delas in i fack/grupper? ...

Som de flesta av er vet så har jag påbörjat en ny kurs på Södertörns Högskola - Genusvetenskap är det jag läser nu. Kände när jag läste Arkeologi (men även Samtid och Kulturarv) att jag blev så satans upprörd ibland över den manliga normen som råder inom det området. Så jag började snegla på Genusarkeologerna och kände att det skulle kunna vara något för mig, men då behöver jag ju läsa och få högskolepoäng i Genus också. Så sagt och gjort nu påbörjas genusstudierna.
 
Den första föreläsningen vi hade handlade om Feminism och jag började fundera på det här med att behöva dela in folk i grupper/fack, måste man tillhöra en grupp/ett fack? Jag brukar aldrig kalla mig för feminist för jag känner att för mig är det så självklart med "lika lön för lika arbete" "delad föräldraledighet (om båda parter vill det)" "kvinnors lika rätt i samhället" mm mm, så jag anser inte att jag måste skrika ut att jag är minsann feminist. Jag anser ju att dessa saker och många andra som jag inte kommer på just nu är så självklart att det behöver inte ens diskuteras. Eller jo självklart SKA det diskuteras! Men jag tror ni förstår hur jag menar när jag skriver så där.... Kanske är det också så här att när man som jag är uppväxt med en ensamstående mamma som är vänster och feminist ända ut i fingerspetsarna ;) så liksom har man/jag vissa värderingar med mig i livet. Vissa värderingar sitter så att säga i ryggraden på mig, jag har fått det med mig sedan jag var liten flicka.
 
Jag märker redan nu att den här utbildningen/kursen kommer bli väldigt spännande, intressant och provocerande! Spännande och intressant eftersom jag kommer få upp ögonen för nya tankar och idéer, få läsa artiklar och böcker om ämnen som jag är intresserad av men inte fördjupat mig i och provocerande för att vissa av mina tankar och idéer kommer ställas på ända och jag kommer ifrågasätta mig själv och andra. Jag ska försöka skriva om mina nya tankar och kunskaper här i en ny kategori som för enkelhetens skull ska få heta Genus. Så om ni vill får ni följa mig på vägen...
 
Jag under min tonårsperiod i livet <3
 
min mamma, storasyter och jag <3
 
Genus, Genusvetenskap, utbildning | |
#1 - - Anonym:

Ja. Själv undrar jag när människan ska bli så rättvis så att båda könen kan amma tex. De skulle vara något 😉

#2 - - Inger Stark:

Jag kommer att följa dig med stor glädje och spänning älskling, så spännande det ska bli. Men själv kallar jag mig för feminist för att markera. Du är feminist, fundera på om du inte ska kalla dig för det. puss på dig!

#3 - - Linda w L2K:

Det ska bli spännande att följa din genus-resa! Jag tycker det är intressant att följa en del av debatterna. Speciellt den om kläder - vi förväntas klä våra barn så otroligt genusgenomtänkt men glömmer bort att då kanske även mamma och pappa ska kläs likadant... :)

Svar: hahaha ja du det har nog inte många föräldrar ens tänkt på :D Kram
Marie-Louise

#4 - - Agneta:

Märks att jag inte suttit vid en dator på evigheter nu :)
Grattis till ny kurs och ja detta låter spännande!
kramar

Upp