nu håller vi tummarna...

Ja men nu håller vi tummarna då för att allt ska lösa sig på bästa sätt och att vi kanske snart kan lämna ett kapitel i vårt liv bakom oss... Jag hoppas på ett positivt svar den här veckan, så håll tummarna är ni snälla.
 
Just nu är vi hundvakt till helt ljuvliga Java - Solveigs egna lilla solstråle, ni som har mig på Instagram och Twitter har nog inte missat att vi just nu "är med hund". Det blir många mysiga hundpromenader nu vilket är riktigt skönt och många "steg" blir det, jag använder mig av appen Moves som räknar mina steg och det är ganska skoj att se hur mycket man faktiskt går när man har hund.
 
det finns mycket att lukta och titta på ute i "betongdjungeln"
 
trappuppgångar är riktigt spännande -
och varje gång samma visa när vi ska hem igen:
-vi bor tre trappor upp men Java stannar vid varje "rätt" dörr fast fel våningsplan och vill gå in :)
och hon blir lika lycklig varje gång när hon äntligen hamnar rätt och jag låser upp dörren och hon får gå in <3
 
sen får man vara med och spela datorspel också vilket inte är helt fel...
 
och ibland hinner hon följa med in på toaletten och ligger då snällt och väntar -
hinner hon inte riktigt med in så sitter hon fint utanför och väntar <3
Familj | | 2 kommentarer |

så kämpar vi vidare...

Ja så kämpar vi då vidare med att hitta en bra skola som ska passa vår yngsta dotter. Idag har jag mejlat runt till olika skolor för att kolla läget och för att få tips hur vi ska kunna gå vidare. Dottern vill helst läsa på en distansskola som finns inne i centrala Stockholm där blir eleverna inskriva via sina "egna" skolor (eller hemkommunen) så flyttas skolpengen dit med eleven - men hennes nuvarande skola vill inte "betala" för henne där. Lite märkligt kanske kan jag tycka eftersom om dottern byter skola så borde hennes skolpeng såklart följa med henne. Så nu hoppas vi på ett positivt svar från kommunen eller från "vår" kommunala skola som kanske skulle kunna skriva in henne för att sen kunna skriva in henne på distansskolan - det blir många turer i detta. Men vi kämpar vidare.
 
Just nu är det ganska mycket som ska försöka fixas och helst vill vi ha det fixat innan sommarlovet börjar - det vore det bästa. Så att vi alla kunde få veta hur hösten kommer bli. Vi har fått ett föräldrasamtal inbokt hos BUP i nästa vecka vilket känns bra för vi som föräldrar behöver hjälp och stöd i allt detta. Kanske kan BUP hjälpa oss med vart vi ska vända oss i alla olika frågor som vi har.
 
Jag ska även försöka få tag på "någon" på utbildningsförvaltningen idag också för att få lite mer "kött på benen" och kanske lite svar på vissa frågor som vi har. Kanske skulle jag även behöva ringa skolverket för att få lite svar, det är så svårt att veta vart man ska ringa för att få svar på det man undrar.
 
Tänk om man kunde få en skriftlig manual med från BB med allt man i framtiden kommer att undra...
 
 
Barnen | | 2 kommentarer |

tävling om en fin kaffekanna...

Jag tävlar om en fin kaffekanna från Eva Solo
hos Dianasdrömmar.
 
 
Vill ni också tävla om denna skönhet -
kika då in hos Dianasdrömmar så finner ni tävlingen!
Tävling | | Kommentera |
Upp