utflykter del:1...

Jag tror jag börjar min reseberättelse med att skriva om utflykterna som jag gjorde.
Detta kommer ske i 3 delar (tror jag).
 
Den första utflykten gick till Guimar. Där gick vi på ett museum Pirámides de Guimar som norska Thor Heyerdahl har byggt upp. Vissa anser att detta inte är pyramider utan att det är gamla "röjningsrösen" eller stenterrasser byggda för användning av jordbruk, jag anser nog att dessa "pyramider" är lite för välbyggda och fina för att vara röjningsrösen eller stenterrasser. Varje sten har en flat sida utåt så pyramiderna är nästan helt släta och hörnen på pyramiderna är skarpa och tillhuggna. Jag tycker att det mer liknar trappstegspyramider som finns i Egypten, Mexico, Peru m.m. En pyramid behöver inte vara en gravplats utan kan även vara en hyllning till t.ex solen.
Citat lånade från Pyramiderna i Guimar Wikipedia: "Alla pyramiderna har trappsteg orienterade mot väst på vilka man exakt kan följa vintersolståndet". "Pyramiderna har dessutom vars en trappa, alla byggda på den västra sidan och som leder upp till toppen. Man har också hittat samband med var pyramiderna placerats i jämförelse med en vulkan på ön".
 
 
 
 
Titta på bilderna och välj själva vad ni vill tro på.
Är det Pyramider eller röjningsrösen?
 
Runt om pyramiderna fanns en helt underbar trädgård som tyvärr var nästan helt utblommad och ganska ökenlik (om jag jämför bilder som jag hittat på nätet). Men det fanns många fruktträd: avocadoträd, mangoträd, kaktusfrukter, granatäppelträd.
 
 
Teneriffa | |
#1 - - Longevity - en blogg om hälsa:

wow!! Vilka bilder!!

#2 - - Jonnié Jonsson:

ja visst e de :) ja ska oxså ha tag i boken hade ja tänkt

#3 - - Kenneth:

Ja inte ser det ut som nått röjnings projekt :)

#4 - - Lena Lindroth:

Härlig bakgrundsbild du har !

Upp