att hängas ut på internet?

Igår tittade jag på Efterlyst ett program som jag följt sedan starten på 90-talet. Jag vet inte riktigt varför men jag brukar inte missa Efterlyst, jag gillar liksom det programmet. Jag tycker programmet brukar vara ganska nyanserat och det känns som om de inte "hänger" ut folk/misstänkta i onödan så att säga. Men igår fick jag nog och mejlade till dom till och med. Igår la Efterlyst ut en bild på en kvinna som var misstänkt för förskingring och stöld av en annan kvinnas identitet - jättebra att det tas upp och att det tas på allvar men sen fortsättningen med alla kommentarer som blev under denna bild gjorde mig så arg, ledsen och förtvivlad. Människor blir inte brottslingar för att vara elaka - de flesta blir brottslingar för att de är desperata. Den här kvinnan hade hämtat ut mycket narkotikaklassade läkemedel på den andres identitet - ja riktigt hemskt för den drabbade - men det visar ju på att kvinnan som var misstänkt mådde allt annat än bra. 
 
På Instagram började påhoppen direkt! Folk skrev så kränkande kommentarer om denna misstänkta kvinna att jag blev helt bestört, även inne på deras FB-sida under bilden på kvinnan började hemska kommentarer ramla in. Och Efterlyst gick inte in och raderade! Detta gjorde alltså att jag till slut mejlade Efterlyst och bad att de skulle ta bort vissa kommentarer och jag bad att de skulle ha bättre koll på vad för sorts kommentarer som väller in under kvällens gång. Jag har INTE fått något svar från Efterlyst på detta mejlet men vissa (de hemskaste) kommentarer har faktiskt raderats nu. Bra det iaf, sen kan jag tycka att ett svar borde vara på sin plats men okej jag förstår att de får in massor av meddelande och mejl så det blir säkert väldigt svårt att svara på alla. En av de konstigaste sakerna är nog iaf att även min kommentar - på både Instagram och FB - om att de borde kontrollera och radera dessa kränkande kommentarer har raderats.... 
 
Även om man är en brottsling och misstänkt för hemska brott så anser jag att man fortfarande är en människa och man kränker ingen människa med sådana kommentarer som igår vällde in angående den här misstänkta kvinnan. Jag blir verkligen bestört när jag ser hur "lättvindigt" vissa kallar sina medmänniskor för öknamn och lämnar efter sig de mest hemska kommentarer angående en annan människa. 
 
Till på köpet ville Efterlyst att alla som hade blivit kränkta över internet skulle höra av sig till dom - jag tror för att ett kommande program ska handla om just detta - men så låter de hemska kränkningar ligga kvar i kommentarsfältet hos sig själva. Vad ger det för dubbla signaler? Nej ska man nu lägga ut bilder på efterlysta personer så som Efterlyst gör så måste man ha folk (personal) som sitter och kontrollerar och raderar när det liksom "spårar" ut i kommentarsfälten. Och hinner inte den/de som har det ansvaret med att kontrollera allt så får man lov att sätta fler personer på det anser jag!
 
Uppdatering: Nu är bilden borttagen på den misstänkta kvinnan på Instagram! Och alla kommentarer på FB-sidan är bortraderade! Bra gjort Efterlyst!
 
Hamnade även i en väldigt konstig diskussion igår i en FB-grupp jag är med i som det blev hemska kommentarer i och "härskartekniken" användes flitigt. Det är så trist när bra diskussioner spårar ut och blir bara hemska - där man förminskar sina medmänniskor istället för att ta diskussionen på ett BRA sätt...
Vardag, känslor, livet | |
#1 - - Ninni:

Men va otäckt, jag förstår överhuvudtaget inte varför man ska kränka andra människor på nätet eller överhuvudtaget =(
Dåligt av Efterlyst att inte svara på dina mejl =(

Ha en fin dag, kram <3

#2 - - Inger Stark:

Jätteviktigt det du skriver. Vet efter senaste veckan precis, kränkande kommentarer är mer regel än undantag. Bra gjort älskling att du tog tag i det.

Upp