lite jobb och nu tenta...

Idag har jag jobbat, kl:7-13, en väldigt lagom arbetstid. Vi var väldigt få idag på jobbet så det var ett ganska jobbigt pass faktiskt. Men på något sett behövde jag nog komma iväg och jobba lite för nu lyser flitens lampa här hemma. Orden har lossnat och hemtentan går mycket bra att skriva just nu. Jag har svarat på alla fyra frågorna men inte tillräckligt långa svar än, men det kommer. Det känns så himla bra att faktiskt ha svarat på alla. Sen att jag måste utveckla svaren integrand det ordnar sig säkert under helgen.

Nu ska jag fixa fram lite fredagsmys och fortsätta med tentan. Jag ska förklara arkeologi som vetenskap, redogöra för olika arkeologiska teorier och några andra frågor. Men det flyter på.

Jag ska jobba kväll imorgon och ha tvättstugan på söndag (börjar bli en vana känns det som) men resten av tiden kommer gå till hemtentan.


fortfarande samma böcker, men nu sitter jag i köket en stund. foto:jag

hemtenta...

Sitter just nu med en hemtenta som ska skickas in på fredag (kanske söndag) och river mitt hår. Jag får bara inte till fråga ett. De övriga tre frågorna har jag ett litet hum om - även fast jag inte har fått ner tillräckligt i skrift än. Men första frågan - det är tvärstopp just nu känns det som, men det lossnar väl förhoppnings vis. Så idag pluggar jag och nu när jag ser fotot så märker jag att jag sitter ju och skriver en inköpslista också, samtidigt. Huvudvärk har jag också, så just nu är det lite svårt att koncentrera sig på att läsa och hitta svaren.

Och att mattan skulle behöva dammsugas...


foto:jag

äntligen...

Äntligen hittade jag dom!

Salmiak-crémen som jag letat så efter, idag hittade jag dom på City Gross.
Köpte fyra påsar salmiak-créme (till mig) och en påse nöt-créme (till maken)


foto:jag

real-life bilder...

Då var det dags för veckans utmaning i real-life bilder.
Yohanna
har nu tagit oss till linneskåpet.

Så här ser mitt ut:
foton:jag

I mitt/vårt linneskåp så samsas sängkläder, handdukar, dukar och gardiner.
Det är ganska rörigt just nu. Jag manglar faktiskt våra sängkläder när jag tvättar i tvättstugan men de sista gångerna så har mangeln inte blivit tillräckligt het, så det ser inte ens manglat.

Många utav sängkläderna är från när när jag flyttade hemifrån, så ungefär 20 år är dom och de blir bara skönare och skönare.

Vill ni se fler real-life bilder så kan ni kika in hos Yohanna.

hemuppgift inskickad...

Trots att jag är helt fast i wordfeud träsket så har jag lyckats få iväg min hemuppgift nu ikväll. Nu hoppas jag bara att jag inte har missuppfattat uppgiften helt. Den handlade om arkeologin som vetenskap och svaret kan nog göras hur stort eller litet som helst, jag höll mig till en A4 sida.

Sedan spelar jag wordfeud i varje liten paus, har flera spel igång samtidigt och märker att jag blir ytterst irriterad på vissa som tar så otroligt lång tid på sig att svara, vadå finns det ett liv utanför spelet...


foto:jag

gårdagens promenad...

Igår kväll så gick jag och min äldsta och min yngsta dotter på en kvällspromenad, en och en halv timme var vi ute och promenerade. Riktigt skönt var det. Fast vi hade inte riktigt tänk vara ute så länge men det blev liksom så eftersom vi fick för oss att promenera till en affär i Sköndal som hade billig choklad, trodde vi. När vi väl kom fram till affären så var det såklart inte bra pris på chokladen den här veckan. Fast det gjorde inget för vi fick ju en ordentlig promenad och kunde sedan med lite gott samvete äta lördagsgott sen när vi kom hem.


foto:jag
När vi gick ut var det ganska ljust.
foto:jag
När vi gick hemåt var det riktigt mörkt ute.


kapitulerar igen...

Jag kapitulerar igen...

Nu har även jag börjat med Wordfeud...

Jag som sagt att jag INTE skulle börja, började idag nere i tvättstugan.
Perfekt sysselsättning där nere, dottern och jag satt och spelade medan tvättmaskinerna och torktumlarna gjorde jobbet.


foto:jag
Uppdatering: Om ni vill lägga till mig så heter jag: Misan*

fototriss...

Veckans tema i fototriss är fönster.

Jag upptäckte att jag fotar fönster ganska ofta, så jag har lite svårt för att bara välja ut tre bilder.
Men i somras så var jag på Vadstena slott med min storasyster och där finns det vackra fönster, så trissen får bli på dom (kanske kommer det upp en till triss senare ikväll).


foto:jag


foto:jag


foto:jag

Vadstena slott så finns det ett eget slottskapell på tredje våningen, här kan ni se dess tre fönster både inifrån kapellet och utifrån slottsgången.

Vill ni se andras tolkningar av temat så kika in här.

till min hemliga bokvän:

För att underlätta för min hemliga bokvän har lånat en lista från: En bok om dagen

Vilken genre eller författare gillar du bäst?

Jag gillar nog alla sorters genrer och författare. Just nu är jag inne i en period av deckare, men jag gillar skönlitteratur, fantasy, skräck och annat också. Diktsamlingar kan jag ha lite svårt för.

Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
Jag vet inte, överraska mig :) Jag är som sagt "allätare" när det gäller böcker.

Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?
Camilla Läckberg, gillar INTE hennes skrivsätt.

Finns det någon författare som du samlar på?
Per Anders Fogelström gillar jag skarpt (men har nog nästan alla hans böcker).

Finns det någon lista i bloggen på utlästa böcker?
Ja här finns en lista. Jag har även ett inlägg med böcker som jag precis lämnat ifrån mig, gett bort.

Vad äter du för godis?
Lakrits är favoritgodiset, men jag gillar allt godis egentligen. Just nu letar jag mig halvt tokig efter
Salmiak créme...

Naturgodis - ätbart eller inte..?
Jo det är ätbart, det mesta... Fast INTE wasabisnacks.

Dricker du te eller kaffe?
Kaffe måste jag ha på morgonen, eftermiddagen och kvällen :)  Thé dricker jag bara om jag är förkyld/sjuk.

Vad har du för hobby?
Ingen alls just nu - studerar till Arkeolog så all "ledig" tid går åt till att läsa Arkeologiböcker. Fast det kanske i och för sig kan ses som en hobby också. Jag älskar helt enkelt allt med Arkeologi.

Vilken är din favoritfilm?
Stekta gröna tomater.

Vad har du för favoritmusik?
Melissa Horn, Winnerbäck, Kent - jag lyssnar helst på Svensk musik just nu som är lite finstämd, tänkvärd och vacker.

Favoritfärg?
Vinrött och Terrakotta är färger som jag verkligen gillar.

Samlar du på något?
Nej inget förutom alla mina böcker :)

Hoppas att denna lista kan vara till lite hjälp för min hemliga bokvän.

lite nervöst...

Igår kväll så jobbade jag för första gången på över en månad och det var faktiskt lite nervöst. Skulle jag komma ihåg koden, lösenordet och ja ni förstår. Men det gick mycket bra. Vissa av de boende kände jag igen sedan tidigare och vissa boende var nya - men det var lika trevligt som vanligt att jobba. Tog ut en dam på en kort promenad i höstsolen och hon blev så glad. Hon frågade om hon inte kunde få åka ut i luften en liten stund och jag hade tid över, så hon fick en varm filt runt sig och så gick vi ut en liten stund, men det blåste ganska friskt så en kvart fick räcka. Hela kvällen flöt på bra.


Runt huset gick vi och ner till sjön, fast nu är det lite mer höstfärger ute än vad fotot visar...
foto:jag

lyckades få en biljett...

En extra konsert är insatt på Cirkus i Stockholm den 30/11-11
med Melissa Horn.

Jag lyckades få tag på en biljett.

Uppdatering: fixade en biljett till min äldsta dotter också, vi sitter på samma parkett men inte samma rad, men det ordnar sig sen när man väl är där.


en sömnlös natt....

Natten har varit sömnlös, jag somnade fram på småtimmarna - drömde konstiga drömmar och vaknade sedan tidigt. En oro river i mig och jag grubblar, funderar och rannsakar.
Känner mig liten, rädd och så orolig.


Himlen igår kväll var magisk... foto:jag

tävling hos ama de casa...

Ja så var det tävling hos ama de casa, ämnet denna gång är: på väg

Och det självklara valet för mig blir då att visa en bild från Egypten när maken och jag var där januari 2010.


foto:jagfoto:jag

Det hade regnat rejält och ja har man vägar av grus och sand så blir det lite problem när regnet kommer...

hemuppgift ska skrivas...

Sitter i köket och ska försöka få ner en hemuppgift på papper, det kommer gå men det tar tid. fastnar liksom vid datorn lite för ofta. Ska nog ta och stänga av datorn helt nu så att jag kommer igång...


foto:jag

tvångstankar...

Igår skrev Fnulan om tvångstankar och jag skrev ner en av mina i hennes kommentarsfält - kom sedan på att den tvångstanken kan ju bli ett helt blogginlägg...

Jag har en tvångstanke när det gäller små utrymmen och offentligt så kommer dessa tvångstankar oftast om jag måste gå på en offentlig toalett:

Jag har en tvångstanke om att dörren ska gå i baklås på en offentlig toalett och att jag ska bli fast där inne och att inga ska höra mig ropa. Det tog många år innan jag ens vågade gå på dessa toaletter, jag kunde hålla mig i evigheter bara för att slippa gå på toa och låsa om mig - men när min äldsta dotter blev så pass stor att hon behövde få kissa när vi var ute så fick jag svälja tvångstanken och gå på offentliga toaletter med henne och sedan med de två yngre döttrarna. Men jag låser fortfarande helst inte, är jag med någon som jag känner så ber jag oftast att dom ska vakta dörren så att jag slipper låsa. Och måste jag väl låsa så "provlåser" jag först med dörren öppen för att se om låset fungerar och sedan sitter jag som på nålar tills jag är klar. Om någon råkar ta i handtaget och försöka öppna när jag sitter där inne så blir jag ännu mer nervös för då får jag för mig att låset ska ha hakat upp sig i och med att handtaget drogs ner. En knasig grej till: jag spolar aldrig på toaletten innan jag har låst upp dörren - jag har fått för mig att om jag spolar när dörren har gått upp så blir jag inte inlåst. Nu när jag skriver det här så inser jag hur knasigt det verkligen är - men jag vet att jag kommer göra likadant även nästa gång som jag går på toaletten offentligt - för jag kan inte låta bli helt enkelt.

Även hissar har jag lite jobbigt med. Vissa hissar "känner" jag och då är det inga problem men är det en "ny" hiss som jag ska åka med så tycker jag att det är hemskt jobbigt att åka den. Men på grund av min reumatisk sjukdom så tar jag hissen endå för kroppen pallar inte alltid att ta trapporna...


bilder lånade från google

studentpuben...

Har vart på studentpuben för första gången och är sjukt trött nu. Tog två stora öl till en kostnad á 25 kr, så 50 kr för båda två - billigt. Dricka öl en onsdag eftermiddag kl:15 hör inte till vanligheten kan jag säga och snart kommer jag somna känner jag. Sov gott...

lugn morgon och sedan skola...

Idag fick jag en sådan där lugn morgon igen. Vaknade till vid 8 tiden då min yngsta gick iväg till skolan men sedan somnade jag om och vaknade först vid 9.30, då hade äldsta eller mellan dottern (vet inte vem av dom) bryggt kaffe så det fanns nybryggt kaffe till mig, vilken lyx att få komma upp till det. Sen tog jag en långfrukost och nu sitter jag här och surfar runt lite innan jag ska iväg till skolan. Idag ska vi ha en föreläsning om Marinarkeologi och det känns riktigt spännande.

När jag kommer hem sen så måste jag sätta mig med min skoluppgift som ska lämnas in senast på måndag nästa vecka. Jag har inte ens börjat med den och det är inte riktigt likt mig. Men jag har varit iväg nu två kvällar i rad så då blir det så där. Men det ska nog gå bra.


foto:jag
Den här "målningen" fanns på gångvägen precis vid Högalidskyrkan. Mamma och jag tog en promenad förbi där innan vi var på bion i måndags.

arkeologisk utflykt med klassen...

Idag var vi iväg på en exkursion, arkeologisk utflykt, med arkeologiklassen. Vi åkte iväg till Fisksätra och fick höra om ett nytt projekt och museum som är på gång där. HAMN- "om platsens historia och människors berättelser" heter det. Det var mycket givande och det blev en lång promenad ut i skogen.


"Slaget vid Stäket" eller "Baggensstäket" pratades det mycket om.
Detta monument över slaget uppfördes 1905.Det blev en lång promenad ute i skogen, precis där slaget/kriget hade utspelat sig. Där har det pågått arkeologiska utgrävningar under ett flertal säsonger och de har grävt upp många fynd från just detta slag/krig.Det var ett riktigt naturskönt område.


Här står vi och lyssnar på berättelser om slaget vid Stäket.
alla foton:jag


frukost utmanad...

Yohanna har utmanat sina läsare på att visa en bild på sin frukost, real life no fake- bild.

Här kommer min:


foto:jag

En riktigt tråkig frukost blev det imorse: en mugg svart kaffe, lite yoghurt och två ostmackor. Inga grönsaker fanns det hemma att lägga på mackan (måste handla idag).

Vill ni lämna en egen utmaning så gör ni det hos Yohanna.

bio och middag ute...

Igår var mamma och jag på bio och käkade middag ute. Vi började med maten, på Libanesen på Högalidsgatan, det var mycket gott. Sedan blev det bio, Bridemaids såg vi och vad vi skrattade. Det var länge sedan som jag skrattade så mycket, en helt skruvad film som verkligen roade. Ska ni se en film som ni får skratta till så ska ni se den. Jag ska banne mig köpa hem den sen på DVD så jag kan få skratta lite ibland hemma.

Om några veckor blir det bio och middag igen, då ska vi se Niceville. Vi, mamma och jag, försöker få till en middag- och filmkväll ungefär kanske var annan - var tredje månad. Det är riktigt trevligt och vi hinner umgås ordentligt en hel kväll. Ser vi på någon "djupare" film så blir det alltid något/några glas vin efteråt så vi kan "prata av oss" filmen. Igår blev det ett glas vin (var inte så mycket film att ventilera) innan vi tog t-banan hem.


foto:jag

tänk så fel det kan bli...

Min kära mamma och jag satt här och sms:ade nu på morgonen och för hon har fixat en biljett till mig till Hair, på Stadsteatern.

Så jag skriver: Tack snälla mamma!
Hon svarar: Ja visst är jag världens snällaste mamma.
Jag svarar: Ja fet är du faktiskt!

Men så fel det blev, det skulle ju stå: det är du faktiskt!

Så jag fick lov att både sma:a och ringa och be om ursäkt, vilken tur att hon inte är fet på riktigt. Fast hon blev nog lite sur, eller ja det hade nog jag blivit i alla fall - tror jag. Min älskade mamma som för några år sedan gick ner mer än 20 kg, så får hon ett sådant där sms från mig. Usch jag skäms faktiskt. Kanske dags att ta bort T9 ur mobilen för det är inte första gången det blir fel när jag skickar sms, fast så där fel har det aldrig blivit förut.

Uppdatering: Tur man har en mamma med humor. Hon tyckte mest det var skoj :)


foto:jag

irritationen blev inte bättre...

En tur ner i tvättstugan gjorde inte precis irritationen bättre. Allt gick bra enda tills den som skulle tvätta efter oss kom och tyckte att jag skulle flytta på min rena tvätt. Jag och mellandottern stod och manglade lakan och vek rentvätt och lade vår tvätt i högar på de båda bord som finns precis bredvid mangeln. Då kommer hon och vill ställa sina smutsiga IKEA-påsar med smutstvätt i precis där jag har mina lakan och handdukar. Och ja jag blev så paff och irriterad att jag bara flyttade på mina högar och lät henne ställa sin tvätt där - men f*n vad irriterad jag blev. Smutstvätten brukar man väl låta stå på golvet eller? Jaja nu är vi i alla fall färdiga med tvätten för den här veckan, nästa söndag provar vi igen...

Märkte sedan förresten att hon verkade ha svårt för att böja på ryggen så ja hon blev ursäktad, men hade hon inte kunnat sagt det då - om det nu var ryggen som krånglade. Då hade jag inte behövt bli sur ens.


och ja den här gången hade vi fyra maskiner på en gång, man kan boka fyra maskiner men då har man bara tvättid i 1,5 timme. Men det räcker ganska bra. foto:jag


jag passade på att plugga lite också medan maskinerna gick. foto:jag

hur man får ut maken på...

Hur man får ut maken på en kvällspromenad? En helikopter åker runt här länge och stannar sedan precis ovanför centrum och vi kan se från vardagsrumsfönstret hur helikoptern åker upp och ner. Då måste vi såklart ut och kika. Det är en helikopter som lyfter ner byggmaterial och skräp från vårt relativt nybyggda centrum. En stor bit av torget är avspärrat och helikoptern lyfter orangea säckar ner från taket i en snabb takt.
foto:jag

Så får man ut maken på en kvällspromenad...

tvättstugan och irritation...

Snart ska jag iväg ner till tvättstugan, ska som jag sagt tidigare försöka ge den en chans till. Det är ganska skönt sedan när man är klar och tvättkorgen är tom och allt är vikt och torrt. Men jag tycker det är lite jobbigt att under veckan som gått se hur tvättkorgen växte sig fullare och fullare, jag är så van att slänga in en maskin tvätt eller två varje dag hemma så det här blir en ny utmaning. Dels att se hur tvättstugan fungerar nu - är bråken och allt tjafs som var där tidigare slut - och fixar jag att varje vecka se en tvättkorg bara växa och växa. Jag ska försöka.

Har en sådan där irriterad dag idag, igen. Jag blir irriterad på allt och ingenting. Fick just ett utbrott här hemma för några saker. Så antingen är det väldigt bra att jag går ner till tvättstugan och bara "är" eller så blir jag endå mer irriterad av att slita där. Jag återkommer med svaret om några timmar.


och inga fler sådana här har jag hittat heller :( jag som är så sugen på en sådan...
foto:jag

fototriss...

Veckans fototriss har temat tro, hopp & kärlek.

Min tolkning på det temat måste såklart innefatta min familj.
För min familj ger mig både tro, hopp & kärlek.


Mitt namnhalsband är en kär ägodel som jag har. Här ryms hela familjens namn (utom mitt)
foto:jag


Halsbandet med förlovningsringen, vigselringen och födelsedags ringarna är mig också kärt.
foto:jag


Ett nyfött barn inger både tro, hopp & kärlek.
foto:sköterska på SÖS förlossning.

De två översta bilderna är fotade nu i natt i mitt kök, det sista fotot är fotat på SÖS förlossning den 21 oktober 1998, då föddes min yngsta dotter.

Vill ni se fler tolkningar kikar ni in här...

...och några till...

Nu är några fler böcker utlagda. Nio böcker allt som allt är utlagda idag i Farsta med omnejd med en lite
varsågod- lapp på.


foto:jag

Det här var riktigt trevligt så jag kommer nog fortsätta att lägga ut lite böcker lite då och då så att de kan få roa även andra...

några böcker utlagda...

Nu har jag varit ner och handlat och några av böckerna är utlagda.
Jag passar på att lägga ut flera böcker idag, de där böckerna som jag har läst och bara travat i bokhyllan, dom böckerna ska nu få förgylla någon annans dag.


nu finns det några böcker utlagda runt om i Farsta. foto:jag

Ska snart ta en promenad i höstsolen och tar nog med mig några fler böcker då.

ge bort en bok...

Idag så är det "ge bort en bok" dagen på FB och såklart är jag med på det. Jag har flera överfulla bokhyllor och kassar fulla med böcker och ger gärna bort lite böcker då och då. Idag har jag valt ut tre pocketböcker som jag ska lägga ut runt om i centrum när jag går ner och handlar. Hoppas att det kan glädja någon...

Initiativtagaren till gruppen skriver så här:
"Det blir fort överfullt i bokhyllan, om man som jag gillar att köpa och läsa böcker. Nu är det dags att rensa bort lästa favoriter och ge plats för nya. Jag brukar ge bort böcker till vänner och bekanta och ibland blir det en och annan kasse till Myrorna.
Nu tänker jag prova en ny grej och jag hoppas att så många som möjligt vill hänga på. Gör så här: Lördagen den 17/9 skriver du en lapp med ordet "Varsågod", lägger den i en bok du vill ge bort till någon och tar med den ut på dina lördagsbestyr. Lägg boken i en hylla i mataffären, på bordet på kaféet, en parkbänk eller bland skvallertidningarna hos frissan.
Man blir glad av att läsa, hjälp till att göra världen läsgladare!
Sprid gärna vidare, förstås :-)

Vi ses bland böckerna på lördag!"


foto:jag


foto:jag


foto:jag
Bilder på vart de blir utlagda kommer senare.

en sådan där skön morgon...

Imorse hade jag en sådan skön morgon igen, jag vaknade till liv utan väckarklocka och gick upp innan familjen hade hunnit iväg. Nu har jag ätit frukost och druckit kaffe så nu ska jag plugga lite. Min engelska arkeologibok kom igår så nu ska jag läsa ikapp lite. Ska försöka komma ut på en promenad också på förmiddagen om vädret tillåter.

Lite typiskt bara att jag som skrev igår att jag mår så bra i halsen nu efter operationen vaknade imorse med halsont och en förkylning på gång. Men förhoppningsvis så blir det bara en "vanlig" förkylning och ingen halsfluss - som jag alltid lyckades få förut.

I helgen ska jag hjälpa min yngsta dotter att färga håret, det ska bli knallrött igen. Den här färgen finns att köpa på H&M och den blir riktigt bra. Den täcker bra och den sitter i bra. Så vill man ha en mer extrem färg på håret så kan jag verkligen rekommendera den här sorten, finns i fem olika färger (vad jag har sett).


foto:jag

jag har fått en award...

av rara Ann-Catrine, - tack!!

Detta innebär att jag först ska svara på några frågor...

Varför började du blogg?

Mina äldsta döttrar bloggade och jag tyckte det var lite spännande. Så jag frågade dom om dom tyckte att deras mamma kunde börja blogga och ja som ni ser tyckte dom det. Namnet kom äldsta dottern på.

Vilka bloggar följer du?

Oj det är många - jag brukar försöka kika in på de olika blogginläggen som dyker upp på FB bloggsidan jag är med i och vissa fastnar jag för vissa inte. Men sen finns det några som jag  återkommer jag till ofta/dagligen och som jag följt länge, t.ex: mormormu, Yohanna i Las Palmas, lejonkvinnan, aprildrömmar, hountingforwitches,Kati, fnulan och många många fler...

Vilka favoritfärger har du?

På kläder är det nog mest svart, vitt, grått och jeans.
Men annars så älskar jag vinrött, rött, solgult och terrakottafärg.


Vilka favoritfilmer har du?

Jag vet inte riktigt om jag har någon favorit film. Men några filmer som jag gärna ser om lite då och då är: Stekta gröna tomater, Purpurfärgen, ciderhusreglerna, andarnas hus och många fler...


Vilket land drömmer du om att besöka?

Jag kan inte välja bara ett land, måste få välja flera. Jag älskar Spanien och min dröm är att under vinterhalvåret kunna bo där (kanske kan den drömmen slå in när barnen är vuxna). Grekland med alla öar som hör till vill jag gärna besöka, Norge för dess underbara natur, Sydamerika för alla arkeologiska fynd som man kan finna där, Egypten igen för vi han inte med det vi ville hinna med och många fler.


Nu ska jag skicka awarden vidare, och det gör jag till alla som vill. Kommentera gärna om ni antar awarden så kan gå in läsa hos er :)bild lånad från mormormu´s blogg.

jag har visst glömt...

Igår när jag skrev mitt inlägg så kom jag på att jag har glömt att uppdatera er om hur jag mår i halsen nu. Nu har det gått nästan exakt en månad sedan operationen och all smärta är borta och det är så skönt och jag kan svälja så mycket enklare. De där halsmandlarna måste vart större och mer ivägen än vad jag trodde, för just det här med att svälja har blivit så himla mycket bättre. Även andningen känns lite lättare och kanske snarkar jag lite mindre/tystare nu - men det får väl maken svara på. jag vaknar i alla fall inte utav mina egna snarkningar längre. Men jag har fått ett problem och det är att jag får kväljningar varje gång som jag borstar tänderna och det fick jag inte förut. Jag ska prata med min läkare om detta när jag ska dit, men ja det fungerar ju att borsta tänderna - bara jag är lite försiktig.


foto:jag

Men smärtan i min kropp är inte lika bra. Som jag berättade igår så har jag fått värk och små knutor i händer, jätte svårt och jobbigt när man ska anteckna en massa i skolan. Faktum är att när jag nu kikar på bilderna ovanför så inser jag att de små knutorna sitter ungefär där jag hade droppet och där de försökte sticka mig inför operationen. De fick ju sticka några gånger i vardera hand innan de kom rätt. Jag kanske ska ringa om det...
Och sedan har jag värk runt bröstryggen, runt bröstbenet och bak i ryggen - så att ha bh på sig är väldigt jobbigt just nu. Jag fick lov att leta fram en stor och urtvättad bh idag och nja bysten blir ju inte så där jätte snygg i den men vad ska man göra. Men förhoppningsvis så börjar Celebran och de andra medicinerna snart att hjälpa ordentligt...


dagen började tidigt...

Dagen började tidigare än vad den brukar göra för mig idag. Yngsta dottern skulle nämligen iväg och ta blodprover, fastande och innan skolan. Så vi klev upp och stod utanför blodcentralen när de öppnade 07.45 och då var det redan kö. Efter en kvart kom vi in och dottern var så duktig, verkligen. Sjuksystern fick sticka henne tre gånger - tyvärr är hon lika svårstucken som sin mamma och mormor - och som tur är så är den här sköterskan van att sticka oss (mamma och mormor) så hon hittade endå ganska snabbt ett bra kärl att ta ifrån. Fem rör skulle nämligen fyllas och ifall det hade krisat för mycket hade det behövts tas i fingret och det gör faktiskt väldigt mycket ondare. Nästa gång ska sjuksystern lägga på en värmedyna sa hon och ta på "rätt" arm direkt. Det är tur när samma sjuksyster jobbar kvar år ut och år in. Men dottern tog allt detta med ro inte en min visade hon.

Efter provtagningen var det då frukostdags för dottern och hon fick välja så det blev en köttbullssmörgås och varm choklad inne på fiket som ligger vid t-banan - precis bredvid spärrarna. Men vid 8.40 var hon färdig och det bar iväg till skolan för hennes del, för min del blev det en promenad i blåsten innan mataffärerna skulle till att öppna. Sedan passade jag på att handla middagsmat och annan bra-att-ha-hemma-mat och hämta ut lite mediciner på Apoteket.

Jag har varit utan Celebra nu sedan två veckor innan min halsmandeloperation och nu gick det inte längre. Magen har mått jättebra såklart men värken har kommit med en helt ny intensitet. Jag har fått några konstiga värkande knutor i vänster hand och handled och nu börjar det komma en i höger hand också, så nu är det dags att ta alla mediciner som jag kan och måste ta.

Sen har jag varit i skolan idag och nu börjar vi äntligen läsa om Arkeologi på riktigt känns det som. Så roligt.


foto:jag

salmiak- créme - ett godis tips...

Nej jag lovar det ska inte bli en tipsblogg, men jag måste tipsa om en godsak.

Ni vet Nöt-crémen som finns - dom firar 50 år nu i år, så nu lanserar dom en ny smak.
Salmiak!

Först var det väldigt skumt att äta "nötcreme" som smakade lakrits och som hade lite av "nötbitarna" som finns i nötcremen, fast det var som små mjuka lakritsbitar.
Men sen, mmm så gott det var. Nu ska jag bara leta efter några fler salmiak-créme, fick en "påse" av maken igår och vill ha fler.


kokat chutney och chili...

Undertiden som jag skrev och funderade på min hemuppgift - som är inskickad och klar nu - så kokade jag
grön tomat-chutney och inlagd chili.

Recepten hittade jag här - tomat-chutney och inlagd jalapeño.

Men jag har lite svårt för att följa recept så i tomat-chutney så tillsatte jag två hackade gula lökar och 0,5 tsk senapsfrön (bruna) och jag hade bara en lime hemma så det fick bli bara en och strösocker istället för råsocker. Den blev så god, nu ska den bara stå och "mogna" i 1-2 veckor sedan kan vi börja äta av den.


foto:jag

Och till de inlagda jalapeñon använde jag såklart min egen odlade gröna chili som blivit mycket het/stark. Men jag halverade receptet och tillsatte även 3 skivade vitlöksklyftor. och det smakar nästan precis som den där gröna-chilin som finns att köpa till tacosen hon Santa Maria, lite starkare bara.


foto:jag

Och som ni vet: alla ljust grå ord är klickbara till nya länkar!

det känns så bra...

Mötet imorse gick strålande och det känns så skönt. Jag kan nu se ljusningen i tunneln - en sten föll från mitt bröst. Kanske kan vi nu få den hjälp som vi så väl behöver.


foto:jag

Eventuellt får ni veta vad saken handlar om, eventuellt inte. Det är inte upp till mig att avgöra.


en ny cd med Melissa Horn...

Igår när jag kom hem låg den där innanför dörren.
En ny cd med Melissa Horn.


foto:jag

Och än en gång lyckas hennes texter träffa precis rätt.
Dom går direkt in i hjärtat.

Ni kan få ett smakprov:CD-skivan släpps i butik den 14/9-11.

inbokat möte...

Ska strax iväg på ett sedan länge inbokat möte och det känns både bra och lite nervöst. Jag varken kan eller vill skriva ut här vad mötet handlar om eftersom det inte riktigt gäller mig (eller iaf inte bara mig) men detta möte kommer generera i flera möten i framtiden och jag tror att det kan hjälpa oss alla i familjen.

När jag kommer hem ska jag sätta mig med min hemuppgift i Arkeologi.


foto:jag

koka tomater och filmtips...

Tack för era tips om vad man kan göra med alla gröna tomater.
Jag ska försöka tillaga dom imorgon som någon variant av chutney.
Chilin ska jag försöka lägga in några stycken, tror jag. Resten ska få frysas in.

Lite filmtips så  här en måndagskväll:

Igår såg min man och jag The Butterfly Effect.Nu ikväll såg vi Max ManusFilmerna var helt olika men båda två var mycket bra.
Dom får högt betyg utav mig båda två, se dom om ni inte redan gjort det.

ett litet låt tips...

Här är en Spansk låt som går om och om igen i min mp3.
Jag bara älskar den. Juanes: La Camisa Negra.
Och den är väldigt bra att promenera till:Jag förstår inte ens hälften av det han sjunger, men jag älskar den endå...
Men jag tror det handlar om sorg och olycklig kärlek, om jag inte är helt fel ute.

vissa dagar börjar inte så bra...

Ja måndag igen och just denna måndag började inte så där jättebra. Men det går nog att fixa till, hoppas jag. Brinner man för något så måste man såklart få ägna sig åt det - ibland krockar det med annat, men detta "annat" går nog att skjuta på. Så det ordnar sig nog tillslut. Väntar bara på ett telefonsamtal som ger klartecken och en ny tid.

Snart ska jag iväg till skolan och jag ska luncha med en "gammal" klasskompis så det blir till att åka iväg lite tidigare. Det ska bli mycket trevligt att träffas och få prata lite.

En uppdatering om tvättstugan: Nja så många maskiner bokar man egentligen inte. Man bokar två maskiner, men kvinnan som hade maskin 5 och 6 blev klar efter endast en timme så jag fick överta hennes båda maskiner - vilket gjorde att vi kunde tvätta allt och slapp vara allt för länge i tvättstugan. Många av er tyckte den var så ren och fin och ja det är den nog nu. Den ser helt klart bättre ut nu än vad den gjorde för ett år sedan när jag var där sist...


jag måste fixa all min chili ikväll. frysa in, hacka och kanske torka lite... foto:jag

tvättstuga och tankar...

Det blev en tur till tvättstugan idag. Ska försöka ge den en till chans tror jag.
Förra gången jag var så duktig att jag gick till tvättstugan en gång i veckan så slutade det med att det alltid var tjafs om tvättider, alltid smutsigt och dammigt och jag fick helt enkelt bara nog.
Men jag provar igen.


alla maskiner laddade och igång. foto:jag


tvättstugan lämnad så som jag vill ha den när jag kommer dit. Rent och fint. foto:jag


sen var jag riktig "baglady" idag när jag gick ner till grovsoprummet med skräpet och fixet som blev ute på balkongen. foto:jag

Sen förundras jag över alla tragedier som överskuggas av terrorattacken den 11 september.
Den 11 september 2003 så drabbas Sverige av två fruktansvärda händelser:
Jag tänker så klart på att Anna Lindh dog den 11/9-03
och
lilla Sabina som bara fick bli 5 år, hon dödas helt oprovocerat av en knivman den 11/9-03 när hon lekte på sin dagisgård.
Dessa tragedier står väl oss närmre men endå är det bara terrordåden i USA som det går att läsa om idag. Märkligt...

nu får balkongen ta höstledigt...

Idag har jag rensat på balkongen, nu får balkongen ta ledigt fram till våren 2012.
Ja förutom julsaker som kommer få flytta ut i december...


före och efter bild på samma "hörn". foto:jag


före och efter bild på gurkplantorna. foto:jag
(eftersom gurkplantan fick spinn så fick den torka ut helt och vissa gurkor blev kvar)


före och efter bild. foto:jag


vissa växter får stanna utomhus i vinter, vissa växter får komma inomhus. foto:jag


Skörden av tomater och chili blev stor. Nu får vi se om alla gröna tomater kan mogna inomhus, eller vad jag ska göra med dom. Chilin ska jag frysa in färsk, torka och hacka och kanske försöka lägga in igen.
Chiliplantan fick flytta ut igen en stund för den har massor av blommor just nu, så kanske kan höstsolen fixa några chilisar till.


Vår fina katt blev lite fundersam när det helt plötsligt fanns så mycket plats på balkongen. foto:jag


fototriss...

Veckans tema i fototriss är skuggor...


skuggor av träd mot en husfasad är vackert. foto:jag


skuggor av solljus i en gångtunnel på Söder i Stockholm kan bli vackert. foto:jag


skuggor längs promenadvägen i skogen känns rogivande. foto:jag

Vill ni se andra tolkningar av veckans tema kikar ni in på fototriss.


dagen idag...

Denna lördag har varit en riktigt slödag. Jag har nog egentligen gjort någonting idag - alltså inget speciellt. Jag har kikat på tv, läst lite Arkeologi och vart ner till centrum och lördagshandlat. Men annars har dagen inneburit - ingenting. Och det är ganska skönt att ha sådana dagar tycker jag.

Nu ikväll såg jag på SVT, programmet de visade om 11 september 2001. Jag minns den dagen som vore det igår. Det var så hemskt, tv:n stod på hela dagen och jag bara stod framför den och gapade, jag kände mig helt mållös. Programmet som visades nu ikväll handlade om hur räddningsaktionen och allt runt om kring anordnades/samordnades. Och det var spännande, läskigt och intressant att se.

Och imorgon den 11/9-11 så firar min äldsta dotter och hennes fina pojkvän två år. Så när hela världen sörjer och tänker på planen som kraschade, så ska de två gå ut och äta och fira sina två år. Och det gör de helt rätt i tycker jag. En sådan fin kärlek som finns mellan dom ska absolut firas. Grattis till era två år: Emelie och Kent.


foto:jag


hämtade ut nya glasögon idag...

Idag hämtade jag ut nya glasögon till mig och till min yngsta dotter.
Jag har inga bra bilder att visa än, ska be mellantjejen fota dom när de sitter på, när hon kommer hem.
Hon är på Gröna Lund och kikar/lyssnar på Håkan Hellström.
Men håll till godo med dessa små knasiga bilder:
Ja de är väldigt lika bågar, men jag ville ha svarta bågar. Lite skillnad på kanten av bågen (vad det nu kallas)


det är inte lätt att fota sig själv... alla foton:jag
Dotterns glasögon kanske får fotas imorgon, återkommer.

Om ni minns så hade jag ju problem med skolan och registreringen, efter lite om och men så fixades det till. och jag fick pengarna från CSN i onsdags. Kändes mycket skönt. CSN var alltså väldigt snabba - bara skolan hade fått ändan ur och fixat till registreringen rätt.

tack för att ni peppar...

Tack för alla peppande kommentarer angående mitt inlägg om min vikt och hälsa.
Era ord värmer.

Några svar på kommentarerna:

-Jag har testat LCHF, men det fungerade inte för mig. Mina blodvärden blev inge bra utav den kosten och vikten började efter 2,5 månad att gå upp/öka, så min läkare bad mig sluta. Nu försöker jag mig på något mellanting mellan sunt förnuft och GI.

-Ja jag har nog ganska bra insikt i varför jag är överviktig, nu ska jag bara försöka orka ta tag i anledningen.

-En bra balans i livet är nog det jag egentligen ska sträva efter.

-Det viktigaste av allt: nej det är inte alltid lyckan sitter i kilona/vikten. Alla smala människor är inte lyckliga. Och om jag inte tar tag i grundproblemet så kommer jag inte vara lycklig även om jag lyckas bli smal.


men ett par bra skor och en skön promenad kan man komma långt med... foto:jag


inlämningsuppgift...

Sitter här och funderar och skriver på min inlämningsuppgift. Hum det var kanske inte lätt som jag först trodde. För svaren ska vara på drygt en halv - till en A4-sida och det är inte så lätt att få in ett bra svar på en A4-sida. Antingen blir svaret för kort och alltså inte helt uttömt/förklarat eller så drar det iväg och blir ett bra svar men på mer än en A4-sida. Jaja får försöka skriva ner det jag tänkt skriva ner och sedan kanske lägga till eller ta bort, det får tiden utvisa. Jag har hela helgen på mig.

Imorse vaknade jag tidigt igen, det verkar som om jag har lättare för att vakna tidigt om jag inte ställer någon väckarklocka och liksom måste gå upp tidigt. Nu har jag några morgnar i rad vaknat lite lugnt och skönt utav att familjen stökar runt och gör sig i ordning för skola och jobb - och då känns det helt plötsligt okej att gå upp tidigt. Kanske för att jag inte måste. Min älskade man går upp och väcker barnen - eller ja egentligen kommer i alla fall två av tre tjejer upp utan hjälp nu - och jag får ligga kvar och sova eftersom jag inte har någon morgontid att passa. Detta känns mycket lyxigt och kanske är det därför som jag nu några morgnar har vaknat upp av mig själv när jag hör dom sitta och äta frukost. Ja hur som helst så är det ganska skönt faktiskt att vakna av sig själv tidigt på morgonen - och tidigt för mig är runt 7.00 - 7.30.

Nej nu ska skriva lite mer på skoluppgiften...


foto:jag

jag försökte...

Jag försökte kolla på en film med maken, på bioduken såklart.
Men alltså jag kan inte se den, jag mår bara dåligt.

Sanctum

En film om att dyka och utforska grottor.
Jag får panik och ont i magen bara jag ser det.


filmklipp lånad från youtube

själv vet jag varför...

Här kommer mitt svar på frågan jag ställde i det förra inlägget:

Min övervikt började med en reumatisk sjukdom som gjorde att jag bara inte kunde eller orkade träna ordentligt. Men jag åt som tidigare och började sakta men säkert att gå upp i vikt, detta var ganska precis efter att jag hade fått min tredje dotter. Den reumatiska värken slog till i slutet av den graviditeten så det var svårt att bli av med "mammakilona" och sedan har det tyvärr fortsatt. Den reumatiska sjukdomen finns såklart fortfarande kvar, den är obotlig, men jag kan hålla den i något så när skick med hjälp av att dagligen peta i mig olika värktabletter och antiinflammatoriska tabletter, ta cellgifter (i en låg dos) en gång i veckan och att ta min Humiraspruta var fjortonde dag. Om jag följer den här medicineringen så kan jag klara dagen ganska bra. Men vissa dagar har jag mer värk än andra dagar och vissa dagar känns det som om hela kroppen slås ut och jag kan sova nästan en hel dag. Vinterhalvåret är också värre än sommarhalvåret.

Men sedan har obearbetade trauman från min barndom/tonårstid bubblat upp till ytan vilket har gjort att jag även mått dåligt psykiskt. Och när jag mår dåligt psykiskt så mår jag endå sämre fysiskt. Värken blir "kraftigare" och orken tryter rejält. Dessa trauman har jag inte orkat bearbeta ännu utan det bubblar upp till ytan lite då och då, och jag försöker trycka ner känslan och mår så klart ändå sämre. Jag vet att jag borde ta tag i detta men som livet är just nu så orkar jag inte - jag har försökt med kurator, KBT och annat men det hjälpte inte mig, då i alla fall.

I och med detta så har jag gått upp i vikt och nu försöker jag finna en balans i livet så att jag kanske sakta men säkert kan börja gå ner i vikt.  Men jag vet att det kommer att ta tid. Och som om inte detta vore nog så har jag en gammal ätstörning som gärna gör sig påmind om jag "bantar" eller tänker allt för mycket runt det här med mat.

(som ni vet går de ljustgrå orden att klicka på, så kommer en ny länk)


ibland är trasiga saker vackra... foto:jag

en fundering...

Jag håller på och funderar på en sak:

Mår man dåligt för att man är överviktig
eller
Är man överviktig för att man mår dåligt?
föreläsning idag igen...

Ja idag är det skolan som gäller igen med en föreläsning, så jag lär vara trött i eftermiddag/kväll. Det är så mycket nytt som ska in i skallen. Men det är roligt. Äntligen läser jag Arkeologi. Förra året var mer en förberedande sträcka för att komma hit, så nu är jag verkligen taggad. Idag ska vi även få information om en hemuppgift som vi ska göra tills på måndag då den ska in. Jag tror det blir en inlämningsuppgift på drygt 1-2 A4-sidor och det är inget jag inte gjort förut så det känns ganska lugnt. Men ja vi får se, jag kanske blir helt nipprig när jag väl får den. Återkommer med det.

Fläskläggen och rotmoset gick åt igår, alla åt med god aptit. Ja förutom mellantjejen och hennes pojkvän - pojkvännen är vegetarian så när han är här och äter är även mellantjejen det. Men de fick fixa egen middag för jag ställer mig INTE och gör två maträtter. Min yngsta gillade verkligen middagen igår och det gjorde mig lite förvånad, hon brukar vara mycket skeptisk till "ny" mat. Men nästa gång jag gör fläsklägg måste jag köpa en större bit, jag köpte en bit på 1,8 kg och trodde att det skulle räcka gott och väl, men det var mycket fett och ben som skulle tas bort så det som blev kvar räckte till oss fyra plus en matlåda. Det hade inte gjort något om det hade blivit lite mer kött över. Men jag fick ett tips igår över FB att man kan köpa rimmat bogfläsk istället. Då får man mer kött för pengarna - så det ska nog testas.

Men nu ska skolväskan packas och sedan åker jag iväg. Återkommer ikväll.


foto:jag

idag är det läsning som....

Ja idag måste jag sätta igång med att läsa ordentligt i Arkeologiboken. Vi ska läsa till sid:141 imorgon, onsdag och även ett kompendium på x antal sidor. Så nu är skolan igång på allvar. Igår hade vi en jättebra föreläsning, den var verkligen intressant och givande. Men fy så trött man blir av att gå i skolan. Man kan ju tycka att två timmar två gånger i veckan är liksom ingenting, men då tänker man inte på allt nytt som ska in i huvudet och på allt som ska läsas och förstås hemma. Efter en föreläsning är man helt fullproppad med ny information som helst ska fastna, och det blir man trött av. Eller ja jag blir i alla fall trött av det.

Nu ska jag ner till centrum och handla middagsmat, jag funderar på att göra fläsklägg med rotmos. Det har jag aldrig lagat själv men jag minns mammas fläsklägg som lite av himmelriket. Och den här veckan har de billig fläsklägg på Hemköp, så vi får se. Kanske det blir blir klassisk husmanskost till middag idag. Återkommer med det.


ungefär så här der det ut i mitt kök just nu - denna bild är dock gammal. foto:jag

trött men inte sjuk...

Jag är så trött just nu, men jag är inte sjuk. Har vart i skolan idag och haft föreläsning - en mycket bra sådan - och är bara väldigt trött nu. Jag får ju sådana perioder ibland, det är väl kroppen som liksom säger ifrån ibland.

Imorgon blir det plugg hemma och förhoppningsvis en promenad. Vi hörs då...


foto:jag

känner mig hängig...

Idag skulle jag ha gått ut på min promenadrunda igen men jag kom aldrig ut. Har känt mig hängig hela dagen och sovit från och till mest hela tiden. Idag var det också dags för att ta Humira-sprutan. Onsdagssprutan har för ganska länge sedan blivit en söndagsspruta och eftersom jag opererade halsmandlarna så har jag inte fått ta den på sex veckor, jag skulle avstå från att ta dom två veckor innan OP och två veckor efter OP, och när jag nu kikar tillbaka i kalendern så var det sex veckor sedan jag kunde ta sprutan eftersom jag tar dom var-14-dag.

Har haft väldigt ont i benen idag också och kom på varför när jag gick för att handla - jag har träningsvärk i benen.


foto:jag

promenad igen...

Började min morgon med en frukost, eller ja frukost kanske man inte kan säga när den intas kl:11 på förmiddagen, men intog den i alla fall på balkongen med en ny Amelia.


foto:jag

Sedan tog jag på mig promenadkläderna (byxor med bra fickor för nycklar och mobil) och gav mig ut på en runda. Familjen sov fortfarande, fördelen med att ha tonårsbarn: de sover länge på helgen, nackdelen: de sover länge även på vardagen. Drygt 6 km blev det och jag var ute i 90 minuter varav 15 minuter av dessa avnjöts på en brygga. Jag bara satte mig ner ute på bryggan och njöt, av mitt egna sällskap och bra musik i lurarna. Vilken härlig start på helgen.


hoppas på att kunna ta en bild om några veckor och få se lite mindre dubbelhaka. foto:jag


promenad bredvid vattnet är härligt.
här på bryggan satt jag och bara "va". alla foto:jag


tur man har föräldrar...

Tack mamma och pappa för lånet!
Vilken tur jag har som har er som alltid ställer upp, i alla lägen.
Även när skolan och CSN krånglar.

Angående mitt förrförra inlägg, om kärlek.

Det är min mamma som har lärt mig vad medmänsklighet är och att vi alla är precis lika mycket värda. Tack mamma för denna helt ovärderliga kunskap.
Den borde alla barn få ta del av.
Jag älskar dig mamma av hela mitt hjärta


foto:jag

(förlåt mamma för valet av bild, men jag tycker ni är så fina, trots "grimas")

jaha det blev problem endå...

Jag påbörjade Arkeologi A på halvfart/kvällstid för drygt ett år sedan, HT 2010. När jag sedan hittade programmet Samtid och Kulturarv så ringde och skrev jag för att kanske kunna fixa en plats där och det var absolut inga problem. Jag skrev och ringde på en onsdag och på fredagen samma vecka var jag på den första föreläsningen. När jag frågade om det skulle bli problem HT2011 när jag skulle påbörjar Arkeologi A igen så fick jag svaret att det var inga problem alls jag hade ju inte hunnit "ta några poäng" än. Nu är det problem!

Jag blir inte registrerad eftersom jag redan har gått/varit inskriven på den kursen och "mitt ärende" har skickat vidare fick jag precis veta i ett mejl. Det hade kanske inte vart så farligt det här med att det måste skickas vidare och fixas om det inte var som så att CSN inte kan betala ut några pengar innan jag är registrerad. Jag sitter alltså i en rejäl knipa nu. Jag trodde såklart att det skulle flyta på smärtfritt och antog (ja ibland är man dum) att pengarna från CSN borde komma in på kontot senast i slutet på den här veckan, alltså torsdag eller fredag. Idag är det fredag och jag är inte ens registrerad än, så utsikten att få pengar inom den närmsta framtiden ser mörk ut. Har jag tur så löser sig allt och registreringen går iväg kanske nästa vecka, men sen ska CSN ha två-tre dagar på sig att fixa utbetalningen och ja här sitter jag och väntar.

Men hur var det nu: studenter har väl inga räkningar att betala och studenter behöver väl inga matpengar? usch nu känner jag mig riktigt irriterad och låg...


foto:jag

ibland blir jag rädd...

Jag läste ett så bra inlägg hos Javamorsan idag som ni bara måste läsa. Läs hennes inlägg/fråga/svar (vad man nu vill kalla det) som baseras på en frågeställning som finns på ett forum på internet.

Detta är klippt från en forumsida på internet:
"Nu vet jag att jag kommer att bli totalsågad, frågad om jag inte står för mina åsikter o.s.v. men det är något jag får ta! Det har varit massa tjafs om detta med diskriminering, lika-behandling etc. Men jag tycker att det är fel att säga till förskolebarn att det är helt ok om man som pojke gillar en annan pojke och viseversa med flickor. Jag vägrar att min son ska få höra på dagis att det är ”ok” om han blir kär i en annan pojke, varför uppmuntra? Är inte de barnen för små för att ens veta vad kärlek är? Även mellan pojke-flicka. Det är ju knappast så att de som i dagens samhälle är homosexuella fick uppmuntran på dagis, men de blev homosexuella ändå! Kan det inte få vara så i fortsättning också? Varför vill mänskligheten.. liksom.. pusha barnen till att bli det? Ja, alla är lika mycket värda. Jag har inget emot homosexuella, för de som idag är homosexuella är iallafall homosexuella för att de faktiskt är det. Inte för att någon har intalat dom att det är rätt. Ingen som håller med? Och om du inte håller med (istället för att hacka) försök få mig att förstå.. För jag vill verkligen förstå!"

Vad är folk så rädda för? Varför är folk så inskränkta? Tror folk fortfarande (i vår upplysta tid) att man blir homosexuell eller hetrosexuell liksom av egen vilja, att man väljer det själv?

Jag har alltid sagt till mina döttrar att det är helt okej om de blir kära i en flicka eller pojke, huvudsaken är att den de är kära i är snäll mot dom och visar dom respekt. Inte blir mina döttrar lesbiska utav detta, absolut inte. Men vad som sker är att de vet att jag, som är deras mamma, kommer att älska dom och acceptera dom hur de än är. Om de skulle växa upp och inse att de faktiskt är lesbiska så skulle jag alltid finnas där och älska dom endå. Jag älskar inte mina barn utifrån vilka de kommer att välja att gå till sängs med, jag älskar mina barn för att dom är mina barn och jag kommer att älska dom vad de än gör, faktiskt. Oavsett vad de gör i livet så kommer jag att älska dom, jag kanske inte alltid kommer hålla med dom eller tycka att deras val i livet är bra, men jag kommer ALLTID att älska mina döttrar! Det är vad som händer om man från tidig ålder berättar att kärlek inte är något fult, vare sig det är mellan tjej och kille, tjej och tjej, kille och kille, ens barn vet att man finns där som förälder vad som än händer.

Nästa inlägg på ett forum kanske handlar om: mitt barn blir uppmuntrat på dagis till att gilla andra barn av annat etniskt ursprung? Skulle den frågan vara okej? Skulle den rädslan vara okej? Vart drar vi gränsen för vad som är okej och inte... Ibland blir jag faktiskt riktigt rädd när jag surfar runt och möter alla dessa inskränkta frågeställningar.

Detta har egentligen inte bara med kärlek att göra. Detta handlar om att jag älskar mina döttrar vad som än händer, för det är min uppgift i livet som deras mamma, att älska dom - alltid. Och att de känner och vet att jag gör det.

Och att livet handlar om medmänsklighet, att vi alla människor är precis lika mycket värda!
Om vi kan lära våra barn det - då har vi kommit långt...det blev ju riktigt bra...

... att ta det man har. Bröden blev mycket goda och mycket uppskattade, får nog ta och baka en omgång till idag/ikväll.


foto:jag

Tog en provmacka i natt, för det måste man göra när man har bakat nämligen i vår familj...
Det blev väldigt gott, lite knasig färg på bilden bara, men vad gör det när fotot är taget 00.40 ungefär.

Receptet:

25 gr jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olja (valfri sort)
1 msk honung
0,5 dl vetegroddar/havrekli/veteklir/havregryn (man tar det man har)
0,5 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
lite salt (jag tog drygt 0,5 tsk)

Rör ut jästen i vattnet och rör sedan i alla andra ingredienser tills du får en fast och klibbfri deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Baka ut till 15 bullar (jag fick ihop 12) och låt jäsa 30 minuter på plåt, övertäckt. Pensla frallorna med lite vatten och grädda i ugn på 225 gr i drygt 10 minuter eller till de ser klara ut, mina tog 12-13 minuter. Låt svalna på galler.

Eftersom jag bara hade 4 dl vetemjöl hemma så "spädde" jag ut med mer havregryn, vetekli, pumpakärnor och 2 msk hela linfrön. När jag gör det ikväll så blir det nog helt anorlunde, eftersom jag har nyinköpt vetemjöl...

RSS 2.0