bröllopsdag och funderingar...

Ja igår hade mannen min och jag bröllopsdag. 20 år firade vi som gifta - känns helt galet mycket. Vi har vart ett par i 22 år och det är mer än halva mitt liv. Fatta konstig tanke liksom. Så lite funderingar på livet får man ju när man firar så där. 
 
hahaha 20 år sedan, så unga vi var!'
Föräldrar till en 4-månaders dotter var vi <3
 
Jag fick 20 röda rosor av min älskade man. 
Ska visa bild på dem imorgon, märkte att jag visst inte fått in fotona i fotoprogrammet. 
Barnen, Familj, Nöje | | 3 kommentarer |

löpträning utomhus...

I och med att jag slutade skolan och skrev in mig på arbetsförmedlingen så bestämde jag mig för att jag måste spara in på lite saker. Så träningskortet på SATS var en sak som fick avvecklas - det kändes lite väl dyrt och eftersom jag just nu inte ens vet om jag har a-kassa att vänta så måste jag spara. Men träna vill jag göra så nu blir det utomhusträning. Löpträning har jag valt - eller jag varvar löpning med snabb promenad, orkar inte springa hela rundan än men det kanske kommer. 
 
Imorgon ska jag gå till Stadium och inhandla en bra "magtränare" - ungefär som en medicinboll men ändå inte. Äsch bild kommer när den är inhandlad. För löpträning måste ju varvas med annan träning och visst jag måste spara in på utgifter men en träningsgrej för 299 kr kommer jag "kosta" på mig. Så det så!
 
Men så jag har alltså löptränat nu några gånger - har nog blivit ungefär 3 gånger i veckan sista veckorna. Och idag blev det första löppasset i snö. Jag skulle behöva ett par bra löpskor som fixar snöunderlag men ja det var ju det där med pengar... Får se hur vi löser det helt enkelt.
 
 
löprundorna blir på mellan 3-4 km!
 
och alltså det är ju så vackert ute ibland att man bara måste pausa Runkeeper och fota lite.
Själen mår bra utav det!
 
bilder från dagens runda i snön.
 
fast åka skridskor redan nu när isen precis har lagt sig - nej det skulle inte jag våga.
Fast dessa skridskoåkare hade isdubbar och sånt där "spett" som de kunde känna med, så de åkte nog säkert.
Men jag skulle aldrig våga...
 
 
GBP, Träning, Vikt och motion, årstider | | En kommentar |

det här med vikt...

Det är ganska konstigt det här med vikt. Så lite som jag väger nu var många år sedan sist jag vägde så lite. Jag känner mig faktiskt riktigt smal nu för tiden och trivs bra i min kropp, visst några kilo minus till gör inget men i det stora hela är jag nöjd. Men för några (nåja för 20-22 år sen) hade jag tyckt att jag vart tjock om jag vägt så mycket som jag väger nu. Så det är konstigt det där med vikt. 
Visst jag har blivit äldre, jag har väntat fött och ammat 3 barn, jag har "fått" (tack snälla eller inte) en reumatisk sjukdom under dessa 20 år så visst kan de kilon som eventuellt är lite för mycket nu få vara så. Det är inget som jag nu kommer hetsa bort, blir det minus på vågen så blir jag nöjd om inte är jag nöjd i alla fall.
 
Men det jag kom att tänka på och det som jag förvånas över är hur olika en ser på sin egna kropp och vikt under livets gång. När jag var drygt 17 år och precis hade gjort slut med en pojkvän (som jag vart tillsammans med ganska länge) så vägde jag 6 kg mindre än vad jag väger nu och då kände jag mig enormt stor. Jag kunde inte förstå att jag blivit så stor (tjock) - dock försvann kilona ganska snabbt så fort jag började "leva singelliv" igen. Men just det här att jag nu när jag väger 6 kg mer än då kan känna mig smal och snygg nu är ju egentligen lite konstigt. Men som jag skrivit ovan mycket har ju hänt i/med kroppen på dessa 24 år (blir det sedan jag var 17 år) men sen var jag nöjd och ganska tillfreds med vikten (med en avstickare i matmissbruksfällan) tills jag fick barn. 
 
Nu kan jag som 41-åring inte ens tänka mig att väga så lite som jag vägde när jag första gången blev gravid, vilket är mer än 10 kg mindre än vad jag väger nu. Skulle jag gå ner så mycket i vikt nu skulle ju hela jag försvinna känns det som. Men tänk så olika en kan tycka om sin egna kropp beroende på vart i livet en befinner sig...
 
jag blir fortfarande lite förvånad när jag ser mig själv i ett skyltfönster eller i en spegel.
Denna bild var från i somras (då vägde jag 4 kg mer än vad jag gör nu)
 
så här såg jag ut sommaren innan jag blev gravid första gången.
Ganska liten...
 
här är jag som liten bebis och min mamma.
 
    
här är några före och efter bilder.
efter bilderna är tagna i somras - dags att ta nya nu tror jag.
GBP, Vikt och motion, känslor | | 4 kommentarer |
Upp