tomatplantor och chili...

Jag måste börja ta tag i sista delkursen imorgon, den sista veckan har jag verkligen slöat till och inte läst annat än skönlitteratur. Det är så skönt att bara kunna läsa en bok rakt upp och ner utan att behöva skriva ner och komma ihåg. Men som sagt jag måste ta tag i det imorgon.

Idag har jag slängt lite skräp/tidningar i miljöstugan och det blir nog snart en tur till dit. När man har morgontidning så blir det så himla mycket som ska iväg til pappersinsamlingen, det är inte klokt vad fort man samlar på sig skräp.
Men jag har också planterat och fixat lite på balkongen, i vanlig ordning. Idag fick mina små tomatplantor lite större och ny jord så nu hoppas jag att de tar sig och växer till sig ordentligt. Även mina små spinkiga chiliplantor fick större och ny jord, även med dessa hoppas jag på växtkraft så att det kanske kan bli någon chili i slutet av sommaren. Kanske kan man inte vänta sig för mycket av dessa chiliplantor eftersom de kommer ifrån en köpt chili som hade legat på köksbänken och torkat, och fröna som låg i planterade jag, bara rakt ner i jorden.. Gurkorna verkar (peppar,peppar) klara sig i sin nya låda fast jag måste försöka få dit en ny säck under. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag la i säcken i lådan och sedan gjorde hål i säcken, så nu sipprar det ju ut vatten i de små hålen och då kommer trälådan att bli förstörd. Ja ibland tänker man inte efter före... men om vi hjälps åt här hemma och lyfter upp säcken och kränger över ny så kanske det fixar sig.
Tar sig inte tomaterna och chilin snart så får jag nog lov att köpa plantor, för jag vill verkligen ha tomater och chili på balkongen i år. Kanske ska jag även kosta på mig lite jordgubbsplantor och låta de växa i en balkonglåda.


tomaterna, chilin och gurkorna.
foto:jag


men krassen och luktärterna tar sig ordentligt i alla fall. foto:jag
balkongen | |
#1 - - Hebbe:

Hej du,,det blir mycket godsaker på din balkong ser jag,,Ja pass upp om du kör i Skåne..Haé Kram.

#2 - - Pia:

Åh, det är kul med egenodlat... har dock inte sått ngt själv i år.

Tack! Visst gjorde det ont och fotknölen var inte alls skön men värst (enligt mig) var änddock de två löven på ovansidan på foten... Ajajaj säger jag bara... Tur att det är klart nu. :-)

#3 - - Diana:

Vad jag har läst mig till så kan man plantera fröna från "köpe-chili" men det måste vara färskt. Men de har ju grott så där borde det ju inte vara några problem! Mina har stått ljust och inomhus hela tiden. Du ska se att dina tar fart, det är inte förrän de senaste veckorna mina har skjutit i höjden. :)

#4 - - Lejonkvinnan:

Jag köpte plantor från start och mina tomater blommar lite nu. Köpte paprika också, det ska bli intressant :)



Jag testade att sätta tre jordgubbsplantor i en balkonglåda faktiskt, efter att du har nämnt det tidigare, och nu blommar dom också....det enda som inte blommar är löken ;)



Kram

#5 - - Diana:

Sv: Jag tror bara de klarar av att stå ute här i Sverige dagar (inte nätter) då det är riktigt varmt. Och i skyddat läge!

Haha, jag pratar som värsta proffset... men det är jag inte så ta allt jag skriver med en nypa salt.

#6 - - Aggie:

Kul att odla själv och det kommer att se ut som ett västhus på din balkong till den riktiga sommaren.

Agneta kram

#7 - - Susanne P:

Oj, vad det växer! Det är ju så roligt att se hur allt växer och sen är det ännu roligare när man får skörda sin egen skörd.

kram

#8 - - Ama de casa:

Dom kommer säkert igång bara det blir lite mer värme :-)



sv: Jo, jag har en undervattenkamera som jag gillar skarpt :-D

#9 - - Fnulan:

Usch vännen vi får verkligen kämpa!!! Jag har med sista veckan nu, vi klarar det eller hur!!!! Ska lämna på måndag men har inte börjat, har ju jobbat två dagar ju!!!



Kram fina du!

#10 - - Anette:

Vad kul att du hittade min blogg:) Just nu ligger jag väldigt lågt både med att uppdatera och läsa andras, men det är alltid kul med en ny bloggkompis.

#11 - - Anonym:

Hej!



Nu har jag läst ikapp på din blogg... hjälp vad många inlägg du hunnit med på en missad dag.



Stockholm är vackert! Hoppas det gick bra för dig hos doktorn!



VECKA 36 har jag också läst en lättsam underhållning.



Ha det gott!



Kati



#12 - - Åsa:

sv: hehe, ja risken att de fastnar är rätt stor.



Va kul att odla sånt ätbart. Håller tummarna för att de tar sig!

#13 - - soffie:

å va roligt att odla grönsaker och blommor .Jag köpte mej en tomatplanta och den har fått bott inne den här veckan då det varit storm å svinkallt men jag hoppas värmen kommer snart så den får bo på balkongen,

Lycka till med delkursen vad handlar den om?

kram

#14 - - Izabell:

Sv: Första boken är jättebra, klicka på länken i inlägget för mer info, och det är ingen han som skrivit dem utan en hon;)



Vad härligt med egenodlat!! :D



Kraam Izabell

#15 - - Renée:

Saknar detta med att odla.. Gjorde alltid detta förr men nu för tiden orkar inte kroppen med så mycket mer än att virka och sticka. Tur att jag håller mig bara till det för hur hade jag mått annars? Hoppas det växer såd et knakar snart!

#16 - - Barnens Hjältar:

Tack tack, tågresan gick jättebra. Det är skönare med tåget för det är mycket mer utrymme där :-)

#17 - - Nett:

Så kul att odla och det ser så hemtrevligt ut :) Hoppas att du får en fin helg. Kram

#18 - - Carina:

Jag hoppar över allt vad balkongliv heter i år,

kommer ju bå "mellan" två olika lägenheter i sommar!

Funkar nog det också hoppas jag :)

#19 - - Hebbe:

Mors,,ja det är ju det vanliga,med dillstuvad potatis,,men jag fick detta förslag från min brors sambo och jag tycker isterband blir bra på detta vis.Ha en bra dag.Kram.

#20 - - Frugan:

Åhh jag planterar oxå en massa för första gången i mitt liv :) Så spännande :)



Tack för din röst :)

#21 - - Husfrun:

Lycka till med sista delkursen nu!

#22 - - Ama de casa:

sv: Dom höll på att lassa fisk från dagens skörd från fiskebåtarna. Men varför dom hade ställt ut en låda till måsarna, det vete tusan...

#23 - - Barnens Hjältar:

Kikar in för att önska dig en härlig fredag! Må gott!

#24 - - Yohanna i Las Palmas:

Ja nu är vi framme i Sverige och allt har gått bra.

Idag har vi njutit som bara den.

Vilka gröna fingrar du har. Det bara växer så det knakar hemma hos dig.

Fint!

Hälsningar

Yohanna

Upp