ibland blir jag rädd...

Jag läste ett så bra inlägg hos Javamorsan idag som ni bara måste läsa. Läs hennes inlägg/fråga/svar (vad man nu vill kalla det) som baseras på en frågeställning som finns på ett forum på internet.

Detta är klippt från en forumsida på internet:
"Nu vet jag att jag kommer att bli totalsågad, frågad om jag inte står för mina åsikter o.s.v. men det är något jag får ta! Det har varit massa tjafs om detta med diskriminering, lika-behandling etc. Men jag tycker att det är fel att säga till förskolebarn att det är helt ok om man som pojke gillar en annan pojke och viseversa med flickor. Jag vägrar att min son ska få höra på dagis att det är ”ok” om han blir kär i en annan pojke, varför uppmuntra? Är inte de barnen för små för att ens veta vad kärlek är? Även mellan pojke-flicka. Det är ju knappast så att de som i dagens samhälle är homosexuella fick uppmuntran på dagis, men de blev homosexuella ändå! Kan det inte få vara så i fortsättning också? Varför vill mänskligheten.. liksom.. pusha barnen till att bli det? Ja, alla är lika mycket värda. Jag har inget emot homosexuella, för de som idag är homosexuella är iallafall homosexuella för att de faktiskt är det. Inte för att någon har intalat dom att det är rätt. Ingen som håller med? Och om du inte håller med (istället för att hacka) försök få mig att förstå.. För jag vill verkligen förstå!"

Vad är folk så rädda för? Varför är folk så inskränkta? Tror folk fortfarande (i vår upplysta tid) att man blir homosexuell eller hetrosexuell liksom av egen vilja, att man väljer det själv?

Jag har alltid sagt till mina döttrar att det är helt okej om de blir kära i en flicka eller pojke, huvudsaken är att den de är kära i är snäll mot dom och visar dom respekt. Inte blir mina döttrar lesbiska utav detta, absolut inte. Men vad som sker är att de vet att jag, som är deras mamma, kommer att älska dom och acceptera dom hur de än är. Om de skulle växa upp och inse att de faktiskt är lesbiska så skulle jag alltid finnas där och älska dom endå. Jag älskar inte mina barn utifrån vilka de kommer att välja att gå till sängs med, jag älskar mina barn för att dom är mina barn och jag kommer att älska dom vad de än gör, faktiskt. Oavsett vad de gör i livet så kommer jag att älska dom, jag kanske inte alltid kommer hålla med dom eller tycka att deras val i livet är bra, men jag kommer ALLTID att älska mina döttrar! Det är vad som händer om man från tidig ålder berättar att kärlek inte är något fult, vare sig det är mellan tjej och kille, tjej och tjej, kille och kille, ens barn vet att man finns där som förälder vad som än händer.

Nästa inlägg på ett forum kanske handlar om: mitt barn blir uppmuntrat på dagis till att gilla andra barn av annat etniskt ursprung? Skulle den frågan vara okej? Skulle den rädslan vara okej? Vart drar vi gränsen för vad som är okej och inte... Ibland blir jag faktiskt riktigt rädd när jag surfar runt och möter alla dessa inskränkta frågeställningar.

Detta har egentligen inte bara med kärlek att göra. Detta handlar om att jag älskar mina döttrar vad som än händer, för det är min uppgift i livet som deras mamma, att älska dom - alltid. Och att de känner och vet att jag gör det.

Och att livet handlar om medmänsklighet, att vi alla människor är precis lika mycket värda!
Om vi kan lära våra barn det - då har vi kommit långt...


livet | |
#1 - - Lejonkvinnan:

Du skriver så bra att jag bara ställer mig upp och applåderar! Håller med till 110% och skulle älska mina pojkar lika mycket om de skulle bli kära i en annan kille. Har inget att tillägga :)



Kramis

#2 - - Karin:

Jag håller fullständigt med dig!

Det enda jag kan komma med till den där människans försvar är att hon är öppen och vill VETA. - Det är aldrig fel.

Hon tycker på ett sätt, men vill öppna en diskussion om ämnet, för att förstå bättre, (och baserat på fakta kanske ändrar sig) vilket är väldigt bra!

Kanske är det till och med så att hon provocerar medvetet. - Det vet man ju inte....

Just för att få igång en sån här reaktion, så ämnet blir belyst. - I så fall har hon lyckats. :D

Och jag applåderar! För det är viktigt att åsikter som din och Javamorsans sprids! Och det är viktigt att våra barn får veta att de är älskade. :)



#3 - - maria:

Mycket bra formulerat vännen <3 Instämmer helt och fullt...



Må så gott !!!

Kramar

#4 - - Linda aka Javamorsan:

Kan mycket väl vara så som Karin beskriver. Men faktum kvarstår. Det ÄR jättebra att prata med barnen om dessa saker. Låta barnen veta att vi älskar dom oavsett. Precis som du skriver. Jag kommer ALLTID älskar mina tjejer oavsett. Kanske man inte alltid kommer tycka om det dom gör men det spelar ingen roll. Det är mina barn och min kärlek styrs inte av vilket kön dom i framtiden förälskar sig.



Samhällsmässigt anser jag det är jättebra att vi pratar med barnen om att det inte är farligt eller konstigt att bli kär i någon av samma kön. Det innebär ju att vi gör dom homosexuella på nåt vis.



Stämmer så bra kommer nästa fråga bli: skall vi prata med barnen om att det är okej att vita umgås med svarta??

Vart går gränserna? Jag trodde vi var mer upplysta och mer öppna i vårt land idag!

#5 - - mammakero:

Jag tycker att hon har en konstig inställning till kärlek överhuvudtaget. En sak håller jag dock med henne om, varför tala med dagisbarn om kärlek? De vet bättre vad kärlek är än många vuxna. För dagisbarn är ofördärvade och älskar utan gränser. Annars skakar jag på huvudet när jag läser att man kan uppmuntra kärlek. För handen på hjärtat, det går väl ändå inte. Så här menar jag, om jag är kär i Nisse, så skulle jag bara bli uppmuntrad om Nisse älskade mej! Karin kan inte komma och uppmuntra mej att älska Bertil i det läget. Samma är det väl med de homosexuella?

Självklart älskar jag mina flickor om de älskar en Nisse eller en Lisa. Huvudsaken att de är nöjda. Skulle det skita sej med Nisse eller Lisa, blir de lessna och då finns jag där.

#6 - - Lotta:

Kan inget annat än hålla med dig om det du skriver. Jag har uppfostrat 4 barn men inte har jag någon gång bara haft tanken på detta.



Kram för ett mycket bra inlägg med sunda tankar

#7 - - Fröken M:

Det är verkligen skrämmande att folk inte kommit längre i sitt sätt att tänka än så !! Min värsta mardröm är att viggo skulle behöva smyga för mig av rädsla - om det en dag skulle visa sig att han är homo eller bi. jag kommer alltid älska honom lika mycket oavsett vem han väljer att älska och de tänker jag låta honom veta redan från början !!



Värdechecken från tassimo gäller i 6 v så kolla upp det snarast :)

#8 - - Barnens Hjältar:

Hmm antingen var det Flashback eller Familjeliv :P

Gissar på det senare eftersom det är främst föräldrar som huserar där. Ibland blir man rädd av att läsa hur andra resonerar. Bra att det skall bli svårare att vara anonym på nätet med om du frågar mig :-)



Ja du, skammen har ofta ett järngrepp om en. Svårt att släppa och då på grund av andras fördomar. Fullkomligt naturligt, man är inte mer än människa.

#9 - - soffie:

håller med dej jag med å du skriver otroligt bra,kramen

#10 - - inger stark:

Jag kan bara säga, jag är stolt över att du är min dotter, älskar dig!!!

#11 - - Fnulan:

Man tror inte att det finns sånna människor i Sverige!!! SJUKT

#12 - - Agneta:

men oj, det finns alltså sådan människor som funderar sådär? Eller jo, det visste jag ju faktiskt sedan innan tyvärr.

Håller med dig till 1000% i vad du skriver, finns inget att tillägga överhuvudtaget! Punkt, liksom!

kram

#13 - - Ann Catrine:

#14 - - Ann Catrine:

Ojdå, blev så ivrig så jag skickade kommentaren

innan den var skriven ;-)

Försöker förstå hur frågeställaren menar,

kanske jag bara missuppfattade hennes ord...

Men, tror inte det, - tyvärr!

Jag har en hel del homosexuella vänner,

och har genom åren arbetat med ganska många,

blir lätt så när man jobbar på krogen

(ännu en fördom kanske...)?

Om det hade visat sig att någon av mina tre barn

skulle älska någon av samma kön hade jag ärligt

kunna säga att jag inte skulle reagerat nämnvärt!

Huvudsaken de är lyckliga med sitt liv,

och att de hittar kärleken!



Stora Bus 6 år pratade med mig häromdagen om det,

tror hon hade hört något på teven.

Jag förklarade på hennes nivå,

hon brydde sig inte, reagerade inte alls som om

det skulle varit konstigt...

Men så klart, om den vuxna gör det till big deal

blir det så också...



En av mina döttrars kusin älskade som litet barn

att få låna deras trosor om han misslyckats och

hade kissat på sig.

Han var kanske 3-4 år, det visade sig senare i

livet att han var homosexuell.

Inte tror jag att han blev bög för att han fick

låna deras trosor vid något tillfälle. ;-)

Däremot facineras jag över att han så tidigt visade

att han tyckte om det!



Sedan kan jag tycka att det läggs väldigt stor vikt

på just det sexuella så fort det ska pratas om homo.

Det är väl som för oss flesta,

man blir kär i en person,

och även om sexet är viktigt,

så är det väl inte bara det som det handlar om!

Men en hel inskränkta människor verkar tro att

det just för homosexuella enbart handlar om sex!

Där kan jag tycka att pridefestivalerna förstärker

den fördomen...



Viktiga ämnen du tar upp så här på kvällsvisten!

#15 - - Kristina:

Jag får ont i magen när jag läser sånt där! Och i övrigt håller jag med om allt du säger :)

Upp