ibland blir jag bara arg/ledsen/upprörd...

Ni som följer mig vet ju att jag just nu inte har det alltför "fett" ekonomiskt - men det fungerar. Jag har som tur var ett timjobb där jag faktiskt får ganska många timmar just nu så det blir nog bra tillslut. 
Men det här inlägget ska egentligen handla om någon (något) annat än mig och mina problem. 
 
En till mig mycket nära person skrev igår på FB att 2015 kommer inte bli roligt - då ska denne börja leva på sin pension vilket har visat sig inte kommer bli allt för fet. Denne någon kommer antagligen att kunna räknas till skaran "fattigpensionärer" - vilket gör mig riktigt arg och ledsen. Denna någon har i hela sitt liv arbetat och betalt skatt och vad får denna någon tillbaka. Antagligen kommer denna någon att behöva flytta till något billigare (om det finns) och sedan vända på varenda krona.
Jag anser att det är ytterst modigt att våga blotta sig själv och sin ekonomi, visst ibland kanske lite dumt men modigt. 
Kommentarerna som följer är: "men pengar är inte allt" "jag har alltid klarat mig på all fin gemenskap" "jag har fått uppleva så mycket mer än medelsvenssons" bla bla bla säger jag om detta. 
 
Nej pengar är kanske inte allt men livet är bra mycket enklare om du har pengar så du klarar dagen. Det tycks finnas en försköning av att leva med dålig ekonomi och jag frågar mig verkligen varför det är så. Om ens pension blir så låg att du kanske måste lämna ditt hus och hem för att kunna få någorlunda bra mat på bordet alla dagar i månaden och för att du ska kunna betala det absolut viktigaste i livet - då kan jag lova er att pengar är allt! Du kan inte leva på luft, gemenskap, kärlek, vänskap m.m. 
 
Nej fy jag blev riktigt arg och ledsen över denna försköning av dålig ekonomi. Och jag frågar mig: varför denna försköning? Varför lägga ett gyllene skimmer över något som är så hemskt? Och något som är så skuldbelagt - för ja att ha dålig ekonomi är rejält skuldbelagt!!!
 
ja visst är det fint med gemenskap, värme och kärlek - men du kan inte "leva" på endast det!
känslor, livet | |
#1 - - Fnulan:

Usch.. skrämmande.... Bra att du skriver om det <3

Svar: Tack :) Kram
Marie-Louise

#2 - - Anonym:

Tack för den älskling! Mycket bra skrivet

Svar: Tack mamma <3 Puss & Kram
Marie-Louise

#3 - - Ann Catrine:

Så bra skrivet vännen!
Jag fick mitt röda kuvert häromdagen och blev lite blek om nosen, min ålderspension närmar sig med stormsteg, - och det kommer att bli sämre.
Mycket sämre!
Jag har haft det relativt beviljat under min tid som sjukpensionär, mest på grund att jag fick tillgodoräkna mig mina bästa arbetsår (så klart, det är ju så det går till), men just de åren jobbade jag i stort sett jämt, det är ju därför jag blev sjuk också...
Any way, haft det ganska "bra", åtminstone om jag jämför med en del andra sjukpensionärer.
Men som sagt, om ca 5 år är det ålderspension som gäller, och då kan jag för det första knappast bo kvar i den här lägenheten. Jag kan inte heller som jag haft planer på, att köpa sonens etta när han så småningom flyttar till större.. För vilken bank ger mig ett lån till insatsen när jag blir fattigpensionär!? (jag skulle få bra mycket billigare boendekostnad på det viset, men tvivlar...)
Bra att du tar upp sånt här!!!
Tror vi är många många många som försöker hålla någon slags fin fasad...
(själv blir jag t ex såååå jäkla trött på alla facebook statusar om shoppande hit och shoppande dit... Kanske skoj för de som har en slant att röra sig med, det har inte jag, och det är väl därför jag reagerar så starkt på det... Känner jag blir småsur (inget trevligt drag, jag vet) och tänker - "men herregud, hur många tunikor/väskor/tavlor/ljuslyktor kan man behöva? (kanske är surt sa räven från min sida...)
Nu ska jag spotta upp mig, jag har mat, jag har en trevlig lägenhet, och jag har åtminstone några ombyten kläder. OCH jag har en bukett tulpaner (som faktiskt blev två buketter nu när jag drygade ut den med några kvistar blåbärsris);-)

Svar: Kram vännen <3
Marie-Louise

Upp