flickor ges fel diagnos...

Läste och lyssnade på P1´s Vetenskapens värld (frånmars 2010 så gammalt program - men nytt för mig) om att flickor feldiagnostiseras och ja tyvärr blir jag inte ett dugg förvånad över detta. Den långa väg som behövs för att man ska få ens en utredning av en flicka är enormt lång och ja om det sedan vill sig illa får man alltså fel diagnos. Allt för att flickor inte visar upp de "vanliga" besvären av då nämnd diagnos. När ska läkare, psykologer och människor i allmänhet lära sig att flickor och pojkar inte är helt lika. Att pojkars utåtagerande sätt inte är "normen" för en diagnos. Hur länge ska flickor behöva lida?

När jag lyssnade på det här programmet så fick jag lyssna i omgångar, det var jobbigt att lyssna på tycker jag. Det skär i mitt hjärta att flickor ska behöva bli så åsidosatta och vara så utsatta.

Lyssna och läs här.
livet | |
#1 - - Celine:

Tack för länken. Blev ett inlägg även i min blogg om det.

#2 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Ja jag blir så ledsen!!! :(

Varför ska flickor alltid vara de som hamnar fel?? Och så undrar de varför flickor har större självskadebeteende än pojkar....hmmm.. ja man kan undra??

Suck!!

Tack vare att min idag snart 22 åriga dotter inte fick den hjälp hon hade behövt så utvecklade hon ju ett självskade beteende utan dess like.. usch!!



Men tack vare en kämpande mamma (jag) så är hon ändå den finaste av finaste <3 Och hon är ljuvlig :) Hon brukar ofta säga: Mamma hur F orkade du??

Mitt svar: För att jag älskar dig sååååå mkt!! :)



Kram

Upp