en hypotetisk fråga...

Vad gör man om man skulle hamna på t.ex sjukhus/sjukhem utan en ända personlig pryl med sig? Om man inte ens har med sig plånboken och sitt leg? Inga kläder, inga hygienartiklar - ingenting? Och på detta sjukhus/sjukhem så finns inte längre "akutlådan" kvar - "akutlådan" som var en påse med kvarlämnade kläder och hygienartiklar av andra boende som flyttat eller gått bort (allt rent och fräscht tvättat av personalen).
Hemtjänsten får inte gå in i en lägenhet om inte den boende är där och tillåter det, personalen på boendet kan inte åka iväg med den boende för att möta upp hemtjänsten på grund av låg bemanning och någon anhörig som kan hjälpa till finns inte - just nu. Vad gör man? Hur gör man? En etisk fråga kan jag tycka.
 
Som personal så har jag väldigt svårt för att bara låta en sådan här sak vara - ingen människa ska behöva ha det så här anser jag. Jag kan bara inte låta bli att göra något! Jag drar mitt strå till stacken och hoppas att det faller i god jord... Så jag kikar runt lite hemma och hittar två T-shirtar som vi kan avvara utan problem, köper en billig duschtvål och plockar ner lite prova-på produkter som jag har fått på lite olika bloggevent. Detta borde räcka i några dagar i alla fall tills vi kan lösa detta på ett bättre sätt.
 
Jag anser att alla människor har rätt att få ha hela och rena kläder på sig och kunna få sköta sin hygien, så jag fixar detta vad de andra på jobbet än säger faktiskt. Men jag ringde chefen igår och dubbelkollade så att det jag gör inte skulle anses som olämpligt - och nej det är INTE fel enligt henne. Jag hoppas att fler hade gjort som mig och att andra skulle göra något liknande för mig eller för mig närstående om det skulle behövas.... Jag anser att detta handlar om medmänskilghet.
 
Hur hade ni gjort? Hade ni blivit illa berörda eller glada om någon personal gjorde detta mot er eller till er någon närstående?
livet | |
#1 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Du har ett hjärta av Guld min älskade vän <3

Jag är så tacksam att jag får vara din vän för du är underbar!
Och ja som jag skrev igår, jag hade blivit så tacksam om någon ville hjälpa mig <3

Kram finaste

Svar: Tack :) jag är så glad att jag lärt känna dig min vän :) Kram
Marie-Louise

#2 - - Sandra:

Du är fantastisk M-L!!! Jag tycker din omtanke är beundransvärd och jag önskar fler tänkte som du! I det här fallet skriver du att det inte finns några anhöriga, för de är väl de enda som skulle kunna tänkas ta illa upp för en sådan här god gärning? Du är bäst! Kram!

Svar: Tack :)
Marie-Louise

#3 - - Martina:

Klart chefen inte kan säga att det är fel! Det tyder tvärtom på ett riktigt helhjärtat engagemang för de boende/patienterna.
Du är en god människa, det har jag alltid känt!

Svar: Tack :)
Marie-Louise

#4 - - Sassäh ᵔᴥᵔ:

Hallojs! Kikar in en sväng och önskar dig en underbar kväll :):) Svara gärna på senaste frågan i Q&A - Vilken är din Magnum glass favorit ;) Använder du dig utav Instagram btw? KRAM
*nojjz.blogg.se*

#5 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Jag hade lätt tagit med mig det jag hade hemifrån! Hade jag inte haft något hade jag antagligen köpt något. Jag är en riktig sucker för att tycka synd om andra :/

Svar: Ja jag köpte ju lite duschtvål, kan ju inte låta bli liksom ;)
Marie-Louise

#6 - - Lejonkvinnan:

Är ju lite inne i "svängen" när det gäller serviceboende just nu och det du gör är underbart för den personen det berör!

Dock funderar jag på hur det står till när inte kommunen/landstinget kan tillhandahålla sådana saker. Det känns som om det vore det mest logiska, och jag tror ju att på det serviceboendet som min svärfar ligger på nu, där skulle de ordna det på något sätt.

Sedan är det ju kanske en bra grej att man, om möjlighet finns, tar kontakt med anhöriga och frågar dom, så inte de tar illa upp, vilket de säkert inte gör (för då vore de ju galna och omänskliga enligt mig)

Hoppas personen blev glad och kram till dig! <3

Svar: Ja du kommun och landsting tycks inte stå för mycket nu längre. Nu ska du ju till och med helst ha med dina egna läkemedel in till sjukhuset. Vi hade dock en "akut-låda" förut som vi kunde ta kvarlämnade kläder och hygienartiklar från, men detta får inte längre finnas kvar tyvärr (enligt ledningen).
Marie-Louise

#7 - - Fröken M:

I mina ögon är det FANTASTISKT gjort, och jag hoppas att fler skulle göra detsamma !!
kram

Svar: Tack :)
Marie-Louise

#8 - - Petra:

Jag hade gjort exakt likadant... fantastiskt gjort av dig! Kram

Svar: Tack :) Ja jag kan inte med att någon ska vara helt utan och behöva åka runt i smutsiga landstingskläder :( Kram
Marie-Louise

#9 - - Marlene:

Det kostar så lite att hjälpa till, men gör så mycket gott för den det berör. Jag hade gjort precis som du :-)

Svar: Ja men precis. Jag önskar ibland bara att fler gjorde så... Kram
Marie-Louise

#10 - - maria:

Vilken fin insats av dig och vilket gott hjärta du har <3
Tycker absolut att man ska kunna göra så utan att dömas, speciellt då det inte finns anhöriga..

Kramar fina du <3

Svar: Tack :)
Marie-Louise

#11 - - Anonym:

Jag är stolt över att du är min dotter!

Svar: Tack mamma <3 Du vet - man lär av den bästa ;) Kram
Marie-Louise

Upp