bokrecension och steg...

Alltså min stegräknare vill inte samarbeta med mig tror jag. Idag har jag varit i skolan vilket betyder gå till t-banan och bussen *2, sedan en tur i centrum och sedan hem och ja okej jag somnade på soffan så stegen för kvällen uteblev. Men har jag verkligen bara gått 6156 steg idag???


måndag 24/10 - 6156.

Boken Fasanjärgarna är utläst. "År 1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de mest välbärgade familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Nio år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat."- lånat från bokus. Och nja jag tyckte den var så där, den får en 4:a av mig av 5 möjliga, för språket och storyn var bra men sedan var det några grejer i händelseförloppet som blev lite knasiga. Det jag tänker främst på var en grej med en polis som var korrupt och som den andra polisen bara liksom "kommer" på så där utan problem. Sådant stör jag mig på. Jag vill veta varför de kommit på sådana saker... Jag vet jag är kinkig när det gäller böcker.


foto:jag

Men jag ramlade på en ny författare för ett tag sedan. Jag fick ett presentkort av mina föräldrar när jag fyllde år på Akademibokhandeln. Så nu har jag äntligen köpt Grannen på pocket och sedan blev det två pocket till av en författare som jag inte hört talas om förut.

Elly Griffiths heter hon och hon skriver deckare med en arkeolog som huvudperson. Jag har precis börjat läsa Flickan under jorden och jag är redan fast. Den är spännande och rolig. Rolig för mig därför att hon skriver mycket om arkeologi - järnåldern är hon visst specialist på och på ben (människoben). När hon inte kan somna på natten ligger hon och räknar järnåldersgravar och detta finner jag mycket roligt. Eller skämten om arkeologer som dyker upp ibland, bland annat: Arkeologer gör det på djupet eller Arkeologer gillar dig bättre ju äldre du är.


foto:jag

Och som ni vet är de ljust grå orden klickbara/länkar.
bokrecesioner | |
#1 - - Fnulan:

Flitiga alla är som promenixar! Jag läser sällan... bloggar hellre =)



PUSS

#2 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Åh så spännande med bokrecensioner :)



Sv: tack :) Ja tjejerna tycker oxå att pumpan blev fin men de har redan planer för hur nästa ska se ut :) Så jag åker förmodligen på att köpa en till :)

Kram

#3 - - maria:

Vad duktig du är med dina steg <3



Ha en fin dag !

Kramar

#4 - - Husfrun:

Att gå så långt och vara student är väl jättebra!

Just nu är jag inte inne för deckare, men Flickan under jorden lät ändå intressant :)

Kram.

#5 - - Fina Frun:

bra promenerat! kanske borde skaffa mig en stegräknare....

#6 - - Nett:

Duktiga du.. Så bra med stegräknare för då kan man verkligen se vad man går och det peppar en att gå mera :) Kram

#7 - - Ann Catrine:

Du är idog du med stegräknandet!!

Bra jobbat!



Böckerna om "arkeologdeckaren" har jag läst,

och gillat...

Just nu har jag brått,

bokbussen kommr om en vecka och jag har fortfarande

7 böcker olästa ;-)

(men har läst 9 st under de 3 veckor som gått sedan senaste besöket...)



Ha en underbar fortsättning på tisdagen min vän!

Upp