vilken lycka efter en slitig dag...

Trött och sliten kommer jag hem från jobbet och min yngsta (med autism) frågar mig om hon får laga middag idag. Klart hon får! Hon lagde spagetti med tomatsås till oss och under tiden hon lagade mat så tyckte hon att jag skulle vila <3 Jag behövde bara hacka lök och hälla av pastavattnet - det är verkligen lycka. Och det var så gott :) detta ska jag leva på länge...
 

leker lite mer med makro-inställningen...

Jag har varit runt på balkongen och ute på gräsmattan och lekt med kameran.
 
gräs i makro...
 
krasse och luktärt i makro... - lite solros högst upp i hörnet.
 
solro i makro...
 

leker med nya kameran... och bloggvänner!

Jag har köpt en ny liten kompakt kamera som jag just nu testar och leker med. Har hittat en makro-inställning som är riktigt rolig.
 
Ett utbud av affärens frukter...
 
mina tomater som växer på balkongen -
 
- i makro perspektiv.
 
Vissa säger att bloggvänner inte är riktiga vänner. Jag håller INTE med. Min bloggvän Petra som driver bloggen Willvin bor nere på Mallorca och när hon fick höra att mina äldsta dotter var där ( i Magaluf) med sina vänner mejlade hon mig om att jag kunde be dottern lägga till henne på FB - sagt och gjort nu är de "vänner" på FB. Om det skulle vara något/hända något så kan nu alltså min dotter höra av sig enkelt till Petra och hon ställer upp och hjälper - det kallar jag en riktig vän. Så nu kan jag faktiskt sitta här hemma och vara lite lugnare för jag vet att skulle olyckan vara framme så är min dotter iaf inte utan hjälp. Och ja hon är myndig - blir 19 år i sommar - men hon är min dotter och hon kommer ju alltid vara mitt barn hur gammal hon än blir - så oron finns ju där (mammaoron). Så visst är väl även bloggvänner ens "riktiga" vänner.

grillmiddag hos mamma...

Förkylningen med halsont och feber har gett med sig - så igår grillade vi hemma hos mina föräldrar. I deras kolonistuga. Där blommar det för fullt. På måndag ska jag jobba igen men nu har vi helg och vila...
 
 
 
 
Sen tog vi vägen över Skogskyrkogården när vi skulle hem. Riktigt mysigt att strosa där.
 
 
 
Skulle ta en bild på maken och yngsta dottern - den blev lite rolig.
Det ser ut som om maken har dotterns kläder... Liksom två i en :)

balkongen förgyller...

Min balkong är min fristad har jag märkt, den förgyller min dag. Att gå där och vattna, plocka, fixa och dutta är lycka. Just nu trängs det mycket på balkongen. bland det ätbara: chili, tomat, gurka och paprika. Som gröna växter och blommande trängs avokadoväxt, citrusväxter där citronen har växt mest sen kommer apelsinen och sist clementinen - alla planterade från uppätna citrusfrukter tidigt i våras eller tidigare - julkaktusar m.m. Det är så grönt och trångt där ute nu, riktigt härligt.
 
 
Den första chilin plockades idag. Spetsen smakade nästan ingenting utan mest som en grön paprika men ju längre upp på chilifrukten man kom desto starkare blev den. Den var riktigt stark högst upp så ja hur starka ska de då inte bli när de är mogna tro...
 
 
Ochtomaterna ska nu bara mogna sen kommer vi kunna njuta av härligt hemmaodlade tomater. De var lite tröga i starten - kanske för att vädret var emot oss lite - men nu börjar de komma. Nu ska de bara mogna och bli röda.
 

hösten kommer bli hektiskt och rolig...

Det känns som om min höst kan komma att bli ganska hektisk med rolig.
 
- I slutet av augusti 25-26/8 åker jag iväg på bloggkryssning. Det ska bli riktigt skoj och jag längtar.
- I september den 3:e börjar skolan igen med Arkeologi C och en c-uppsats, roligt, spännande och säkert väldigt jobbigt.
- Resa ner till Teneriffa/Vintersol blir förhoppningsvis i september, den 11/9 lutar det åt nu. jag får klartecken i nästa vecka.
- Och i september så ska jag på min tre besök på Ersta angående GBP operationen. Om allt faller ut väl så kanske jag kan hoppas på en operation innan jul.
 
Det känns som om slutet av augusti och september kommer att bli riktigt bra månader och sen 4 veckor på Teneriffa med träning och fokusering på bara mig själv (och skolan) känns som om det är precis det jag behöver nu när kropp och själ är så trötta och onda.
 
Just det jag höll på att glömma. Den 15/8 så fyller jag år - då går jag från 30-tal till 40-tal. 40 år fyller jag! Fy så gammal jag blir då...
 
Jag fick ett paket i brevlådan idag.
Två mycket fina bokmärken.

halsont och lite feber...

Jag har blivit sjuk. Har fått halsont och lite feber och öronen känns dom också. Kanske var det därför som jag var så trött igår när jag hade jobbat - för att kroppen var på väg att bli sjuk. Så imorgon blir det en sjukdag så får vi se hur detta utvecklar sig sen, förhoppningsvis så går det över fort.
 
 
På balkongen växer det verkligen otroligt bra. Solrosorna slår i balkongtaket snart, dom är säkert nästan 2 meter höga - men tyvärr syns ingen solros blomma än. Chilin har kommit, gurkan växer till sig och tomaterna borde snart börja mogna - bara vi får lite mer sol.
 
Jag gjorde en nektarinspaj idag. Den blev mycket god och kommer garanterat att göras igen.
 
Nej nu ska jag krypa ner i soffan igen och kika på Allsång på Skansen.

skulle behöva ledigt...

Jag tror att jobbet börjar ta ut sin rätt på mig nu. Jag har värk i kroppen och jag är så trött - det kyliga sommarvädret gör ju inte saken bättre. Nej jag skulle behöva lite ledighet och värme. Nu har jag tre veckor kvar av sommarjobbet och faktum är att jag just nu räknar ner lite, det känns som om jag inte har gjort så mycket annat än jobbat. Och ja lite så är det nog. Först hade jag ju 10 dagars arkeologisk grävning i mitten av maj då vi faktiskt i och för sig hade galet bra väder men det var ganska tungt för kroppen och sen nästan direkt efter det så påbörjade jag mitt sommarschema så nu är jag trött och lite slutkörd. Och innan det så var det ju studierna med tentor och läxläsning och helg/extrajobb. Att arbeta inom vården kräver mycket av en. Visst okej jag vet att jag säkert "ger för mycket" av mig själv på jobbet men det är sådan jag är. Jag skulle aldrig kunna jobba och liksom "gilla läget" eller inte "ge allt" utan jobbar man med människor så tar det på krafterna så är det. Det var faktiskt en av orsakerna till att jag en gång för många år sedan slutade inom vården, både min reumatiska värk och all den "kraft" arbetet tog från mig som människa. Men nu har jag detta bara som en extra inkomst under studietiden och jag ska fixa detta och jag vet att jag kommer fixa det också. För har jag bestämt mig för något - ja då blir det (nästan) alltid så.
 
Men just nu så känner sig min kropp trött och min själ less. Efter en natts sömn så känns det säkert bättre - men just nu är jag slut som människa. Så god natt alla fina...
 
 
 
 
 

trött...

Just nu är jag ganska trött - har tre veckor kvar nu av mitt "sommarjobb" sen får jag vila lite innan skolan drar igång. Men jag är nog mest trött just nu i själen. Det är många människoöden som man inom vården/äldreomsorgen "springer" på. Den där fattigdomen som "inte finns" i Sverige finns visst och den syns väldigt tydligt ibland. Det gör mig trött, ledsen och förbannad. Jag vet att jag inte kan rädda alla men jag kan rädda någon - så brukar jag tänka. Men jag hjälper hellre på hemmaplan - på jobbet eller liknande - än via hjälporganisationer. Jag hjälper så att säga där det inte syns....
 
Nu ska jag äta lite mat sen ska jag sätta mig på min balkong och bara vara en liten stund. Samla lite krafter och noppa lite tomater.
 
Det har växt ändå mer från när denna bild togs. Blir nog dags att ta nya bilder ikväll.

det föll i god jord...

Jo men visst föll det i god jord att jag fixade lite saker till en boende. Men ni vet - man vet aldrig. Det här är vuxna - äldre - människor som har klarat sig själva hela livet, det är inte alltid det faller ut väl att hjälpa dom med vissa saker. Eftersom de är så vana att klarar sig själva.
 
Men denna boende blev galet glad och ville byta till en ny och fräsch tröja direkt. Imorgon ska jag fixa så h*n får en dusch med duschtvålen jag köpte och så på med rena kläder, från topp till tå.
 
Men jag kan förstå känslan av att man vill klara sig själv. Har man i hela sitt vuxna liv och ofta sitt hela liv - sen barnsben - fått klara sig bäst det går själv, så kan det vara väldigt svårt att ta emot hjälp sen helt plötsligt när man behöver det. Det är ofta vi får "truga" på de boende hjälpen vi erbjuder. Sen finns det såklart alltid människor som är helt tvärt emot och ska ha hjälp med allt - men det är en annan sak....
 
 

en hypotetisk fråga...

Vad gör man om man skulle hamna på t.ex sjukhus/sjukhem utan en ända personlig pryl med sig? Om man inte ens har med sig plånboken och sitt leg? Inga kläder, inga hygienartiklar - ingenting? Och på detta sjukhus/sjukhem så finns inte längre "akutlådan" kvar - "akutlådan" som var en påse med kvarlämnade kläder och hygienartiklar av andra boende som flyttat eller gått bort (allt rent och fräscht tvättat av personalen).
Hemtjänsten får inte gå in i en lägenhet om inte den boende är där och tillåter det, personalen på boendet kan inte åka iväg med den boende för att möta upp hemtjänsten på grund av låg bemanning och någon anhörig som kan hjälpa till finns inte - just nu. Vad gör man? Hur gör man? En etisk fråga kan jag tycka.
 
Som personal så har jag väldigt svårt för att bara låta en sådan här sak vara - ingen människa ska behöva ha det så här anser jag. Jag kan bara inte låta bli att göra något! Jag drar mitt strå till stacken och hoppas att det faller i god jord... Så jag kikar runt lite hemma och hittar två T-shirtar som vi kan avvara utan problem, köper en billig duschtvål och plockar ner lite prova-på produkter som jag har fått på lite olika bloggevent. Detta borde räcka i några dagar i alla fall tills vi kan lösa detta på ett bättre sätt.
 
Jag anser att alla människor har rätt att få ha hela och rena kläder på sig och kunna få sköta sin hygien, så jag fixar detta vad de andra på jobbet än säger faktiskt. Men jag ringde chefen igår och dubbelkollade så att det jag gör inte skulle anses som olämpligt - och nej det är INTE fel enligt henne. Jag hoppas att fler hade gjort som mig och att andra skulle göra något liknande för mig eller för mig närstående om det skulle behövas.... Jag anser att detta handlar om medmänskilghet.
 
Hur hade ni gjort? Hade ni blivit illa berörda eller glada om någon personal gjorde detta mot er eller till er någon närstående?

lite uppdatering kanske...

Jag jobbar mest känns det som men lite annat har väl också hänt.
 
 
Lite vila under arbetspassen behövs och även påfyllning med allt möjligt på alla rummen.
 
Kulvertar kan ju skrämma den modigaste i alla fall om man som jag har sett för många skräckfilmer som utspelar sig på sjukhus...
 
I morse ringde dom och försökte boka in mig på Vintersol redan den 14/8 vilket jag fick lov att tacka nej till. Dels så fyller jag 40 år den 15/8 och dels är det ju kryssning 25-26/8 vilket jag inte vill missa. Så nu hoppas jag att dom kan planera in mig i september istället.
träning, sol och värme behöver jag nu...
 
Har fått läkartid och sjuksköterske- och dietistmöte på Ersta i september. 4 och 5/9 är det sjuksköterske- och dietistmöte och den 13/9 läkarbesök. Efter läkarbesöket vet jag om jag blir godkänd för en Gastrik bypass operation. Och om allt går som det ska borde jag hinna bli opererad innan jul.
 
Annars hade vi lite matleverans till dörren idag och jag passade även på att köpa vatten då.
 

real-life veckohandling...

Nu kör vi en omgång real-life hos Yohanna. Var ett tag sedan jag var med - hinner inte riktigt med det jag vill hinna just nu.
 
Den här veckan handlar det om handling - storhandling.
 
Hur går det till hemma hos er?
- Veckohandlar ni eller varje-dag-handlar?
- Hur är priserna mellan de olika affärerna?
- Lönar det sig att jaga erbjudanden?
- Specialaffärer, handlar du i sådana?
- Och hur ska man göra veckohandlingen glamorösare ;)?
 
Vi veckohandlar oftast inte. Ibland beställer jag mat via nätet och får det hemlevererat då blir det storhandling. Detta gör jag kanske en gång i månaden. Sen småhandlar vi, tyvärr.
 
Jag kikar efter hur priserna är i de olika affärerna som jag har här hos mig. Brukar kika i veckobladen som skickas ut.
 
Jag tycker nog att det kan löna sig att jaga erbjudande om det är på varor som jag i alla fall skulle ha handlat.
 
Jag handlar nästan aldrig i specialaffärer, har vi ens sådana kvar här i Sverige? Det ska vara om man åker till någon saluhall men då blir det ju svindyrt - så det sker bara i yttersta specialfall.
 
Veckohandling kan nog inte bli glamoröst. Om man inte skulle råka bli miljonär för då kan man ju unna sig allt det goda/dyra varje dag och då skulle nog veckohandlingen kunna bli glamorös. Fast även rika personer behöver toalettpapper, bindor, tvätt/diskmedel m.m. så helt glamoröst kan det nog inte bli....
 
 
Jag gillar att gå och ner och handla på kvällstid - då har det blivit mindre folk i affärerna och jag behöver inte trängas utan jag kan strosa runt och kika lite och ta det lugnt. Ibland följer någon av mina döttrar med mig ner och handlar, då brukar det alltid bli lite dyrare för det finns alltid något som de behöver/vill ha när vi är ner till affären. Men när dom följer med ner har jag alltid bärhjälp sen hem. Om jag går ner själv brukar jag ringa efter mannen min så får han möta upp mig och bära hem varorna. Eftersom vi varken har bil eller körkort så handlar vi här hemma på hemmaplan i Farsta centrum, om jag nu inte beställer över nätet vill säga...
 
Vill du läsa fler real-life så kikar du in hos Yohanna.

recepten kanske...

Förlåt jag glömde skriva ut recepten.
 
Persikopaj: Skivad persika ca, 3 stycken och frysta hallon blandat med lite socker och 1 msk potatismjöl. På med en helt vanlig smuldeg (minns ej receptet). In i ugnen 250 gr i ca: 30 minuter, täck med folie sista tiden.
 
Persikomarmelad: 600 gr persikor skuret i bitar och 200 gr frysta hallon. 1 msk pressad citronsaft och lite rivet citronskal. koka upp och låt puttra 10-15 minuter (beror på hur mjuka persikorna är). Ta från värmen och rör ner socker jag tog 2,5 dl. Och rör ut askorbinsyra i lite av marmeladen och rör ner det i kastrullen. Låt koka upp och häll sen på väl rengjorda burkar.
 
 

persikopaj med hallon och...

Jag hade så många persikor hemma så jag kände att jag behövde göra något med dom nu när de är så goda och billiga. Så jag testade att göra en persikopaj med hallon i och smultäcke uppepå. Det blev inte riktigt så mumsigt som jag hade tänkt mig men det blev gott. Men jag hade nog väntat mig en sådan där wow känsla - men den uteblev.
 
 
När vi (mannen och jag) var ner till ICA så passade jag på att köpa lite mer goda persikor och så bestämde jag mig för att testa att göra persikomarmelad. Eftersom hallon passar bra ihop med persikor så slängde jag i lite hallon också. Det blev verkligen gott. Det är så att jag längtar till i morgonbitti när jag får rosta mig en macka och ha persikomarmelad på.
 

nu är väl jag utvilad...

Idag sov jag till 12 så nu bara måste jag vara utvilad.
Ni vet att jag har klagat på bygget mittemot huset -
i morse var de inte där och byggde så det var därför jag sov så länge.
De har ju börjat kl:7.00 (senast) varje dag de senaste halvåret och jag var lite smått tokig över detta.
Men idag "kors i taket" så bygger dom inte.
Alltså fick vi sova ut ordentligt hela familjen.
Så nu har vi precis ätit frukost....
 
här ifrån var det tyst i morse...

läppbalsam och handkräm...

Jag vann inne hos tjejmorsan för ett tag sen och för några dagar sen kom vinsten.
Underbart härliga produkter från Bulgarien.
Jag brukar inte vara så förtjust i rosendoft på hygienprodukter men dessa doftar ljuvligt.
Läppbalsamet har lite doft av kokos tycker jag.
 
båda produkterna åker in fint och lämnar ingen kladdig yta.

trevlig fika och hagel...

Idag åkte jag äntligen hem till Ewa i Vallentuna för en fika.
Det var verkligen på tiden - vi har pratat om det länge nu.
Men det är alltid något som lyckas komma i vägen.
Men idag på en av mina lediga dagar åkte jag iväg.
 

Det blev tunnelbana*2 och sen Roslagsbanan.
 
Härligt god fika med paj och kaffe mötte mig i dörren.
Och tre av Ewas underbart fina döttrar var hemma.
Så charmiga och fina alla tre <3
 
Rabarberpaj, glass och kaffe. Mums så gott det var.
 
Men jag lyckades komma med ett riktigt regnoväder som sedan övergick i hagel.
Så vi satt mest inomhus och kurade.
Och ja jag är bloggare men jag har fortfarande inte lärt mig det där att fota jämt ;)
Så ni blir utan foton på Ewas fina radhus och den helt underbara altanen.
 
Tack Ewa/tjejmorsan för en mycket trevlig eftermiddag.
Det här måste vi göra om snart.

ett kollage av min familj...

Idag var jag på en mysfika hemma hos Ewa/tjejmorsan -
bilder och inlägg kommer senare.
Då pratade vi lite om det här med att blogga och hur man ska göra med sina barn.
Jag bloggar ju inte så ofta om mina barn av den enkla anledningen att detta är MIN blogg -
inte mina barns.
Mina två stora döttrar har egna bloggar och jag vill inte att dom hänger ut mig där om inte jag vill det -
så då bloggar inte jag om dom om dom inte vill det.
 
Men idag satte jag ihop ett litet kollage på min fina familj.
Det är mina tre fina döttrar och deras älskade pappa på BB
och så är det jag - så som jag såg ut innan jag fick familj...
Kanske kommer jag ner till en liknande vikt efter viktoperationen - det återstår att se...
Operationen borde närma sig nu iaf...
 
Lyckan när man håller i sitt lilla barn de första dagarna på BB lyser i makens fina ögon tycker jag.
Den där speciella lyckan som liksom känns i hela kroppen...

balkongen

Nu växer det ordentligt på balkongen.
Gurkorna och tomaterna börjar komma och det ser ut som om det blir en stor skörd i år.
 
gurkorna växer.
 
tomaterna börjar komma och blommar för fullt.
 
en liten chili har tittat fram och min stora chiliplanta blommar för fullt.
 
lite blandade färgglada växter behövs också på en balkong och avokadoplantan har fått komma ut i år igen.

dags att jobba - igen...

Så var det dags att bege sig till jobbet igen.
Värken är som igår men jag har tagit en extra dos värktabletter och hoppas att det går.
Är i alla fall långledig i helgen - får se fram emot det.


bassängträning och gympa är nog vad jag behöver just nu...

beviljad utlandsvård och fika med en god bloggvän....

Ja utlandsvården är beviljad och den går till Vintersol på Teneriffa vilken lycka. Just nu är det precis det som min kropp och mitt psyke behöver. Fyra veckor som bara handlar om mig och min hälsa - det är precis vad jag behöver. Jag vet inte än vilket datum jag får åka ner men det verkar som om det blir någon gång i september/oktober. Vill ni läsa om när jag var där våren 2010 så kikar ni in i min kategori Teneriffa.

Idag har jag haft en djävulsk värkdag när hela kroppen har gjort ont. Näsan är fortfarande lite svullen och jag har fått en "knöl" på den precis där det förut gjorde som mest ont, höger hälsena är inflammerad och värker - verkligen lyckat med det "sommarjobb" som jag har nu inom vården - fingrarna värker och jag tappar saker hela tiden och jag har fått dessa jobbiga små blåsorna som jag emellanåt får i handflatorna och på fingrarna. Så ja jag är nog tyvärr inne i ett skov, ett rejält sådant. Så nu spelar det inte ens någon roll att det är sommar och ganska behagligt väder ute, skoven kommer liksom när som helst nu för tiden. För några år sedan var det endast under vinterhalvåret som de dök upp men nu de senaste åren så kommer det när som helst.
Jag vet ju att jag egentligen INTE ska jobba inom sjukvården eftersom jag har sådan värk i kroppen men eftersom jag pluggar måste jag ha ett "sommarjobb" och eftersom jag är undersköterska i grunden så får det lov att bli vården. Men att jobba helg och det blir fyra dagar i streck det tar på min kropp. Måste prata med personalansvariga om vi kan fixa om lite i schemat på mina nästkommande veckor, tre dagar är vad jag max orkar jobba i sträck har jag märkt. Fjärde dagen går bara på ren vilja och jäklar anamma och sen blir min lediga dag efteråt bara en ren och skär pina.

Som tur är har jag långledigt nästa helg och då ska jag på fredagen åka iväg och hälsa på en kär bloggvän. Nämligen underbart fina Tjejmorsan/Ewa ska jag åka hem till på lite fika och mycket prat. Det längtar jag till.


om nu bara gurkorna vill växa till sig så lär det bli mycket färsk gurka här hemma snart.
Jag har räknat till 15 stycken små minigurkor som just nu hänger på min planta och vill växa till sig.

husrenovering/totalrenovering i huset mittemot...

Familjebostäder håller på att totalrenovera ett stort höghus mittemot oss.
I snart 1 år har de hållit på, vardag som helg.
Och jag blir tokig snart.
Kl.7.00 (ibland tidigare) börjar de borra, slamra, skrika och föra allmänt (jävla) oväsen.
Det värsta är att de håller på vilken dag i veckan som helst.
De byggde på midsommarafton, midsommardagen, hela påskhelgen och nationaldagen - för att ta några exempel på helgdagar som det har byggts/renoverats där mittemot.
Inte en sovmorgon på bra länge nu.

Jag har försökt klaga men inget händer...


hela huset renoveras och det förs ett jäkla oväsen jämt...

balkongen tar fart och Melker är kvar...

Nu växer det rejält ute på balkongen. Gurkorna, tomaterna och chilin har börjat komma ordentligt, allt blommar och bär "frukt".


massor av smågurkor som ska få växa till sig
och tomaterna blommar för fullt.

Sen är vi fortfarande hundvakt.
Så det blir fortfarande hundpromenader.
Göteborg minisemester - del 4...

När är i Göteborg så måste man ju ta sig till Fiskekyrkan och äta räkor.
Den bästa räksalladen jag någonsin ätit.
Det är inte ofta man blir mätt på bara räkorna när man äter räksallad men i denna salladen var det enormt mycket härligt goda räkor.
det var underbart fint väder så vi satt ute vid kajen och åt.


sen åkte vi så klart spårvagn både kors och tvärs genom stan.


och passade på att fika svindyrt fika på Star Bucks - varje dag :)

Det var våra härliga dagar i Göteborg.
Bara yngsta dottern och jag som njöt och tog det lugnt.

jobb jobb och jobb...

Nu har jag jobbat hela helgen igen.
fast jag egentligen skulle varit ledig nu så blev det jobb.
Lite miss i schemat från jobbets sida - men jag tog dom passen iaf.
De får fixa ledigt till mig senare....

Men jag är ganska trött nu.
Jobbar imorgon sen ledig en dag sen jobbar jag onsdag + torsdag sen är jag långledig innan jag går på ett nytt schema i fyra veckor...


saknar hotellfrukostarna lite...

Göteborg minisemester - del 3...

Liseberg!
Så skoj vi hade.
Vi åkte berg-och-dalbanor, gick spökhuset och bara var.
Ja jag vet - jag har en reumatisk sjukdom och ryggproblem så jag borde egentligen INTE åka berg-och-dalbanor men jag kan inte låta bli. Det är ju så skoj.
Jag blir nästan som barn på nytt när jag får gå på nöjesparker.
Men ja jag fick betala för det med rygg-/nackvärk och huvudvärk dagarna efter.
Det fick vara värt det för vi hade så skoj.

Förutom spökhuset då som inte alls var så skoj utan mest bara läskigt. Aldrig mer!


Vi blev blöta, skrämda och lyckliga!

tog en snabbtur till akuten idag...

Ja idag var jag in en snabbtur till akuten på Huddingesjukhus.
Roligare kan man ju ha det på sin lediga dag - men det är inte alltid livet vill som man själv vill.

Jag är ju som ni vet reumatiker - jag har psoriasisartrit och spondylit/Bechterew.
Och jag tar sprutor för att hålla det i någorlunda schack.
Och dessa sprutor gör att jag måste vara extra uppmärksam på vissa saker eftersom dom tar ner mitt immunförsvar ganska rejält och man kan bli allvarligt sjuk av dom.

Jag har i snart en vecka haft ont i näsan, alltså i själva näsan - benet/brosket.
Och i morse var jag svullen ut under ögonen.
Svullnad i ansiktet är en av de saker som man måste vara extra observant på när man tar dessa sprutor.
Så jag ringde min reumatolog som såklart har semester, då ringde jag VC som inte ville ta emot mig när de hörde om mina sprutor och inte heller läkarhuset ville ta emot mig.
(så här är det alltid när man berättar om dessa mediciner/sprutor - den mesta sjukvården vet inte vad detta är för mediciner och när man förklarar blir de livrädda och vill inte träffa en utan skickar en vidare)
Så jag ringde SÖS akuten som skickade mig vidare till Huddingesjukhus eftersom hon ansåg att de hade bättre kompetens när det gällde dessa sprutor.
Så sagt och gjort, jag fick ta mig till akuten.
Hamnade på öron/näsa/hals först och dom klämde kände och kollade med kamera i bihålorna men de kunde inte hitta något så jag blev skickad till medicin.
Där ringde de efter en reumatolog.
Sen kollades blodtrycket, pulsen, temp, snabbsänka - allt var bra.

Han kom efter några timmar och undersökte mig.
Och hittade såklart inget fel.
Men han sa att man kan ha reumatisk värk vart som helst i kroppen där det finns ben/brosk/leder/muskler -
- så han antog att det faktiskt kunde vara min reumatism som värkte i näsan.
Detta låter ju helt knasigt!
Jag har aldrig hört något liknande...
Men jag fick åka hem och ska höra av mig och det blir värre...


Så nu är jag hemma igen och ska avvakta som det så fint heter när de inte finner något fel.

minisemster del2...

I måndags började vi med Universeum.
Vi kollade på ormar och dinosaurierna uppe på taket och sen skulle vi gå in i regnskogen.
Det var där "missödet" skedde.
Dottern ville först inte gå in i regnskogen eftersom det var så varmt och klibbigt där inne men jag ville gärna gå in där så jag tjatade in oss.
Precis när vi öppnar dörrarna och kliver in i regnskogen så hoppar det upp en apa framför oss -
- och sätter sig precis där vi står.
Både dottern och jag blir rädda av den hastiga rörelsen som apan gjorde och dottern vägrar sen att gå längre.
Hon ville därifrån - från Universeum.
Missödet var alltså en livs levande apa som hoppade upp och skrämde oss båda vilket resulterade i att vi fick lov att lämna Univereum... - lite snopet.
Inget lockande hjälpte och eftersom jag ändå känner min dotter ganska bra så visste jag att det skulle inte bli något mer där inne.
Vi gjorde alltså Universeum på 25 minuter vilket väl måste anses som rekordtid...
Så vi gick till Liseberg istället!
Och påbörjade vårt äventyr där.


men vi missade tyvärr alla hajar och fiskar...

Mer om Liseberg senare...

Göteborg minisemester - del 1...

Nu är minisemestern med yngsta dottern slut och vi har haft det så bra.
Förutom ett "missöde" på Universeum så har allt varit bra.
Men det "missödet" får ni nog höra om imorgon...


det är något visst när man kommer till en ny stad/station. Man ser konst på ett nytt sätt.
Den här statyn av en liten flicka gillar jag verkligen.
Det sätter igång min fantasi.
Leker hon kurragömma? Gråter hon? Ja jag vet inte - svaret beror nog på vilket humör man själv är på.
Nu avskydde min yngsta att jag gick runt och fotade så det blev inte så många bilder som det annars hade kunnat blivit...   men några fick jag till.hotellfrukost när den är som bäst.
Mycket att välja på och många platser att sitta på.
Tack Quality Hotel Panorama - för ert rika frukostutbud.


en egen hörna på frukostbordet var vikt åt allergiker - det gillas massor av oss.
Dottern åt flingor med havredryck! det var lycka för henne....


ett mycket bra och fint hotell som jag verkligen kan rekommendera.

Mer om resan får ni imorgon - sov gott!

RSS 2.0