vitlökskyckling - på mitt vis.

Jag köper ofta hel kyckling som jag tillagar i ugn, antingen i vanlig ugnsform eller i lergryta. Idag blev det i vanlig ugnsform. En av favoriträtterna med kyckling här hemma är min vitlökskyckling och idag när jag var ner på ICA så hade de så fina spanska vitlökar att jag bara kände att jag måste göra vitlökskyckling idag till middag. 
 
Här följer receptet:
 
Vitlökskyckling:
1-2 hela kycklingar (helt beroende på hur många som ska äta eller om matlådor ska fixas)
1 hel vitlök
1 gul lök 
olivolja
salt
peppar
paprikapulver
chiliflingor
 
Börja med att skiva några av vitlöksklyftorna tunt och "späcka" kycklingarna (så där som man gör med en stek). Fyll sedan kycklingarna med några vitlöksklyftor och gul lök (som du skivat). Blanda oljan och kryddorna och ha i pressad vitlök, pensla detta på kycklingarna och salta och peppra lite extra. sen in med allt i ugnen. 
150 grader i 3-4 timmar beroende på storlek på kycklingarna. Vänd på kycklingarna 1-2 gånger under tillagstiden och ös med skyn som blir. Efter halva tiden kan det vara bra att hälla av skyn och spara om man vill göra sås annars blir kycklingen mer kokt än stekt om skyn får vara kvar hela tillagstiden... Mina var inne i 3,5 timme idag. 
 
Denna kyckling gör sig mycket bra att tillaga i lergryta, men det fungerar även bra i vanlig ugnsform. 
 
 
 
Till detta hade vi idag färskpotatis och sås gjord på skyn som blir. 
 
 
mat | |
#1 - - Anna:

Måste bara testas 👍

Svar: Ja gör det, den är supergod :)
Marie-Louise

Upp