det gick att stå emot...

Suget som kom igår kväll gick att stå emot, jag gjorde EN knäckemacka med skinka och drack ett stort glas vatten och intalade mig sedan att jag var både mätt och nöjd (vilket jag säkert var också). Just kvällarna är min akilleshäl för småätning. Jag går rastlöst fram och tillbaka till köket och kollar i alla skåp (flera gånger) för att se om det finns något (gott) att äta. Jag kan till och med ställa mig och baka på kvällen bara för att suget är för stort och affären har stängt eller plånboken inte tillåter någon handling av godsaker. Och tillåter plånboken inhandling av något gott så kan jag rusa iväg till affären 10 minuter innan de ska stänga och så kommer jag in i affären med andan i halsen och köper nästan bara onyttiga saker.

Jag får som ett riv eller stort hål inuti mig - i kroppen/hjärtat/magen - framemot kvällen. Och jag vill fylla upp detta riv eller hål med något och då blir det såklart mat/godis/chips/läsk för det dämpar håligheten.
Usch det där lät inte bra - men precis så där är det.

Nu är jag inne på dag två och jag ska snart ge mig ut på en lång promenad och sedan ska jag handla - nyttig mat och mat som vi BEHÖVER. Det där behöver skulle jag kunna skriva om i Yohannas real-life den här veckan för jag och shopping går inte riktigt ihop. Eller om jag ska vara ärlig, min shopping och vår ekonomi går inte alltid ihop. Men mer om det senare. Herre gud det räcker väl med en sanning så här på förmiddagen - att jag fyller mitt tomrum inombords med mat....


Promenaden idag blir hitåt, fast från andra hållet från Farsta och just nu är det lite ljusare ute iaf.
Vikt och motion | |
#1 - - Martina:

Ojojoj vad jag kände igen mig i det här inlägget!!!

Styrkekramar till dig!!

#2 - - sanna:

Känner exakt samma

#3 - - Therese:

Var med och tävla om att bli DAGENS BLOGG hos mig, vinnnaren får en fin länkning till sin blogg ikväll ♥

#4 - - Lena:

Hej



Fin blogg du har! Känner också igen mig i det du skriver



Har du sett denna? Den kanske kan liva upp En videoblogg som ballar ur, mycket roligt!!



http://www.youtube.com/watch?v=3NAXQledMWY&feature=channel_video_title



Kram

#5 - - Anneli:

Anmäl dig i Veckans Blogg!:D

Jag lottar ut 3 nya vinnare på Söndag!

Vinnarna kommer synas i alla inlägg jag gör i en hel vecka!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/november/veckans-blogg-1.html#comment

#6 - - Pia:

Det där känns igen.. väldigt väl!! Vi är nog många som "medicinerar" bl a med mat och/eller sötsaker.. För att fylla det där hålet med något..



Det blev jättetydligt för mig när jag slutade röka i påskas.. Jag insåg hur många gånger jag gått ut och rökte för att jag mådde dåligt, var förbannad eller frustrerad..



Det var och är vid sådana tillfällen jag blir röksugen igen.. MEN inte på att inhalera rök utan på att FLY! Det var mitt sätt att fly från känslorna, ut på balkongen, gråta en skvätt och röka tre cigg under tiden. Det blev en väldans aha-upplevelse för mig..



Fundera på VAD som gör att du känner dig "sugen" och vad hålrummet egentligen beror på! Ibland är man helt enkelt bara sugen på något gott, men oftast är det en tanke eller känsla av annan art som ger "suget".. Ensamhet, otillräcklighet, osynlig, stress, smärta..

Kram!

#7 - - Ama de casa:

Vad duktigt av dig att stå emot! Fortsätt så :-)

(Lättare sagt än gjort, jag vet...)

#8 - - Sara- Mamma till Yrla och Noel:

jo de funka jätte bra med pepparkaks krydda.

LCHF har vi väl "börjat" med men inte så strickt vi käkar bröd ibland å godsaker som en godisbit å ett glas vin en öl på helgen, inte till pungt och pricka men vi tar bort en hel del kolhydrater och de visar ju i omfång men på vågen vet ja inte. men nu va de ju ca 2-3 veckor sen jag tränade oxå. dryga dagisbaciller. Men martin har gått ner 13 kilo :)

#9 - - Nett:

Det är just kvällarna som brukar vara den största boven, då suget kommer och då man oftast har svårt att gå och lägga sig hungrig. Kram

#10 - - messan:

Du 'r duktig som kunde stå emot brukar vara så lätt att ta en liten godsak istället. Promenader brukar kunna distrahera lite:).

Kram

#11 - - Yohanna i Las Palmas:

Jättebra!

Släng allt hemma som du inte ska äta och köp BARA hem det som ska njutas av på helgen. Det blir en vana sen ska du se.



Hälsningar

Yohanna

Upp