det här med vikt...

Det är ganska konstigt det här med vikt. Så lite som jag väger nu var många år sedan sist jag vägde så lite. Jag känner mig faktiskt riktigt smal nu för tiden och trivs bra i min kropp, visst några kilo minus till gör inget men i det stora hela är jag nöjd. Men för några (nåja för 20-22 år sen) hade jag tyckt att jag vart tjock om jag vägt så mycket som jag väger nu. Så det är konstigt det där med vikt. 
Visst jag har blivit äldre, jag har väntat fött och ammat 3 barn, jag har "fått" (tack snälla eller inte) en reumatisk sjukdom under dessa 20 år så visst kan de kilon som eventuellt är lite för mycket nu få vara så. Det är inget som jag nu kommer hetsa bort, blir det minus på vågen så blir jag nöjd om inte är jag nöjd i alla fall.
 
Men det jag kom att tänka på och det som jag förvånas över är hur olika en ser på sin egna kropp och vikt under livets gång. När jag var drygt 17 år och precis hade gjort slut med en pojkvän (som jag vart tillsammans med ganska länge) så vägde jag 6 kg mindre än vad jag väger nu och då kände jag mig enormt stor. Jag kunde inte förstå att jag blivit så stor (tjock) - dock försvann kilona ganska snabbt så fort jag började "leva singelliv" igen. Men just det här att jag nu när jag väger 6 kg mer än då kan känna mig smal och snygg nu är ju egentligen lite konstigt. Men som jag skrivit ovan mycket har ju hänt i/med kroppen på dessa 24 år (blir det sedan jag var 17 år) men sen var jag nöjd och ganska tillfreds med vikten (med en avstickare i matmissbruksfällan) tills jag fick barn. 
 
Nu kan jag som 41-åring inte ens tänka mig att väga så lite som jag vägde när jag första gången blev gravid, vilket är mer än 10 kg mindre än vad jag väger nu. Skulle jag gå ner så mycket i vikt nu skulle ju hela jag försvinna känns det som. Men tänk så olika en kan tycka om sin egna kropp beroende på vart i livet en befinner sig...
 
jag blir fortfarande lite förvånad när jag ser mig själv i ett skyltfönster eller i en spegel.
Denna bild var från i somras (då vägde jag 4 kg mer än vad jag gör nu)
 
så här såg jag ut sommaren innan jag blev gravid första gången.
Ganska liten...
 
här är jag som liten bebis och min mamma.
 
    
här är några före och efter bilder.
efter bilderna är tagna i somras - dags att ta nya nu tror jag.
GBP, Vikt och motion, känslor | |
#1 - - Tjejmorsan:

Gud vad konstigt det är.... vet du.. jag kan inte ens komma ihåg att du såg ut så.... Jag tänkte aldrig på dig som "stor"...

Kram och du är så fin.. MEN du behöver fortfarande ÖVA på att.... LE..kvinna!! ;)

Svar: Haha ja jag lovar att jag ska le mer och bättre vännen :) Men det där var ju gamla bilder ju, var länge sen jag fotade mig själv insåg jag just idag... Kram fina vännen
Marie-Louise

#2 - - Inger Stark:

Inte konstigt tycker jag! När jag var ung vägde jag 46 kilo och tyckte inte att jag var smal. Bantade jämt. Nu väger jag 17 kilo mer och känner mig ganska lagom. Ska ner några kilo, helst till 58, men mindre än det kan jag inte tänka mig att väga. Vad jag kan förbanna är alla år när jag inte var nöjd och bantade. Vet inte hur många år som jag bantat bort. Puss älskling, du är jättefin nu!

#3 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Jo men det är ju skillnad på orsaker och anledningar gällande dina inlägg och de jag pratar om, två helt olika grejer

#4 - - Nina Bergquist:

njaa ja är ju inte riktigt i skick att ha en till just nu. har varit så mkt det senaste halvåret och nu är det väl värst. en graviditet skulle knäcka mig helt och hållet tror jag.

men är super glad att jag ska bli faster. ska börja smida roliga planer redan nu :D

Upp