sushi till lunch och nostalgi...

Idag tog jag mig in till stan för en lunch med en god vän. Solveig/Lillboda och jag möttes upp vid Medborgarplatsen för att gå iväg och äta lite lunch denna fina 1:a maj. Hela Medborgarplatsen var full av människor som skulle iväg och demonstrera denna vackra 1:a maj. Lite nostalgisk blev jag nog allt - som barn demonstrerade jag alltid med min mamma. I alla väder regn, snö, sol - visst kan jag skratt och sucka över detta lite idag men det var en tradition och faktiskt en ganska fin tradition. Arbetarrörelser i hela världen demonstrerar denna dag - den 1:a maj. Det visst jag faktiskt inte fören för ganska nyligen. När jag ser demonstrationer och röda fanor så tänker jag alltid på vad som hände i Ådalen 1931 - en hemsk händelse i Sveriges arbetarhistoria. Filmen dom gjort kring denna händelse är en tänkvärd och bra film.
 
Men det var ju inte om detta jag skulle skriva egentligen utan om vår lunch. Solveig och jag gick gata upp och gata ner i jakt på en öppen restaurang - helst ett sushiställe eftersom vi båda två älskar sushi. Men det var stängt överallt. Inte så konstigt kanske och något som vi borde tänkt på så här 1:a maj och allt, men vi hade inte en tanke på att det kunde bli svårt att hitta en öppen restaurang. Men till slut fann vi Asian Pong där dom hade sushibuffé. Okej kanske ett konstigt val för oss eftersom vi båda gjort en GBP och alltså inte kan äta så mycket - men vad skulle vi göra när vi inte fann något annat. Men vi förvånade oss själva genom att äta mer än vad vi trodde vi skulle få ner men så satt vi där i lite mer än 1,5 timme också och åt och pratade. Deras sushi var himmelskt god och det här är ett ställe som jag gärna besöker igen.
 
Jag lyckades få i mig 11 bitar sushi och en bit friterat - men sen var jag proppmätt...
Men det var så god sushi - gillar ni sushi så kan jag verkligen rekommendera den här restaurangen.
 
När vi var nöjda så gick vi runt i lite affärer och kikade och sen var det dags att åka hem igen. Tack för en mycket trevlig dag Solveig detta får vi göra om snart <3
känslor | |
#1 - - Tjejmorsan:

Mysigt med lunchdate :)

Jag hade faktiskt ingen aning om att alla demonsterar idag.. visste ju om att vi här i Norden gör det men.. ja..
Själv har jag aldrig demonstrerat :)
Låg väl inte i mina föräldrars intresse antar jag :D

Kram

Svar: jag visste inte heller det tills alldeles nyligen... Kram
Marie-Louise

#2 - - soffie:

va mysigt ni hade det:) men sushi gillas inte hos mej!

Svar: ja det var jättemysigt. Jag gillade inte sushi innan min GBP konstigt nog... Kram
Marie-Louise

#3 - - Solveig Lundin :

Vilken underbar dag de blev, själv fick man ju resa på att världens bästa sushi låg på andra sidan skolgården, ja säger då det.
Ådalen 31, ja vad säger man, se den och förstå. Vad skiljer sig idag och då? Inte mycket, men som sagt politik, ja de tar vi någon annan dag :)
Tack för en jätte trevlig lunch date.

Svar: ja lite politik prat får det bli en annan gång :) Kram
Marie-Louise

Upp