att stå i valet och kvalet...

Som de flesta vet har jag studerat vid Södertörns högskola i snart 3,5 år och nu är jag fruktansvärt skoltrött. Så just nu är jag i valet och kvalet, ska jag studera lite till eller ska avsluta mina studier och helt enkelt börja försöka söka jobb. Skriva in mig på arbetsförmedlingen och kanske få lite hjälp med jobbsökandet och samtidigt jobba som timanställd på Stortorps äldrecenter. Just nu lutar det åt att jag faktiskt bara läser färdigt den här sista kursen som jag läser nu och jag just nu ska slutföra en hemtenta i och jag sen slutar studera. 
 
Jag vill väl helst inte hamna inom vården igen men man kan ju faktiskt inte studera bara för att studera och man kan inte bara studera för att slippa bli arbetslös. Studierna kostar pengar i form av studiemedel och det är pengar som ska betalas tillbaka. Så just nu är jag i valet och kvalet. Jag tror nog att vi ekonomiskt skulle klara oss om jag slutade studera och faktiskt började söka jobb, jag tror nästan faktiskt att jag skulle få ut lite mer pengar på det. Att leva på studiemedel kommer man inte så långt på nämligen det är inte mycket pengar per månad nämligen. Det är inte arbetslöshetskassan heller men jag kan inte studera hur länge som helst och någon gång måste man nog bestämma sig för att det får vara nog. Jag har läst så länge nu att jag kan nog inte komma särskilt mycket längre just nu. 
 
Så 2014 blir verkligen en ny start för min del. Det är mycket jag ska tänka igenom och fundera på. 
Nu hoppas jag bara att mina funderingar leder fram till rätt beslut...
 
fotot på katten är taget förra vintern, den här vintern lyser snön med sin frånvaro.
livet, utbildning | |
#1 - - Linda w L2K:

Vilket du än väljer kommer det bli bra!
Själv är jag i liknande sits. I maj är jag klar på komvux. Jag måste ha ett sommarjobb och sen måste jag bestämma vad som ska hända i höst. Skola eller jobb...

#2 - - Ingrid:

Tror det tuffaste är funderingarna innan, när man väl hör slag i saken brukar det kännas mycket bättre! Lycka till i ditt val!

#3 - - Agneta:

det är ett val som du själv måste komma fram till, ingen annan. Men jag tycker att det låter som om du redan nu har bestämt dig för vad du själv egentligen vill och tror blir bäst för dig. Önskar dig lycka till med ditt val, och glöm aldrig att den kunskap som du fått under dina studier kan aldrig någon ta i från dig! Även om du inte använder dem just nu, så har du många år framför dig där de kan användas!
krmar

Upp