saker jag inte trodde...

Ja det här med att bli med hund. Många saker i livet tar en rejäl vändning när man blir hundägare. Idag skrev jag en lite rolig uppdatering på FB om saker som jag inte trodde att jag skulle göra för bara några veckor sedan. 
 
"för några veckor sedan trodde jag väl inte riktigt att jag skulle:
- ta en promenad innan jag åker till jobbet en tidig morgon (men vad gör man inte för sin hund)...
- ha en full hopknuten hundbajspåse i fickan bara för att jag slarvigt nog tog med mig för få hundbajspåsar när jag gick ut (och Java kanske behöver bajsa igen)...
- småprata med helt okända människor jag möter ute på hundpromenader...
- etc, etc, ....
- stoppa ner handen i hundmaten för att "visa" att maten är god...
Ja man blir nog lite knäpp och knasig när man blir med hund"
 
För ja precis så där är det ju. Inte trodde väl jag att jag skulle gå upp tidigare en jobbdag när jag börjar kl:7.00 för att gå ut med hunden - men det gör man ju när har hund, för hundens skull. Och alla andra knasiga saker man gör.
Det är ungefär som när man blir förälder för första gången - nästan allt kretsar kring det nya livet man har här hemma. Alla foton blir på hunden...
 
Tur jag inte hade FB, Instagram och blogg när mina döttrar var små för då skulle jag ha lagt upp bilder typ hela tiden på dom, vilket jag sen kanske hade ångrat när de blev större - eller kanske hade dom blivit störda över det och blivit arga på mig. Ibland kan jag tycka nämligen att barn överexponeras på FB, Instagram och bloggar - man ska alltid tänka på att barnen blir större/äldre och att de kanske inte tycker att det är lika roligt som mamma (och pappa) att visa upp allt i bild och text på internet... Självklart gör man som man själv vill på sin egna sida (fb, instagram, blogg) och jag dömmer ingen som lägger ut bilder på sina barn - det är en högst personlig reflektion jag delade med mig av nu. Jag själv skulle nog kunnat ångrat ett och annat inlägg om jag haft tillgång till dessa socialakanaler då mina döttrar var små.
 
 för vem kan motstå att fota den här sötnosen.

 
Familj, djur | |
#1 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Ja vad gör man inte ;-)

#2 - - Solan:

Rara lilla vovve ❤️

#3 - - Ann Catrine:

Gillar verkligen att se foton på din nya sötnos och era äventyr!
Håller med dig angående foton, mina tonåringar har jag en liten tyst överenskommelse med, foton de själva lägger ut kan jag dela.
Småtjejerna mina har jag slutat lägga ut, av två anledningar, dels sa 9-åringen klart och tydligt att hon inte ville vara med på fb, instagram gick bra tyckte hon då hon vet jag har valt att ha den sidan liten och intim, dels tycker tösernas föräldrar (min dotter med man) inte alls om det!
Så, det var lätt bestämma sig...
Kan emellanåt reagera på en del foton vänner lägger ut, foton på sina barn som är både generande och avslöjande. Det kommer kanske en dag då barnen är så stora så de själva ser dem där ute i cybervärlden, och ogillar publiceringen...
Sunt förnuft bör nog gälla, som i det mesta :-)

Svar: Ja precis det sunda förnuftet måste styra. Både i publicering av foton som i publicering i åsikter. Kram
Marie-Louise

Upp