borde kanske uppdatera...

Ja som bloggare borde man kanske uppdatera lite oftare än vad jag gör just nu men jag vet inte alls vad jag ska skriva om. Visst jag kan skriva om påskhelgen men jag har inte orkat ladda ur bilderna ur mobilen än - Instagram är uppdaterat istället, jag skulle kunna skriva om plantorna som växer och frodas i köksfönstret och att det som Fnulan kommenterade blir 3:e året som ni får följa hur det växer på min balkong nu här på bloggen, jag skulle kunna skriva om den kommande kryssningen som jag, Ewa och Solveig ska iväg på, jag skulle kunna skriva om.... ja lite allt möjligt - men jag ids inte just nu.
 
Kanske återkommer imorgon....
 
Tortyrredskapet nere på gymmet används nästan varje gång som jag är nere och tränar -
vilket har gjort att min ryggvärk känns bättre faktiskt.
Skönt när man märker framgångar i den onda och stela kroppen...
Allmänt | | Kommentera |

viktminskningen efter min gbp...

Jag tänkte berätta (förklara) lite om min viktnedgång/viktresa efter min gbp. Jag har nu 4 månader efter operationen gått ner 20 kg (ganska precis) vilket alltså blir drygt 5 kg i månaden. Inte någon wow viktnedgång och kilona rasar inte av mig. Jag tror (har fått känslan av) att folk blir lite förvånade när de träffar mig nu efter operationen eftersom jag faktiskt inte rasat i vikt, vilket många tror att man automatiskt ska göra efter en gbp. Men jag är nöjd med min viktnedgång, jag är nöjd med att det går ganska långsamt, jag vill att även "huvudet" ska hänga med på min viktresa och jag vill gärna att min kropp/hud ska hänga med också.
 
Men till er som tror att man (alla) rasar ner i vikt efter en operation - allt handlar om vilka förutsättningar man har innan operationen. Om man som jag som har (hade) en övervikt på 35-40 kg gör en operation så kommer dessa 40 kg inte rasa av direkt, det har tagit många år för dessa kilon att samlas på kroppen. Och kaloriintaget är kanske inte så där jätte drastiskt mindre efter operationen egentligen, portionerna är mindre men kaloriintaget kanske inte är jätte mycket mindre utan lagom lite - självklart åt jag/man fel och ibland för mycket men kanske var det faktiskt kaloriintaget inte så jättemycket mer än nu - mer var det så klart annars hade jag/man ju gått ner i vikt även innan operationen. Men om du har en övervikt på kanske det dubbla eller mer när du gör operationen säg 70-90 kg övervikt ja då kommer de första kilona "rasa" av dig. För då blir förändringen så otroligt stor i ditt kaloriintag, då får du i dig så mycket mindre kalorier efter operationen att du formligen rasar i vikt i början. Men efter ett tag när kroppen "vant" sig och d vikten blivit lägre så kommer viktne
dgången stanna av även för dessa personer och gå långsammare.
 
Jag är väldigt nöjd över att jag valde en operation för jag märkte att jag fixade inte viktnedgången själv. Jag visste allt om HUR man ska äta, VAD man ska äta, HUR OFTA man ska äta m.m. Fråga vilken överviktig person som helst och dom vet precis vad de borde äta (göra) för att gå ner i vikt. Men sen ska man lyckas med det också, vilket jag faktiskt inte gjorde. Och ja jag står för det, jag kunde inte gå ner i vikt själv eller med hjälp av viktväktarna, LCHF, GI, Modifast etc, etc. Jag fixade inte det. Jag gick runt och var konstant hungrig och sugen och det enda jag tänkte på var allt det där som jag inte fick äta, det där som jag visste inte var bra för mig. Nu efter operationen är jag inte hungrig, inte sugen och jag måste ibland påminna mig själv att jag ska äta. Jag har fått en helt annan syn på det här med mat och ätande. Och jag har äntligen orkat börja träna ordentligt! Träningen är nog det som kommer hjälpa mig mest sen att fortsätta ner i vikt och att behålla vikten, för man ska veta att bara för att man gjort en operationen så är inte viktnedgången säker, man måste i alla fall kämpa med träning och mat....
 
Nu äter jag mindre portioner ofta och mycket mer "ren" mat.
 
 
GBP | | 7 kommentarer |

träning, balkonegn och livet...

Träningen fortgår och börjar gå riktigt bra nu, 3-4 gånger i veckan kommer jag iväg ner till Sats i Farsta Centrum (<--länk) Jag har börjat intervall träna på löpbandet och orkar nu springa hela 4 minuter i sträck vilket är mycket för mig. Jag har nog aldrig kunnat springa ordentligt och när jag började springa lite smått på löpbandet nu i år så orkade jag knappt 30 sekunder i ett sträck - så jag märker att jag förbättrat mig bra.
Igår körde jag 4 minuter snabbpromenad - 4 minuter löpning - 4 minuter snabbpromenad etc etc i 30 minuter och jösses så trött jag var efter det och svettig. Men jag körde på med lite styrketräning också. Nu börjar äntligen magen tajta till sig lite vilket verkligen känns bra.
 
Profilen börjar se lite mindre ut :)
 
Jag hade så gärna velat köra ett pass ViPR på Sats men min högra handled gör så ont just nu så jag får avstå sån träning ett tag tyvärr. Men på torsdag tycker min ena dotter att jag ska med på BodyPump så jag ska nog testa det, jag behöver ju inte börja med så stor vikt.
 
Och alla frön som jag satte i början av mars grör och lever otroligt bra i köksfönstret. Allt är omplanterat och nu väntar vi bara på att våren ska komma på riktigt.
 
det växer...
 
Sen hade jag lovat mig själv en belöning när jag hade kommit ner till -20 kg på vågen. En väska från Desigual(<--länk) hade jag tänkt belöna mig med. Så jag bestämde mig för att beställa en (fast det blev visst två) och dom lyckades komma med posten just den dagen som vågen visade -20,4 kg, bra tajmat va.
 
Här är den "vanliga" väskan som jag köpte.
Jag gillar fjärilsdetaljen.
men så blev det en "träningsväska" också.
Den är bara så snygg och jag bara älskar den.
Vikt och motion | | 8 kommentarer |
Upp