ett vardagsföremål - tandborsten...

Ja så skulle jag då idag berätta om ett vardagsföremål och eftersom min fantasi är lite dålig så valde jag att prata om tandborsten. Tandborsten som vi alla använder flera gånger per dag. men nu är det många som redan har gått på sommarlov tror jag för vi var tre elever som var på seminariet idag, det är nog rekord i bortfall tror jag. Så vi satt där i en stor sal vi tre och läraren och vi lyckades inte fylla våra två timmar så vi slutade efter 50 minuter.

Ja tandborsten vad berättade jag om den: Jo jag började med att säga att det är ett föremål som vi alla använder dagligen och säkert flera gånger om dagen, sedan berättade jag att det var tandborsten som jag skulle prata om. Började prata om hur man måste lära små barn att använda den och gilla den, hur de får en gullig liten tandborste redan innan första tanden dyker upp. Sedan när tandborsten blir så där mjuk och nedborstad precis då när den är som skönast ska bytas ut och att vi då står inför valet av välja en ny sort, ett nytt märke, en ny färg m.m. Sedan pratade jag om det stora utbudet, mjuk - medel - hård borst, med tungsrapa, med polerande "gummilist" och alla dessa märken vi ska välja mellan. Även eltandborsten fick lite plats i mitt prat. Jag pratade om tandhälsan och där dålig tandhälsa ofta kopplas till dålig användning av tandborsten fast det oftast handlar om en bakomliggande sjukdom och att vi dömer för snabbt då vi ser ett icke perfekt leende. Sedan övergick jag till att prata lite om att tandborstar har grävts fram i arkeologiska utgrävningar och att de då var gjorda i trä och att man innan tandborsten uppfanns använde sig utav trädgrenar för att rengöra sina tänder. Ja det var ungefär det jag pratade om under mina fem minuter.

Och som ni ser på bilden här nedanför så måste vi byta ut några av våra tandborstar nu:


foto:jag
utbildning | |
#1 - - kaffehörnan:

Halloj

De var massa färgglad borstar här

Ha en fin kväll

#2 - - soffie:

,jag har bacillskräck så hos mej byter vi ut tandborstarna en /månad ,intressant det där med tandborsten det är den sak jag skulle ta med mig till en öde ö:)

himla dåligt att det va så många som ej kom,må gott

#3 - - Ann Catrine:

Vad härligt att se på våra vardagsprylar

med nya ögon!



Kram vännen!

#4 - - Ama de casa:

Det var en himla massa du kom på om tandborsten - duktigt!

:-)

#5 - - Agneta:

det var inte illa komma på en massa om en sådan vardaglig sak som tandborsten, den liksom bara finns där. O jag tror att vi oxå behöver byta ut en o annan härhemma, Emil har en tendens att tugga sönder sina inom loppet av 3 dagar.

kram

Upp