ut på grund av flytt och idag kom paketet. För dessa 8 pocketböcker betalar jag 200 kr...


foto:jag

Så nu har jag lite att läsa, räcker väl några veckor i alla fall....

Just det, nu läser jag mord.net av: Buthler & Öhrlund. Än så länge vet jag inte riktigt vad jag tycker om den men återkommer med det när jag har kommit längre.

gårdagens besök på museum...

I går gick jag alltså på Nordiska museet med min klass och det var inget vanligt museibesök. Vi skulle lägga fokus på kommunikationsformer, hur de olika utställningar var gjorda med tanke på ljus, sättet de var uppställda på och hängda på och liknande. Intressant men ganska svårt. I och för sig så börjar jag nog bli lite skadad i mitt tankesätt då jag ser på olika utställningar för allt jag ser granskar jag med kritiska ögon, så även dessa utställningar. Det är svårt att i skrift förklara vad jag var kritisk till men vissa saker skulle man som besökare behöva bakgrundsinformation till för att man ska kunna ta del av utställningen så som det är tänkt. Efter att vi gått med vår lärare så gick jag och en av mina kurskamrater en runda till i museet. Vi brukar alltid göra så, vi två, när vi ändå är på ett museum - varför inte stanna kvar och se hela tänker vi. Så vi gick runt sammanlagt fyra timmar på Nordiska museet och till detta tog vi promenad både dit och tillbaka till t-banan. Vädret var underbart ute och jag brände nog mina axlar lite lätt.


Bara en liten del (gavel) av den pampiga byggnaden som rymmer Nordiska museet.


Porten in är enorm, med många fina "statyer" att titta på.

Mitt i museets hall sitter en jättestaty av Gustav Vasa.
Gustav Vasa är flera våningar hög.

Ovanför Gustav Vasa finns det ett otroligt vackert takfönster.
Den pampiga byggnaden har fullt med vackra takfönster och pelare och takvalv med bågar.
Ursäkta de sneda bilderna, det var svårt att fota från sidan över ett räcke.
Alla foton:jag

När jag sedan kom hem så var min huvud- och ryggvärk ohanterlig så jag gick och sov redan vid 19.30 tiden. Tyvärr vaknade jag även idag med denna hemska värk. Imorgonbitti har jag en telefontid inbokad med min reumatolog.

fjärde dagen med rygg och huvudvärk...

Imorse vaknade jag med rygg och huvudvärk igen, fjärde dagen i rad som det gör så ont att jag mår illa. Jag har som ni vet alltid ont i ryggen och kroppen men just nu är det värre än vad det brukar vara och inga tabletter hjälper ordentligt.

Besöket på Nordiska igår var mycket trevligt och givande men jag orkar inte skriva om det nu. Återkommer i eftermiddag med lite bilder och så.

Det blev i alla fall promenader i sommarvärmen igår.

fotot:jag

idag bär det iväg till....

Idag ska vi (klassen) iväg till Nordiska museet men vi vet faktiskt inte riktigt vad vi ska se och göra där. Delkursen vi läser nu är upplagd på det sättet att vi kommer att få framföra olika saker muntligt, både enskilt och i grupp, men det känns faktiskt helt okej. Det handlar om berättande och hur olika en och samma sak kan berättas.

Jag har fått frågan om recept till citronsorbeten, men tyvärr har jag nog inget. Jag gjorde den efter ett tidningsrecept för några månader sedan, kanske i januari, och receptet är ej sparat. Men jag ska kika igenom receptpärmen en gång till och se om det kanske motförmodan ligger där. Jag vet i alla fall att jag pressade citron och blandade det med sockerlag, sedan då sorbeten nästan var färdigkörd i glassmaskinen så tillsatte jag en lätt uppvispad äggvita. Äggvitan gjorde den lenare, fluffigare och lite mjukare, men några mått har jag som sagt inte.


Avokadoplantan mår bra och växer fortfarande. foto:jag

nu är denna delkurs slut...

Nu har jag skickat in min individuella arbetsuppgift för denna delkurs, så nu är det bara en delkurs kvar sen är det sommarlov. Om fyra veckor ungefär är skolan slut för denna termin.

Jag har i och för sig sökt lite sommarkurser som jag inte vet om jag kommer in på, eller jag ska bara läsa max en sommarkurs men jag har sökt flera. Den här kursen önskar jag faktiskt att jag kommer in på, den låter väldigt spännande tycker jag: "I denna kurs analyseras medeltida familjesyn och sexualpolitik som de kommer till uttryck i religiösa, legala, socialhistoriska och medicinhistoriska källor. Barnafödandet, risker i samband med detta och hjälpkvinnornas roll studeras utifrån senmedeltida svenska mirakelberättelser". Brottsplatsens Arkeologi som jag har sökt verkar det inte riktigt som om jag kommer in på, jag har fått en restplats och jag ligger långt bak i kön, tyvärr. Jag har även sökt denna men den har jag mest som reserv.

Det verkar som om jag kommer få jobba på schema i ungefär fem veckor i sommar men jag känner att ekonomiskt så fungerar inte det riktigt, så en sommarkurs på 7,5 poäng skulle jag kunna hinna och orka med. Ekonomiskt skulle jag behöva det också eftersom man får CSN även över sommaren om man läser då. Läser man någonting som verkar spännande och roligt så gör man det inte bara för att man måste utan även för att man vill.


Nu tittar det upp två små citronplantor från kärnorna som jag planterade för några veckor sedan, kanske hinner de växa lite till innan sommaren är slut. foto:jag


citronsorbet...

Jag hittade en burk med hemmagjord citronsorbet i frysen idag, vilken lycka i värmen.
Den var lika god idag som den var då den gjordes för några månader sedan, lite hård bara i början.
foto:jag

nu har jag orkat mig ut...

Nu orkade jag mig äntligen ut med kameran så nu ska ni få se hur vårt hus ser ut då det inte är "påklätt".
Vårt hus är inte så högt men det är långt, 4 portuppgångar samsas i samma hus. Fönsterna där högst upp på hörnet  är våra.
Från andra hållet ser huset ut så här och där uppe är vår balkong, men grönskan som finns på min balkong syns inte utifrån än.
foto:jag
foto:jag
Smartson vill att vi ska testa Fazer chokladkakor. Dessa två sorter valde jag och de ska nog testas redan i kväll. Omdöme kommer alltså senare.

tänk vilka minnen som väcks...

När jag kikar på en unge i minuten på 4:an så väcks det verkligen många minnen till liv.

Både trevliga och kanske lite mindre trevliga. Med vår första dotter så låg vi på förlossningen med värkar i nästan fyra dygn (vi kom in på tisdagen och hon är född på fredagen) och det var kanske mindre trevligt, men vi fick till slut världens finaste tjej och det var värt allt. De andra två döttrarna har ju kommit med planerade kejsarsnitt så då har det varit lite mer trevligt, och såklart även dessa gånger fick vi världens finaste tjejer. Och ja allt jobb, all smärta och alla tårar är verkligen värt mödan när man sedan får träffa sina små underverk för första gången. Men tänk att man kan minnas smärtan bara av se ett tv-program, ganska otroligt ändå.

Och jag minns även lyckan som jag kände varje gång!


för er som undrar...

I det förra inlägget så visade jag bilder från mitt sovrumsfönster och nu undrar en del av er hur jag bor.
Nej jag bor inte i ett så högt hus som de ni ser på bilderna, jag bor i ett trevåningshus och vi bor högst upp, alltså på tredje våningen. Så här såg det ut när vi hade fasadrenovering, vi bor ute i det närmsta hörnet högt upp. Kanske får ni en bättre bild vid ett senare inlägg. Just nu orkar jag inte gå ut och fota utan jag ska sätta i gång kaffebryggaren och bara hämta andan efter skolan och en extremt lång promenad som jag gick i värmen idag...

p.s. blogg.se är grymt sega just nu, så alla kommentarer syns inte än under inläggen de är gjorda i, men de finns när jag loggar in, bara så ni vet d.s.

tävling hos ama...

Ama har en tävling inne hos sig och självklart vill jag vara med.
Man ska fota sin utsikt från sovrumsfönstret, här kommer min utsikt:
foto:jag

Detta är alltså min utsikt från sovrumsfönstret
rakt framifrån - vänster - höger.

fotottriss...

Temat på veckans fototriss är drömma.
Inte det enklaste temat, men något ska jag väl kunna få till.Jag drömmer om en ny rehabiliteringsresa till Teneriffa. Jag är i stort behov av en nu eftersom värken i kroppen är så jobbig just nu. Kanske kan jag söka en till våren 2012.Drömmen om att utbilda mig till Arkeolog har påbörjats. Första året av tre är snart avklarat. Drömmen är påbörjad och om allt går som det ska är jag Arkeolog om drygt två år.Jag drömmer om att snart kunna resa utomlands med hela min fina familj, kanske till Egypten. Fast egentligen så spelar resmålet inte så stor roll, det är själva semestern med familjen som jag vill ha.

Det här var min fototriss med temat drömma, här kan ni kika på fler tolkningar av samma tema.

nu räcker det...

Äntligen är min fina mamma hemma från sjukhuset och mår efter omständigheterna bra. Men nu räcker det tycker jag, det här var den andra allvarliga blodförgiftningen på 1,5 år och det har varit mer tur än skicklighet som gjort att hon fortfarande finns hos oss. Hade hon åkt in bara lite senare så hade hon antagligen inte klarat av denna blodförgiftning. Det blev byte av penicillin några gånger och det gavs intravenöst för att få blodförgiftningen under kontroll, bakterien var visst väldigt svårbehandlad och aggressiv. Läkaren sa nu vid utskrivningen att det hade varit på håret.

Usch det känns läskigt att tänka på faktiskt.


ikväll lägger jag plugget på hyllan...

Idag och ikväll så lägger jag pluggandet på hyllan, just nu orkar jag inte riktigt med den här delkursen. Får ta tag i det imorgon och sedan till veckan som kommer. Idag ska jag bara läsa skönlitteratur och unna mig en öl eller två.


foto:jag

Just nu läser jag Yrsa Sigurdsdottir´s tredje deckare, Aska. Den handlar om ett gäng arkeologer som ska gräva ut några hus på Island som för 30 år sedan blev begravda under aska från ett vulkanutbrott, i ett av husen upptäcks tre kroppar i källaren. Polisen kopplas in och även advokaten Pora Gudmundsdottir.
Boken är bra och nu i helgen vill jag ta mig tid att läsa färdigt den.


foto:jag

Några goda öl ska jag unna mig också.

avokadoplantan...

Igår fick jag ett önskemål från Kristina att visa min avokadoplanta igen.
Här kommer lite bilder.
foto:jag


nja de kyliga vindarna tog över...

Det blev inte så mycket plugg ute på balkongen idag, det blev väl kanske inte så mycket plugg alls, men de kyliga vindarna tog övertag och fick mig att gå in. Solen sken så fint men det var isande kallt på balkongen ändå. Fast plantorna fick stå en stund i växthuset för där värmde solen på faktiskt, men nu har de fått komma in igen.
plantorna tar sig sakta men säkert. Men gurkplantorna som jag planterade om förra helgen mår väl så där halvbra, de gurkplantor som hela tiden har fått stå i fred i köksfönstret mår väldigt mycket bättre.


Ser ni det lilla gröna skottet (eller vad man ska säga)? Det är min citronkärna som har börjat titta upp. Så det kanske blir en liten citrusväxt på balkongen i sommar.
alla foton:jag

plugg och helg...

Idag och i helgen ska jag försöka skriva på mitt individuella arbete, men just nu känns det inte så upplyftande. Jag orkar helt enkelt inte engagera mig så mycket som jag borde. Kanske tar jag helt enkelt helg och lämnar in min uppgift någon gång nästa vecka, jag får se hur det blir. Ute har det blivit fint väder igen, så underbart.

Nu ska jag brygga lite kaffe och sätta mig där på balkongen en liten stund, kanske får även plantorna följa med. Nu när värmen börjar komma tillbaka så mår nog plantorna bra ute i växthuset på balkongen, bara jag kommer ihåg att ta in dom i natt.


foto:jag

läkarbesök och sjukhusbesök...

Idag hade jag ett inbokat läkarbesök på Huddingesjukhus, öron-näsa-hals. Jag skulle diskutera en eventuell operation av mina halsmandlar. Jag får min operation, det var absolut inga problem, med alla de halsflussar som jag har haft de senaste vinterhalvåren så kandiderar jag mig självplats i operationskön. Men eftersom jag har andra problem i min hals så ska en specialist utföra operationen och till dom är det ganska lång kö, så kanske blir det så att operationen blir efter sommaren. Men det är det verkligen värt, jag vill inte att "vem som helst" ska operera min hals, det måste nästan vara någon som är specialist på ärrbildningar i halsen och som vet hur det ser ut i just min hals. Så nu är jag uppsatt på listan och ska bara dubbelkolla med min reumatolog hur jag ska göra med Methotrexatet och Humiran inför en operation. Halsläkaren ville att jag skulle kolla upp det ordentligt och sedan återkomma till honom så att det inte blir något knas med reumatismen också.

Jag passade även på att besöka min älskade styvfar som just nu ligger inne på reumatologen på Huddingesjukhus. Det känns som om det är mycket sjukhus just nu, mamma på det ena och styvpappa på det andra...


Här kan ni se när min dotter och hennes musikklass sjunger på Globen med Roger Waters. Min dotter är den rödhåriga tjejen näst längst till höger (vårt håll sett).

en lycklig dotter...

Igår kväll kom det hem en mycket lycklig dotter, att sjunga inför ett fullsatt Globen är stort. Jag tror nog att alla eleverna nu igår märkte hur stort det verkligen är att sjunga med Roger Waters. Här kan ni kika på bilder från igår, den som skymtar fram ibland med rött hår är min dotter. Hon syns inte så jättebra men hon står där. Ikväll ska de köra igen och ikväll ska de få autografer och foton med Roger Waters, så kanske får ni se en bild här hos mig på min dotter och Roger Waters. Ja jag är en stolt mamma! Det ska man vara tycker jag.


inte trodde man att denna lilla skrutt skulle stå på Globen och sjunga med Roger Waters 12 år senare...
foto:jag

muntlig redovisning klar...

Tack för ert fina stöd under mitt förra inlägg, tänk vilka fina vänner man träffar på i bloggvärlden.

Den muntliga redovisningen är färdig och det känns som om det gick mycket bra. Vi fick med allt, Power Pointen fungerade bra även den lilla videosnutten vi hade med om den "Svenska synden" fungerade bra.


Sweden – Heaven and Hell (1968) by klubbsuper8

Även diskussionen som vi hade efteråt blev lyckad. Det är så skönt att ha detta gjort. Imorgon är det bara att hoppa på nästa uppgift, ikväll tänker jag ta ledigt och bara läsa skönlitteratur.

Ikväll tänker jag på min yngsta dotter som sjunger/körar bakom Roger Waters i en fullsatt Globen. Vilken upplevelse det måste vara.

Mamma mår väl så där, blodförgiftning blev det av det hela så hon kommer att få vara inlagd i alla fall fram till helgen så att hon kan få penicillin intravenöst under några dygn. Usch det här är andra gången hon får blodförgiftning på två år, men som tur är kom hon in i tid den här gången och rätt behandling sattes in direkt. Förra gången höll hon på att stryka med, det var så nära att  det var riktigt otäckt.
Hon får fortsätta dela rum med män, helt knasigt måste jag säga. Ingen integritet alls att tala om. Det är inte precis så jätteskoj att behöva gå upp mitt i natten med landstingets nattskjorta på sig och ha tre män inne på rummet, som man liksom måste passera.

nu börjar det bli...

Snart är det redovisning och jag börjar bli lite nervös nu. Jag gillar inte riktigt att stå där framme och prata inför klass och lärare, men det är bara att bita ihop och göra det. En av fördelarna med grupparbeten är att man slipper stå där framme själv. Så önska mig gärna lycka till, snart smäller det.

Efter skolan bär det av till SÖS för en liten träff med mamma. Jag har packat ner lite böcker som jag tycker hon kan behöva, så har hon något att fördriva dagarna med.


en gullig häxa utanför en affär i Gamla Stan. foto:jag

blandas kvinnor och män...

Min kära mamma är inlagd på SÖS, en hemsk infektion rasar runt i hennes kropp och hon blir nog där några dagar. Tänk vad denna hemska sjukdom - reumatism, kan ställa till med. Men läget är under kontroll och hon är inte lika dålig denna gång som hon var när hon låg inlagd sist. Så imorgon blir det ett besökt på SÖS.

Men jag förvånas över en sak, hon delar rum med tre män. Va är det så nu för tiden på akutsjukhusens vårdsalar? Blandar man kvinnor och män? När jag jobbade inom vården, så var detta något man absolut inte gjorde, inte ens vid kraftig överbeläggning.jag fastnade visst i bloggvärlden...

Jag som skulle börja på min individuella uppgift hade jag tänk mig men så blev det inte. Istället fastnade jag här i bloggvärlden. Jag försöker läsa ikapp era bloggar, jag märker att jag inte har varit så aktiv med mina kommentarer som jag brukar, jag har missat inlägg hos er. Detta har jag försökt ta igen nu. Jag har även hittat fler trevliga bloggar att följa via facebook-sidan med blogginlägg. Jag skulle kunna sitta här hela dagarna och bara läsa bloggar, men det fungerar ju inte riktigt, så nu måste jag nog logga ut en stund.

Samtidigt fastnade jag på bokus hemsida där de just nu har lagerrensning på ett stort antal böcker. Som ni vet så älskar jag böcker, jag har alltid någon bok på gång även fast jag pluggar så har jag någon skönlitterär bok på gång.


foto:jag

aprilvädret som kom försent...

Nu har aprilvädret kommit, några dagar försent. Imorse snöade det här utanför riktigt rejält, men som tur är så ligger det inte kvar på backen. Men attans så kyligt det är ute. Vilken tur att jag inte glömde några plantor på balkongen i natt. Nej nu får dom nog stå inne i köket tills yttertemperaturen visar att man kan lita på den. Dom får stå inomhus vid balkongdörren så att de får ordentligt med ljus och inomhusvärme.


foto:jag

Grupparbetet känns bra, vi har läget under kontroll och alla är lika engagerade. Det är så skönt, för det är verkligen viktigt om man ska få till ett bra grupparbetet - att alla i gruppen kan och vill vara delaktiga. Men snart måste jag börja på det individuella arbetet. Vi ska läsa drygt 100 sidor ur en av kursböckerna och sedan skriva ner vad vi tycker är författarens viktigaste poänger i avsnittet, avsnittet handlar om narrativ och berättelser, sedan ska vi delge en egen tolkning av narrativ eller berättelser. Och det är väl där det blir svårt. Vad ska man skriva? Något om sig själv? Något om utställningen som vi har gjort grupparbete om? Eller ska man bara hitta på något? Ingen vidare förklaring har vi fått heller, men förhoppningsvis får den imorgon efter gruppredovisningarna. Och i och för sig så brukar jag alltid känna mig osäker innan jag kommit igång med en uppgift men sedan när uppgiften är igång så brukar det flyta på ganska bra. Om jag bara visste vad jag gör för fel då jag "bara" får G på mina uppgifter och inte VG. På förra uppgiften fick jag G+ vilket känns lite sisådär, varför ge G+ utan en riktig förklaring och inte ge VG? Slutbetyget på delkursen blev G så det känns lite surt faktiskt. Nej nu är det väl dags att sätta igång igen...


den här målningen ska jag prata en massa om imorgon.


även dessa ska jag prata om. Jag ska berätta om de olika symbolerna som syns i konsten.
bilderna är lånade från google.

tävling...

Jag tävlar hos Yohanna i Las Palmas.


bild lånad från Yohannas blogg

Tävlingen går ut på att jag ska berätta någon historia eller liknande om någon Kanarieö. Jag väljer att berätta om en utflykt som jag gjorde på Teneriffa.

Min historia: Påskhelgen 2010 firades på Teneriffa, vi var helt utskrivna och väntade egentligen bara på att få åka hem efter våra fyra veckors rehabilitering, men påskhelgen kom först. Vi var då några stycken som kände att vi ville hitta på något så vi gick ihop och hyrde en minibuss som vi åkte runt med hela påskhelgen. Vi hann med många sevärdheter, men den jag ska berätta om nu gick till norra delen av Teneriffa. Vi åkte igenom hela ön och kom till staden La Laguna. Vi besökte Katedralen i San Cristóbal de La Laguna där det svarta skyddshelgonet finns.foto:jag

Vägen dit och tillbaka gick via serpentinvägar i bergen och utsikten var underbar. Vi hade en otrolig tur med vädret så sikten var klar och fin hela tiden. Vi hittade en liten krog högst upp på ett berg och fick en riktig festmåltid för 8 personer för endast 93 euro, fast vi gav rejält med dricks, så slutnotan låg på 104 euro. Väldigt överkomligt då det vi fick flera olika rätter, läsk, vatten och husets vin.
foto:jag och lånade bilder av en vän

Om jag vinner skulle jag väldigt gärna vilja ha såserna Mojo från Kanarieöarna, dessa såser är helt underbara. Även kryddorna som finns där är smakrika och fina, så jag hoppas på en vinst ;)

grupparbete och skolan...

Grupparbetet går jättebra, alla är verkligen engagerade och det känns faktiskt riktigt bra. Tyvärr känns den individuella uppgiften inte lika bra, men det ska väl gå det också. Det brukar ju lösa sig till slut.

Men att arbeta i en grupp där faktiskt alla levererar och är delaktiga känns väldigt roligt. Det här kan nog bli riktigt bra.

att få äran att köra bakom...

På onsdag och torsdag så har min yngsta dotter och hennes musikklass fått äran att köra bakom Roger Waters när han uppträder i Globen. Tyvärr får jag inte komma och titta för jag har ju ingen biljett, men jag hoppas och tror att skolan spelar in sina duktiga elever, så att vi stolta föräldrar kan få se när våra fina barn körar bakom denna världsstjärna. Jag vet att de ska köra bakom låten: The Wall, sen tror jag de ska köra till någon/några fler.


omplantering...

Nu är några av balkongens plantor omplanterade, jag måste gå på jakt efter fler krukor i passande storlekar innan jag kan plantera allt. Jag upptäckte att chilin och tomatplantorna antagligen har stannat i växten, antingen på grund av kylan nattetid (ja jag har haft dom stående i växthuset på natten, korkat) eller på grund av de små planteringslådorna de växt i. Nu har några chiliplantor fått större och även några tomatplantor. De två största gurkplantorna fick flytta över i en stor kruka. Ja de klarade sig verkar det som, även fast de stod ute i natt och såg så ledsna ut i morse.
foto:jag

Men för att göra det enklare att flytta in och ut växterna så har jag nu en stund ställt krukorna i en träback, då kan jag bara lyfta ut den på morgonen och lyfta in den på natten. Några plantor får nu bo inomhus för jämnan en stund till tror jag, tills värmen är lite mer jämn över dygnet och frostrisken är borta.


foto:jag

Min avokadoplanta som ni har fått sett förut, här, här och här, mår väldigt bra. Den fick också en ny kruka nu, lite mer centralt placerad i krukan. När jag planterade avokadokärnorna så satte jag ner två stycken (trodde jag) direkt i jorden och en av dessa kärnor har alltså nu växt till sig ordentligt, fast jag märkte nu att jag hade planterat ner tre kärnor, men de andra två såg inget vidare ut så dom har jag nu slängt bort och denna fina avokadoväxt får nu stå helt själv i sin kruka. Den mår väldigt bra i köksfönstret.


foto:jag

Just det jag upptäckte också att en citronkärna som jag har planterat har börjat gro. Jag trodde att den inte tog sig alls så jag hade tänkt använda dess kruka till annat, men då jag skulle byta jorden så märkte jag att det har börjat gro ut kärnan. Så nu får den krukan stå i köksfönstret så kanske det snart tittar upp en citrusplanta också.


fototriss...

Nu har fototriss dragit igång igen och veckans triss lyder:
så här ser det ut där jag är...


jag måste plantera om mina gurkplantor.


luktärtorna klarar kyla bra.


mina små chiliplantor behöver också större krukor.

Som ni säkert redan har förstått så tillbringar jag min dag på balkongen med omplantering och lite allmän blomfix.
Vill ni ser fler som tolkar fototriss så ska ni kika in här.

1 maj, snart sommar...

Så var det då äntligen maj, snart kommer sommaren. Men vart tog april vägen, den rusade förbi kändes det som.

1 maj, när jag var barn så var det 1 majtåg som gällde den här dagen, min mamma går alltid i dessa demonstrationståg och så klart så fick jag som barn följa med. Men när jag kom upp i tonåren valde jag att inte följa med längre och gör det inte nu heller som vuxen. Mina politiska åsikter kan jag visa på annat sätt.

Idag gör vi nog inget speciellt, jag skulle behöva köpa jord så att jag kan plantera om mina små chiliplantor och tomatplantor. Gurkplantorna glömdes ute på balkongen i natt och mådde inte alls bra imorse, nu har jag tagit in dom i värmen och jag hoppas att dom repar sig. Jag har förut alltid tagit in dom över natten men igår glömde jag att ta in dom och antagligen var det för kallt i natt för att de ska må bra. Jag tror jag måste läsa på lite mer om gurkplantor. På fröpåsen stod det inte mycket alls.


foto:jag

RSS 2.0