jobb jobb jobb - hela helgen...

Ja ni som följer mig på Instagram och FB vet att jag har jobbat nästan hela helgen. I går hade jag ett monsterpass (hemskt) jobbade kl:7.00 - 21.15... Jag var så trött när jag kom hem, minns knappt att jag gjorde något alls hemma innan jag gick och sov.
 
Men på jobbet har jag fixat lite "extra" för de boende, både på avdelningen där jag jobbar just nu och för de på avdelningen ovanför (där jag hoppar in ibland). Dels har jag vart ute på promenad och plockat vinbär i omgångar med flera av de boende och dels har jag (vi) bakat. Mina medarbetare är kanske lite "trötta" på mig - de säger till mig att sätta mig ner och "varva ner" - men hur länge kan/vill/orkar man fika egentligen, när man kan ta ut någon på promenad, plocka vinbär/krusbär/hallon, baka något gott till både boende och personal? Jag känner iaf att jag vill fylla min arbetsdag/arbetstid med vettiga och meningsfulla saker. Fika med personal och boende gör jag hemskt gärna men inte hela tiden... Sitter och myser på balkongen gör jag hemskt gärna men inte hela tiden... Ja ni förstår va? Det tråkiga i det hela är att jag tycker inte att jag gör något extra egentligen, jag gör det jag vill göra med de boende och jag trivs när jag får känna att jag kan "ge" något - men det ses som om jag gör något extra varje gång jag t. ex går ut och promenerar med en boende eller bakar en enkel kaka. Det tycker jag faktiskt är lite sorgligt - att det anses som extra. Men kanske är det så att jag som sommarjobbare/timanställd orkar ge det där extra utan problem - kasnke hade jag inte orkat det om jag jobbade där året runt. Så kan det ju faktiskt vara! Jag anser iaf att efter att allt som man måste göra på ett Demensboende är fixat och klart så har man/jag tid och lust att göra annat än sitta ner och fika eller prata.
 
Usch förlåt fy vad präktig jag låter - det är inte alls så jag menar. Jag vill bara att de boende ska ha det bra.
 
Helgen i bilder:
Fredag:
fredagskväll
Vi hade 90-årskalas, lyssnade på Vikingarna och kikade på tv - allt med de boende såklart.
 
Lördag:
Lördag heldag/kväll
efter att alla kommit upp och fått frukost och ni vet allt annat som måste göras var gjort så gick jag ut med en boende i taget i omgångar. Vi promenerade, plockade bär och bara hade det skönt.
Sen bakade jag en vinbärskaka som blev jättegod.
Bakade två kakor så jag "gav bort" en till avdelningen ovanför vilket uppskattades enormt.
 
Söndag:
Söndag dag.
Vi promenerade ute igen (den här gången fick jag med mig en kollega oxå) i det vackra vädret, plockade mer bär och hade det trevligt. Fikade med vinbärskaka (som var ändå godare idag) och chokladkladdkaka som en annan i personalen bakade (kanske smittade min energi).
 
Ja det var min helg det.
Hur har er helg vart?
 
 
 
Vardag | |
#1 - - Malde:

Bloggträff på stan, tränat, plockat svarta vinbär, grillat. Stickat såklart :-)

#2 - - Kenneth:

Tur att det finns sånna som du som vill göra "extra"

#3 - - Ninni:

Det är ju konstigt att en promenad ska ses som extra, man önskar ju att det hörde till vardagen. Förstår att tiden kan vara knapp.
Men det är ju guldkant att få komma ut äta en god kaka då&då...du gör ett kanonjobb, kram

Själv har jag solat&badat och bara haft det skönt!

Upp