biobesöka med min fina dotter...

Idag var jag på bio med min älskade dotter Elin.
Vi såg Hunger games.



Vilken underbart bra film - jag vill se den igen.
Måste läsa böckerna nu.

När vi klev ut från biografen så sken kvällssolen och bjöd på ett vackert Konserthus på Hötorget.



Sen blev det hamburgare Burger King.
Crispy chicken är absolut godaste hamburgaren enligt mig.



Nu blir det vardagsrumssoffan som får bli platsen för ikväll. Kanske slinker ett glas Rosé ner under kvällen.

Min älskade man är på bröllopsmiddag/fest ikväll - en arbetskompis till honom gifter sig idag.
Bollywood-tema är det på bröllopet.
Så ikväll när han kommer hem måste jag få ta en bild av honom, var tyvärr inte hemma när han åkte.
Men Erika tyckte att han såg ut som en färgglad Viking (kan ha vart skägget som förvillade lite).
Nöje | | 5 kommentarer |

ny veckorutmaning... Bloggkärlek

I veckans bloggkärlek vill jag skicka två länkar...

Det är Madelein som startat denna fina utmaning, häng på ni med.

Min bloggkärlek den här veckan går till mina två äldsta döttrar som har en varsin blogg.
Jag älskar er för alltid!

Wolfdiary



Aprildrömmar



Min yngsta dotter har ingen blogg längre, men får bloggkärlek i alla fall från mig.


bloggkärlek | | 3 kommentarer |

blåbärspannacottapaj...

Idag mitt i studierna så fick jag sådan lust att baka.
Rotade runt i frysen och skafferiet och insåg att jag hade alla ingredienser hemma för att baka en
blåbärspannacottapaj.

Dessa pannacottapajer smakar lite som en cheesecake men behöver ingen ugn.


Blåbärspannacottapaj


hallonpannacottapaj och citronpannacottapaj.

Vi har även testat att göra med hallon och med citron.
Jag föredrar nog den med citron, men alla är goda.

Recept:

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gr smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon eller blåbär (man kan blanda men det ska bli 250 gr) eller
eller
1 citron saften och finrivet skal
200 gr philadelphiaost.

färska bär till garnering om man vill.

Kör kexen i matberedare och blanda med smöret. Tryck ut i en pajform och låt stå svalt.
Lägg gelatinbladen i blöt. Värm grädde och socker i en kastrull, dra av från spisen då det är varmt och sockret har smält och rör ner (de urkramade) gelatinbladen. Låt svalna något.
Mixa bären till puré och blanda med philadelphiaosten eller blanda philadelphiaosten med citronsaften och skalet.
Vispa ner gräddblandningen i puré och ost smeten, vispa så det är en jämn smet.

Häll över kexblandningen och låt stå kallt i ca, 3 timmar. Garnera med färska bär och njut.
mat | | 8 kommentarer |
Upp