planerade - oplanerade...

Jag har ofta funderat på det här med "planerade" - "oplanerade" barn. Mina döttrar är om man ska se på det sätt som de flesta tycks göra "oplanerade". Mannen och jag har aldrig hållit på och räknat dagar, bestämt att NU ska det bli barn, behövt försöka och försöka (till vår stora lycka) och därför anser många att våra barn är oplanerade. Men jag anser att alla mina tre döttrar är planerade! För om man som vuxen bestämmer sig för att ha oskyddad sex och det efter det blir barn så är det något man har planerat. Man har beslutat att ej skydda sig och då är det planerat anser jag.Som vuxen (ja det flesta vuxna iaf) vet du konsekvensen av att ha oskyddad sex och då har du också i viss mån valt och planerat det eventuellt kommande barnet/barnen.
 
Men vi (mannen och jag) har alltså haft turen på vår sida och lyckats bli med barn relativt direkt - alltså då när vi valt att ej skydda oss. Alla våra tre döttrar har vart efterlängtade och välkomna in i vår familj - men planerade efter kalender/ägglossning är ingen av dom.
 
Hur ser ni på detta fenomen med barn: planerat - oplanerat?
 
tre nyfödda flickor i sin pappas famn (finns det något vackrare)...
Barnen | |
#1 - - Lotta:

Jag anser ju att dina barn är planerade. Av mina fyra barn är två oplanerade och två planerade. Jag har nämligen blivit gravid trots preventivmedel. Men de är inte mindre älskade för det. Alla har fått samma utrymme i mitt hjärta :-)

Svar: Ja men visst är dom :) egentligen är väl huvudsaken att alla barn är välkomna <3 Kram
Marie-Louise

#2 - - Inger Stark:

Instämmer älskade dotter! Fina bilder på tjejerna och deras pappa. puss o kram

Svar: Puss & Kram <3
Marie-Louise

#3 - - Solveig Lundin:

Tror kanske att folk gräver ner sig lite för mycket med dagräkning. De leder nog till en jättestor inre stress. Men det är min åsikt 😊

Svar: ja det kan också tänka mig att många gör. Man ska väl ha sex när man känner för det inte för att tempen kanske är lite högre (men det är min åsikt)... Kram
Marie-Louise

Upp