här bakas det nu tack vare min fina vän...

Jag fick en sådan fin (och bra) hushållsassisten av min vän Solveig. Och jag kan lova att den används ofta nu. Jag har bakat matbröd, bullar, knäckebröd m.m. och snart måste jag börja testa alla de tillbehör som ingick också. 
 
Kenwood gör jobbet roligare.
 
Så nu blir det mest hembakat bröd här hemma, ekonomiskt och gott. Och ja just ekonomiskt känns som en viktig sak just nu här hemma...
Vardag, mat | |
#1 - - Soffie:

Mums va mycket gott du bakar:) bra med en sån maskin...

Svar: Ja den är så bra :) gör bakningen så mycket enklare.
Marie-Louise

#2 - - Ruth i Virginia:

Bara undrar / Vem äter allt det där du bakar?
Första ggn här och ser att du inte har jobb och inte mycket pengar.
Undrar bara varför du bakar bullar. Förstår
matbröd och knäckebröd, mem ----

Svar: Så om man inte har jobb och dålig ekonomi ska man inte baka/äta bullar då eller? Och jo jag har jobb, men en timanställning.
Marie-Louise

#3 - - Annika - drömmen om 11 barn:

Alltså, jag dör en smula!
Här har vi sex barn och endast en inkomst - dvs inte särskilt mycket pengar till övers. Men jag bakar - och jag bakar både bröd och bullar, kakor och annat gott.
Och GIVETVIS så stoppar jag i mig allt själv, vilket jag säkert tror att Marie-Louise också gör med ALLT hon bakar!!! ;)

Åhhh, klart att man ska få baka även om man inte har överflöd av pengar! Och visst måste man inte äta allt själv - när man har hembakat så är det MÅNGA som gladeligen äter av det... :)

Svar: Det lär ju vara mer ekonomiskt att baka sina egna bullar än köpa iaf...
Marie-Louise

#4 - - Mia:

Blir betänksam över personer som är inne och kikar för första gången (enligt egen utsago) men väljer att skriva något sånt i sin kommentar - när slutade huvet att funka på vissa personer egentligen!?

Själv så vågar jag lova att om jag har nåt neggigt att säga så skriver jag inte ner det hos dig, inte heller om jag är sur på nåt eller inte förstår vad det står ;-)

Så himla bra, nyttigt och så mycket billigare det är att göra både mat- och fikabröd själv hemma, en klar ekonomisk framgångssaga som många i vår ålder och yngre har missat. Och att gå ut och fika på stan, hujedamig hur dyrt är inte det.

Suveränt också att ha fått en sån fin maskin, måste ju användas, provas så den inte känner sig ovälkommen till er ;-)

kramar i massor!

Svar: Ja det är himla konstigt att folk ens orkar kan jag känna ibland. Kram
Marie-Louise

#5 - - mammakero:

Jag häpnar när jag läser kommentarerna som klankar ner på dej. Varför skulle du inte baka bullar om du ändå bakar bröd? Bara för att du äter hälsosammare och tränar behöver inte betyda att du säjer nej till alla godsaker! Sen är det billigare att baka allt själv, vilket är bra för en ansträngd ekonomi.... Maken lägger upp matbilder och träningsbilder på instagram, av samma orsak som du gör det, han är nöjd över sej själv och njuter av att han kan/orkar.

Svar: Ja ibland häpnar man verkligen. Kram
Marie-Louise

Upp