Recept: inlagd chili...

Så blev det inlagd chili i år igen.
Just chili tycks trivas enormt bra på vår balkong -
förra året fick vi oxå en stor skörd chili.
 
jag minns i våras när de första små chiliplantorna började titta upp...
och nu är alltså plantorna översållade med chili.
 
Inlagd chili:
300 gr chili
3-4 klyftor vitlök
1 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt
 
Skölj chilin och skiva den tunt ca, 1 cm tjockt, skala vitlöken och skiva även den riktigt tunnt.
Lägg den hackade chilin och vitlöken i en kastrull och häll på vitvinsvinägern, vatten, socker och saltet.
Låt allt koka upp och låt det sen småkoka under lock i 5-10 minuter.
Idag kokade mitt 10 minuter för chilin var ganska "hård".
Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut väl.
Klarar sig utan problem upp till 6 månader i kylskåp (oöppnad burk).
 
den inlagda chilin passar väldigt bra till tacos, kött eller ja till allt tror jag.
Smaken liknar den som den inlagda chilin man kan köpa från "tacos-hyllan" i mataffären har...
 
 
balkongen, mat | |
#1 - - Camilla :

Det där måste testas:)

Svar: det är riktigt gott :) och starkt. Kram
Marie-Louise

Upp