vad säger egentligen en FB uppdatering om....

Hamnade av en slump på en blogg som är skriven av Erik Ståhl. jag har aldrig hört om honom förut (vad jag vet iaf) eller jo jag såg många uppdateringar om hans känslosamma föreläsning på Krakel & Spektakel-mässan som var i helgen i Halmstad. Inlägget som jag av en slump hamnade på idag handlade om statusuppdateringar på FB.Vad vet vi egentligen om hur den där människan bakom en statusuppdatering mår just idag? Vad döljer sig bakom de där raderna som vi kanske blir så irriterade på? Det där "skrytet" över genomförda träningspass? Eller viktminskningsbilderna? Ja mig fick han iaf att tänka ett varv extra! Och även att reflektera över mina egna statusuppdateringar. För visst uppdaterar även jag med statusar som irriterar, stör och sticker folk i ögonen. Jo men så är det ju. Det gör vi nog alla lite var till mans - ja vi som har FB alltså. Och detsamma kan säkert ses på Instagram. Vad säger de där bilderna oss som andra lägger upp? De där bilderna som gör oss irriterade, arga, svartsjuka... 
 
Jag vet ju vad jag har med mig i livet som bagage. Men vet ni vad jag har för bagage med mig in i livet? Nej precis det kan ni ju inte riktigt veta - ni vet bara en väldigt liten del av allt bagage som jag bär runt på. Precis som jag inte kan veta vad du som läser detta har för bagage med dig in i ditt liv! 
 
Så mina statusuppdateringar på FB och bilder på Instagram speglar ju mig - men bara till en viss gräns. Och detta fick Erik Ståhl mig att se och det tackar jag verkligen för. hans inlägg på bloggen var så genomtänkt och tänkvärt att jag bara kände att jag måste skriva det här inlägget. För det träffade mig rätt i hjärtat. Vi (även jag alltså) dömer andra alltför lätt och vi ser bara det vi vill se och vi visar bara upp det som vi tror att andra vill se eller läsa om och det får vi faktiskt inte glömma. 
 
ja dessa balkongbilder som jag ständigt "bjuder" på när värmen kommer....
Eller mina bilder på allt som växer och frodas på min balkong under sommarhalvåret.
Klart det retar upp många, men det är en del av mig. Det är ett sätt för mig att samla kraft och finna ro.
 
eller dessa ständigt återkommande bilder från mina surdegsbak...
 
Jo men visst retar det folk mitt evinnerliga bakande! Men vet ni varför jag bakar? Nej just det det vet ni ju inte - inte riktigt iaf...
Kanske vet inte jag heller riktigt varför jag bakar så mycket just nu. Kanske är det för att jag behöver den där avkopplande stunden som bakningen faktiskt ger mig. Kanske är det något annat som ligger bakom detta ivinnerliga bakande - något som jag inte än hittat eller känt efter om....
Ja det är tänkvärt att tänka på!
känslor, livet | | 3 kommentarer |

Valborgsmässoafton utan vaknatt...

Så var det Valborg då igen. Nu ska vi sjunga in våren och förfrysa fötterna kring valborgsmässoelden. För min del blir det en stor skillnad i år mot de sista föregående årens Valborg. Jag ska inte vaka in Valborgsnatten för att vänta hem mina tonårsdöttrar som är ute och firar in värmen. Självklart kommer jag ha en undran i kroppen över om mina stora döttrar har det bra ikväll/natt - mina älskade döttrar som är så stora och vuxna nu att de faktiskt flyttat hemifrån. Den ena som är så vuxen att hon själv får köpa sin alkohol på systembolaget. Det blir den stora skillnaden för mig i år - att inte sitta uppe mitt i natten och vänta hem döttrarna... Att gå och sova när jag vill utan att ligga sömnlös och vänta (men jo mobilen kommer ligga med ljudet påslaget såklart för man vet ju aldrig när/om en mamma behövs)
 
den lilla brasan från förra året...
Jag kommer att förfrysa fötterna nere vid valborgsmässoelden, köpa godisremmar (till överpris) och sedan sakta gå hem igen med min yngsta dotter. För det är för hennes skull som jag kommer ta mig ner mot brasan ikväll. 
 
 
Barnen, Familj, känslor, livet | | Kommentera |

Loppiblogbag - vårpepp...

För några veckor sedan fick jag hem vårens Loppiblogbag - vårpepp. Där i fanns många trevliga produkter. Vissa produkter tilltalade mig mer än andra - men fördelen med det är att man kan få vara generös och givmild då och liksom ge bort fina och lyxiga produkter till nära och kära. Och det är väl vårpepp om något. 
 
tyvärr blev mina bilder inte så bra - lite för mörka och tråkiga. 
Men det får gå iaf...
 
Sponsorer till vårens blogbag var följande:
 
Tack Loppi för att jag fick testa dessa fina produkter. 
 
 
Bloggevent, loppi, loppiblogbag | | Kommentera |
Upp