konserverade/inkokta tomater...
Jag hade drygt:
1 kg tomater
1 rödlök
salt
svartpepparkorn
lite socker
1 dl olivolja
1 röd chili
(för första gången sedan jag flyttade hemifrån var jag helt utan färsk vitlök - konstigt, så det fick uteslutas)
Först rengjorde jag glasburkarna ordentligt och lät de stå i ugnen med en skvätt vatten i 30 minuter på 125 grader. Under tiden så skar jag tomater, rödlök och chilin. När burkarna var färdiga i ugnen tömde jag bara ur det heta vatten, obs! det blir mycket hett. Sedan fyllde jag på med rödlök, tomat och chili i burkarna och pressade ner så många tomater som möjligt i varje burk. PÅ med lite salt och några svartpepparkorn och lite strösocker fick åka i också eftersom tomaterna inte är allt för smakrika just nu. På med en skvätt olivolja i varje burk och sedan ska det in i ugnen igen. Jag har vanliga glasburkar med lock så locken ligger lite löst på så att ångan kan stiga ur ordentligt. 110 grader i ugnen tills det bubblar och kokar ordentligt och tomaterna ser kokta ut (jag vet inte än hur länge det tar). Sen ska de tas ut och svalna något innan locken skruvas fast ordentligt.
(som ni vet så klickar ni på de ljusgrå orden för att komma till länkningen)
bilder från arbetets gång.
Jag vet att jag har gjort på liknande sätt en gång förut för många år sedan men då hade jag ett recept från nakna kocken - Jamie Oliwer. Och det receptet hittar jag faktiskt inte. Men jag minns att det blev mycket gott och mycket uppskattat här hemma så nu får vi se hur dessa blir mottagna. Blir det bra lär jag göra om det sen igen när tomatsäsongen är igång...
bilder från arbetets gång.
Jag vet att jag har gjort på liknande sätt en gång förut för många år sedan men då hade jag ett recept från nakna kocken - Jamie Oliwer. Och det receptet hittar jag faktiskt inte. Men jag minns att det blev mycket gott och mycket uppskattat här hemma så nu får vi se hur dessa blir mottagna. Blir det bra lär jag göra om det sen igen när tomatsäsongen är igång...
De e ju bra när man kan ta vara på saker:)
Gott att ha till allt möjligt de där.
Kramiz