laxspett och annat gott...

Till middag idag gjorde jag laxspett och det är faktiskt första gången som jag gjort det - konstigt nog. Det blev väldigt gott, men alla i min familj gillar inte lax så det blev även fiskpanetter för den som hellre ville ha det. Sen hackade jag upp nya grönsaker så att det alltid finns i kylen, tänk så enkelt. Jag har nu en burk med sallad och gurka och en burk med tomat och paprika, så kan man ta fram dom och blanda ihop en grönsallad direkt, utan hackande och fix. Att jag inte gjort så tidigare... Ska även fixa en burk med morötter i.
Laxspett, kokt potatis, sallad och lite sås blev det till middag.

mat | | 13 kommentarer |

läsning av texter och b-uppsats tankar...

Igår kom jag iväg på träningen vid 19 tiden, en ganska perfekt tid kändes det som. Middagen var avklarad ordentligt, det var ganska lugnt på gymmet och jag var inte hemma allt för sent. Det blev 45 minuter kondition (snabb promenad på löpband och cykel) och 30 minuter styrketräning sedan förstås stretch efteråt.

Idag har jag lite texter som ska läsas och som vi imorgon ska diskutera på seminariet och så har jag börjat fundera på ämne/fråga till B-uppsatsen. Mejlade precis min lärare om vilken frågeställning som jag har tänkt mig och han tyckte att den verkade helt okej. Så jag ska spinna vidare på det och se vad jag kan göra av det.

Jag har en liten lätt huvudvärk idag (och igår) vilket jag tror beror på att jag har trappat ner ganska radikalt på kolhydrater i kosten. Ingen diet i den rätta bemärkelsen men lite omjustering i kosten. Började dagen med en omelett, grönsallad, kaffe och Berrocca idag också - det är en helt okej frukost. Jag håller mig mätt ganska länge på det.


frukost...
Vikt och motion | | 6 kommentarer |

träning ikväll, men först skolan...

Idag har vi föreläsning om vad Vetenskap är. jag hoppas innerligt att det klarnar under föreläsningen för boken vi skulle läsa tills idag var inte lätt att komma igenom. Men man behöver kunna använda vetenskap rätt när man ska skriva uppsatser så det är viktigt men svårt.

Sen blir det ett pass på gymmet ikväll har jag tänkt.

Jag ska försöka dra ner på kolhydrater lite tänkte jag. Inte LCHF för det har jag testat och det fungerade inte för mig, men man kan ju dra ner på kolhydrater på olika sätt. Imorse började jag dagen med en omelett och en grönsallad och det står jag mig på ganska länge - längre än om jag börjar dagen med smörgåsar. Så omelett eller ägg till frukost och en grönsak till det och kaffe - det ska nog fungera. Sen blir det ju knepigt med lunch de dagar som jag är i skolan men jag får packa ner en frukt eller något i väskan och knapra på när jag åker hem, så kan jag äta något när jag är hemma igen.

Jag tänkte mäta och väga mig var fjortonde dag - det känns som om det kan vara lagom. En hel månad kommer jag inte kunna hålla mig och en gång i veckan känns lite tätt. Hur gör ni andra?


den här fina Willvin ryggsäcken får följa med till skolan idag.
Vikt och motion | | 10 kommentarer |
Upp