viktblogg - viktig blogg...

Det här kommer inte att bli en viktblogg det kan jag lova er, men eftersom jag om 16 dagar ska genomgå en Gastrik bypass operation så lär det inom den närmsta framtiden handla om flytdiet, matlängtan, vikt, oro m.m. nu ett tag framöver (kan jag tänka mig). Imorgon påbörjar jag min flytdiet och det känns lite oroligt att bara dricka Modifast i 15 dagar men det ska nog gå. När/om jag blir modig sen så kommer ni får se före bilder, "under-tiden" bilder och kanske efter bilder. Ni som känner mig vet ju hur jag ser ut nu - stor, tjock och trött eller så känner jag mig iaf. Imorgon börjar alltså livet mot ett lättare och hälsosammare liv!
 
Jag har köpt en fin liten skrivbok och en mysig penna så nu ska alla tankar, känslor och tips skrivas ner under den här livsresan. Jag tror det kan vara bra att skriva av sig lite i en fin anteckningsbok - för den här resan lär väcka många tankar och känslor (till liv).
 
den fina anteckningsboken :)
 
Och ni som tycker att jag gör ett felaktigt val och känner att ni måste in här och omvända mig - snälla gör inte det. Det här är en sak som jag har tänkt på länge - jag vet alla nackdelar som kan ske i och med en operation så jag behöver inte få dom skrivna i kommentarsfältet. Det här är MITT val och jag kommer att göra denna operation vad ni än kan tänkas tycka. Jag har tänkt på detta i många år nu, jag har stött och blött frågan både med mig själv och med min omgivning och nu har jag bestämt mig och alltså också fått en operationstid. Jag behöver inga moralpredikningar eller "skrämselfall" - jag VET vad jag ger mig in på....
livet | |
#1 - - Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset:

Tack fina! <3

#2 - - Malde:

De som inte gillar det du skriver behöver inte läsa. Så enkelt är det.

Jag önskar dig ett stort lycka till!

Kramar

#3 - - Ninni:

Klart jag förstår att du har tänkt på det här länge, det är inget beslut man bara tar över en natt.

14 dagar med flytande..låter onekligen lite jobbigt, men det fixar ju du=)
Har själv gjort en operation som många tyckte jag var helknäpp som gjorde, men det var mitt beslut och jag ångrar ingenting, absolut det bästa jag gjort.

Stor kram

#4 - - Ninni:

Satte mig och läste tillbaka i dina inlägg såg att jag undrat över din OP, men det var absolut inget negativt.

Läste även om egentiden, undrar just om det var den statusen jag reagerade väldigt starkt på. En av mina FBvänner blev rejält påhoppad och sedan borttagen från vänlistan..ja suck va trist.

Klart att vi alla behöver egentid =)

#5 - - Ann Catrine:

En av mina vänner gjorde detta i fjol vid den här tiden, det enda hon ångrar är att hon inte gjort det tidigare!
Så lyckat till vännen, detta fixar du!

#6 - - Jennie:

Hej jag hitta hit via anncatrine ovan här och jag har en kompis som gjorde op det blir 2 år i dec och hon mår så bra så glad och ångrar hon inte tog steget tidigare men som hon säger då var hon inte mogen för det.
Själv beundrar jag alla som vågar men jag har inte kommit dit en däremot börjar jag med slanka pulver imorgon så jag samkör gärna med dig :-)

Kan du inte starta en viktblogg så även jag får ta del av tankar känslor osv :-)
Annars hoppas jag du skriver här

Lycka till nu det här fixar vi :-)

#7 - - Ninni:

Jo tack jag har LCHF anhängare i min närhet...blir galen ibland =)
Jag vill verkligen INTE börja med den dieten, tror inte det finns nog med forskning vad händer med allt fett måntro??
Men jag går och väntar på provsvar gjorde en glukosbelastning för tre veckor sen och jag vet att mina sockervärden var höga. Men jag undrar varför svaren dröjer.
Har jag Diabetes typ 2 så måste jag ändra diet helt och hållet.
Men det ska väl gå det med, kram kram

#8 - - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA:

Jag finns här för dig om du behöver prata eller få peppning.

Kram

#9 - - Ewa (mamma till 6 döttrar):

Jag ska följa dig och kämpa med dig.. peppa och krama <3
Stor kram från mig till dig <3

#10 - - Lotta:

Vilket fint block du köpt till din resa med dig själv. Allt kommer att bli så bra och det du själv gör är det rätta för dig. Jag vet,eftersom jag följt en när anhörig på hennes viktresa så vet jag att detta är inget som görs i en hast.
Styrkekramar :-)

#11 - - Kenneth:

O vad skönt att du snart är där.. O jag hoppas allt ska gå bra håller tumamrna

#12 - - inger stark:

Puss min älskling, det kommer att gå bra det här!

#13 - - Cillan:

Förbered dig på det värsta angående flytet. Då kan det bara bli bättre. Jag ska hålla på i 28 dagar, dom 10 första dagarna var jag ofta hungrig och sötsugen, nu, dag 18, så är det faktiskt inga konstigheter. Och tänk på att det bara gäller 15 dagar av ditt liv. Du kommer klara det!

#14 - - Solveig Lundin:

Du kommer inte ångra dig, om man blir som nämnt ovan borttagen från någons vän lista på FB, skit i dom, de är inte hur du ser ut om är du, du är den du är, så är det med det. Du kommer må så bra i kroppen när denna resa är slut.

#15 - - Agneta:

Åh grattis till att ha fått en tid och ett stort lycka till med allt nu framöver!! Ska bli kul att få följa dig på denna stora resa...
varm kram!

#16 - - Anna:

Tycker du är stark som trots allt vågar ta detta beslut och stå fast vid det! All lycka till dig. Jag kommer hålla tummarna för dig! Och kampen, den många av oss brottas med, med sug, dålig "karaktär", mm mm den slipper du ju inte undan ändå. Kampen är ju den som finns kvar och väntar på dig... Tycker inte du tar en genväg eller agerar fegt, jag tycker du ger dig själv världens spark i arslet till att uppnå nåt som kanske aldrig skulle ha blivit av... Tummen upp!
Men avundas inte den kommande dieten :-)
Anna

#17 - - Lena:

Hoppas allt går bra för dig. Mig hjälpte ju bara operationen lite grann (hälften), men nu efter 2,5 år börjar jag närma mig mitt mål. 10-15 kg kvar, men så här nära har jag aldrig varit förut. Lycka till!

#18 - - Martina:

sv. Tack för dina ord angående dagens inlägg. Ja, det kan ju kännas bra för mig med. Men det gör ont att göra det också kan man säga....

Svar: Ja det förstår jag <3 Kram vännen
Marie-Louise

#19 - - Ingrid:

Jag kan bara säga att jag tycker du är både tuff och modig som ger dig på denna spännande resa. För en resa är det ju.. Tycker du gör helt rätt, man måste ibland ta itu med saker, och som du skriver väga fördelar mot nackdelar. Min dotters bästa kompis från Stockholmstiden gjorde denna operaton för drygt 1,5 år sedan. Hon mår SÅ bra och har inte haft några större problem. Var taggad som du innan, och jösses vilken förändring. Både en yttre och inre resa. Helt plötsligt kan hon springa (ut och jogga) hela hon lyser av livsglädje, och de planerar nu giftermål nästa sommar och sen gärna barn. Minns jag inte fel har hon nog gått ner en trettio kilo. Jag önskar dig all lycka!

Svar: Tack för dina peppande ord :) Kram
Marie-Louise

#20 - - Ingrid:

Äsch, det är knepigt det där med två bloggar..kommentaren ovan är från samma "gamla farmor" som innan..

#21 - - Lena:

Jag hejjar på dig bästa Misan;) Hoppas verkligen de blir som du tänker dig o jag e faktiskt avis på ditt mod. Hoppas du kommer skriva massor om hur du mår o hur de känns både fysiskt o psykiskt...Stora o många kramar från mig =)

Svar: Tack vännen. Jo lite lär jag skriva iaf :) Kram
Marie-Louise

#22 - - ejmis:

Jag känner flera som har gjort detta och som är mycket nöjda. =)

#23 - - Lejonkvinnan:

Lycka till! <3

Svar: Tack :)
Marie-Louise

#24 - - Syster yster:

Heja heja, bästa syster i världen! Njut ditt flytande i tag i vacker mugg. Älskar dig!!!

Svar: Tack älskade syster :) muggen är beställd. Vad vore livet utan en syster <3
Marie-Louise

#25 - - Nett:

Du skall se att det kommer att gå bra, jag ångrar inte min operation alls. Kram

Svar: Tack :) Nu är det en vecka kvar.
Marie-Louise

Upp