jag har skrivit om det förut...

Ja jag har som sagt skrivit om detta förut - typ många gånger. Men sociala medier det är svåra grejer. Det är mycket man ska "tänka" på egentligen när man rör sig inom de sociala medierna. Man kan inte skriva vad som helst (så klart), inte dela vad som helst, kanske inte ens tycka allt som man egentligen tycker för vissa saker ska/får man liksom inte tycka och tänka. Det är alltså en balansgång det här med sociala medier som inte alltid är helt enkel. Jag är nog ganska ofta tråkig när det kommer till sociala medier, jag skriver inte så ofta vad jag verkligen tycker och tänker, jag delar nästan bara oskyldiga saker och visar inte bilder på mina barn om de inte vill synas. Men det är mitt val! Jag kan gärna anses lite tråkig för jag vill inte att alla ska veta allt om mig, vissa saker vill jag hålla för mig själv eller så vill jag endast att de som känner mig "på riktigt" vet vad jag tycker och tänker om vissa saker. Och vill mina barn inte vara med på bild på mina sidor så respekterar jag det. Det är deras val och om jag publicerar en bild på något av mina barn eller på min man så har jag alltid frågat innan om det är okej att jag delar bilden. Och har jag "glömt" att fråga och blir tillsagd att ta bort bilden så gör jag det utan att ens diskutera saken. Jag vill inte heller att någon publicerar saker eller bilder på mig utan att fråga, det handlar ju om integritet. 
 
Så ja det här med sociala medier är svåra grejer som vi alla handskas med på olika sätt. Vissa delar och visar mer av sig själv än andra - men då måste man vara beredd på att bli motsagd eller ifrågasatt också. Det hör liksom till spelet. Vill man ta ställning måste man även kunna "försvara" den eller förklara den. 
 
Jag brukar också ofta tänka: vill jag att mina arbetskamrater ser detta? För på arbetet är jag ju en person och privat en annan, så fungerar iaf jag...
 
avslutar med en bild på mig och min älskade mamma taget sommaren 1973.
Ett foto som jag hittade i min mormors fotoalbum för inte så länge sedan. 
känslor, livet | |
Upp