nu får balkongen ta höstledigt...

Idag har jag rensat på balkongen, nu får balkongen ta ledigt fram till våren 2012.
Ja förutom julsaker som kommer få flytta ut i december...


före och efter bild på samma "hörn". foto:jag


före och efter bild på gurkplantorna. foto:jag
(eftersom gurkplantan fick spinn så fick den torka ut helt och vissa gurkor blev kvar)


före och efter bild. foto:jag


vissa växter får stanna utomhus i vinter, vissa växter får komma inomhus. foto:jag


Skörden av tomater och chili blev stor. Nu får vi se om alla gröna tomater kan mogna inomhus, eller vad jag ska göra med dom. Chilin ska jag frysa in färsk, torka och hacka och kanske försöka lägga in igen.
Chiliplantan fick flytta ut igen en stund för den har massor av blommor just nu, så kanske kan höstsolen fixa några chilisar till.


Vår fina katt blev lite fundersam när det helt plötsligt fanns så mycket plats på balkongen. foto:jag

balkongen | |
#1 - - Kristina:

Har recept på fantastiskt god tomatmix som man gör av gröna tomater, äts som tillbehör till kött bl.a: Lika delar tomater, lök och socker - alltså om man har 1 kg tomater ska man också ha 1 kg lök och 1 kg socker. Ta ur inkråmet från tomaterna och släng bort, finhacka tomaterna och löken. Koka tomater, lök och socker i en timme tillsammans med 3 kanelbarkstänger. Tillsätt 1 dl ättika på slutet.

#2 - - soffie:

känns alltid så vemodigt då man städar bort alla växter som man har gläds åt under sommaren,oj vad tomater du fick och chilli kul med egen skörd,

kramen va fin din katt är,

#3 - - Kristina:

Nej, inget vatten.

#4 - - Fnulan:

Jag kan ff inte förstå att sommaren är slut! Vad skönt ändå att du får rensat ordentligt.

Fint att dom går ut å äter turturduvorna idag! Dom måste så klart fira sin kärlek!



Puss

#5 - - Yohanna i Las Palmas:

Tank sa fort sommaren gick, det var ju alldeles nyss som du planterade dem.



Halsningar

Yohanna som tackar for krya pa sig halsningar och nog kanner sig liiiite battre idag.

#6 - - Annelie Esséus:

Oj! Vad flitig du är! Och jag blev så nyfiken på chilin, kan man frysa dom som dom är? Älskar chili!

#7 - - Anonym:

Visst kan man sylta tomaterna!?!



Kati

#8 - - Martina:

Det ska finnas någon tomatmarmelad som man gör på gröna tomater. Kanske kan vara något?

Upp