fick vi en bortbyting i natt...

Jag tror att någon har bytt ut min yngsta dotter under natten - så pigg och glad som hon är nu idag på morgonen har jag aldrig sett henne så här tidigt. Tänk vad lite bra sömn kan göra underverk och ja kan man inte somna av sig själv kanske man måste ta till hjälp - tål att tänkas på även i fortsättningen.

Med en helt ny diagnos som vänt upp och ner på vårt liv så ser jag nu en ljusning i hur vi alla i familjen börjar hitta vår roll i det hela och vi har blivit liksom mer samspelta. Visst får vi våra utbrott och visst kommer tankarna och tröttheten ibland som ett brev på posten men det är mycket bättre att veta och att utifrån det kunna göra något. På måndag blir det läkarbesök och då ska vi diskutera sömn - vi måste få ordning på sömnen och om det så kräver någon substans för att få somna och sova i vettig tid - ja då får det bli så. Jag/vi har släppt sargen och ber nu om hjälp... Och bara vetskapen om att det kanske finns bra hjälp att få gör livet lättare att leva.


ibland bara måste man fåna sig när mamma försöker ta kort ;)
Familj | |
#1 - - Linda aka Javamorsan:

Visste inte att ni fått diagnos?!

Vad blev diagnosen??



Jag kände när vi fick på vår dotter att saker blev lättare. Om inget annat rent känslomässigt. Man fick en förklaring till saker och fick mer tålamod osv..



Sömnen har vi dock inte fått någon rätsida på :( Trodde det ett tag innan sommaren men nä jag hade fel. Misstänker vi måste försöka med medicin igen :(

#2 - - Aspiga Celine Naminah:

Ja, sömn är viktigt och för mig är det ett evigt gissel och jag håller på att bli knasig på min sömn som inte vill som jag. jobbigt



Jag har inte bara problem med sömnen utan även att hålla dygnet rätt. Fick tips om Cirkadin eller vad det nu heter för det. Men den var så himlans dyr och ingick inte i frikortet på apoteket.

#3 - - Maya:

Du bör läsa dem i ordning tycker jag... där är en röd tråd :) Och de är jätte bra allihopa :)

Kram

#4 - - Aggie:

Sömnen, ja....en gång i tiden kunde jag stå upp och sova var som helst och nu kan jag ibland inte sova alls, det är ett riktigt elände. Och sömnpiller hjälper inte i första taget och skulle dom göra det är jag helt surrig nästa dag....usch, ja.



Bra att du kommer att bli utredd med mage och värk, det är inte trevligt att ha besvär med varken det ena eller det andra.



Vi flyttar till värmen, det hjälper nog....



Kramar

#5 - - maria:

Kan vara bra att ta till hjälp när man behöver och framför allt när sömnen rubbas...

Vad skönt att ni börjar landa i allt nu och jag förstår att det är skönt att ni fått en diagnos och kan jobba där utifrån...



Kramar fina du <3

#6 - - Agneta:

visst har sömnen en stor betydelse för hur dagarna ska fungera, fungerar det inte fullt ut så tycker inte jag heller att man ska dra sig för att ta hjälp.

Jag hoppas på att ni får bra läkarbesök på måndag och att ni tillsammans kommer fram till en bra lösning.

kram

#7 - - Anonym:

men va härligt att allt blir bra,och vad bra att ni får hjälp.vill inte va alltför nyfiken med vad är de för diagnos? Min son har precis fått reda på att han har add inget som vi märkte innan han började 8an!vi ska med få både handledning och samtal nu så jag hoppas att vi med får den hjälp vi behöver,jag har ej skrivit om detta alls på bloggen för min son vill inte det men du kan svara i kommentarsfältet för där läser han aldrig, min bliggvän Barnenshjältar har själv adhd å skriver mycket på hennes bloggom det, så hon har stöttat å hjälpt mej mycket, må så gott å hihi härlig bild:)

#8 - - Aspiga Celine Naminah:

Sv - Aha, men då kanske du sitter på lite intressant info. Ok, du jobbar med äldre, men exakt vad är ett korttidsboende?



I samband med att jag och sonen fick våra diagnoser fick vi även reda på att vi har rätt till kortis, grabben då på ett för barn medan jag har rätt till ett för vuxna. Kan/vill du berätta lite mer om kortis...?

#9 - - Fnulan:

Men å vad härligt att läsa! Det måste kännas super!!!!

Massa kram!

#10 - - Barnens Hjältar:

Vad härligt!

Här finns de olika lokalföreningarna i Stockholms län

http://www.attention-riks.se/index.php/lokalt1/181-lokalfoereningar-a-o/261-stockholms-laen.html

Kika i nästa medlemstidning förresten, jag kommer vara med i två artiklar där tror jag :-)

#11 - - Aspiga Celine Naminah:

Sv - Tack för ditt svar. =) Har pratat lite med min LSS-handläggare om det och fått kontaktuppgifter till den som är ansvarig på det kortis som finns i vår by. Vill gärna veta lite mera exakt vad det är, vad barnen gör där etc innan jag tar ställning till om det är något jag skall söka eller ej.



Skulle vi söka så är det inte för att få avlastning som föräldrar utan för att ge grabben mer möjligheter att lära sig att umgås med andra barn samt om möjligt kontakt med jämnåriga som kanske också har AS för det tror jag kan vara bra för honom.

#12 - - Aspiga Celine Naminah:

Sv - Lycka till med att å henne intresserad av det. Annars kanske kontaktperson kan vara något?



Vad jag förstått om kortis här så är det rätt litet, plats för 4 barn och vad jag förstått bara på helger. Tydligen skall detr ligga i ett radhusområde och liksom vara två radhus som är ihopslagna.

#13 - - Ama de casa:

Helt rätt att söka proffsig hjälp! Lycka till med sovandet :-)

#14 - - Barnens Hjältar:

Ja vad kul, du får säga vad dy tyckte om reportaget sen :P

#15 - - maria:

Hästens är en egen skola och Hästhagen sin egen...Amanda är på morgonfritids i en liten del av matsalen nu, förut var dem på ett helt fritids...

Jag har både ringt och mailat bitr. rektorn i detta ärende och jag hoppas dem tar sitt förnuft till fånga...



Tack för din omtanke <3

Kramar fina du :)

#16 - - Anki:

Vilken kanonbild!! Skönt med vetskap och be om hjälp borde vi människor inte vara så rädda för, ibland är de guld.



Kramiz o go helg på dig

#17 - - soffie:

En torsdags kram till dej ha en underbar fredag

#18 - - Anonym:

Såg att min adress blev fel!tack för svar hos mej kram igen

#19 - - Agneta:

så börjar vi närma oss slutet på veckan, och jag hoppas att du mår lite bättrei lederna nu. Och att dottras sömn fungerar lika bra än.

ps, du har något inne hos mig http://bigmarlin.blogg.se/2012/january/award-x-2.html#comment

#20 - - Yohanna i Las Palmas:

Måste svara på ditt inlägg hos mig på direkten medans jag har det jag vill säja i huvudet ;)



Detta med morgonpromenader förstår jag är jobbigt men det är det bästa som jag hittat på i denna livsstilsförändring. Om jag skulle rekommendera något så är det att ta tag i detta.

Bestäm dig för att göra det.

Gå upp, gör inget annat.

Trä bara på en joggingoverol och mössa på nattruffsigt hår och ge dig ut på momangen.

När du kommer hem, in i duschen och så frukost.

Så är det gjort för dagen. Då har man gjort sitt.

Så får man en massa energi och nyduschad är det alltid lättare att börja dagen. Strunta i att piffa dig innan. Ta det sen.



Bara ett tips som funkar för mig.

Hälsningar

Yohanna

Upp