tacksam för det jag har...

Jo jag har vart ganska låg på sista tiden, många små problem blir stora om de samlas på hög. Vissa saker har inte ordnat upp sig än men jag hoppas de är på gång. Vi kämpar vidare och jag vet att vi kommer fixa även detta ihop. Livet är som en berg-och-dal-bana det går upp och ner och hit och dit, så är ju livet det vet vi alla. Just nu har väl mitt liv mest gått nedåt men jag ser uppgången långt där fram (tror jag/hoppas jag). 
 
Som ni alla förstått så har jag just nu en timanställning som jag är ytterst tacksam för att jag har. Vad hade vi gjort om jag inte haft den? Ja jag vet faktiskt inte... Men det är ganska slitit både fysiskt och psykiskt att ha ett timjobb inom äldreomsorgen, det ska jag inte ljuga om. Min blogg handlar om MITT liv och det är inte alltid en dans på rosor. Just nu är i alla fall rosorna jäkligt taggiga och fula. 
 
Om vi ska återgå till det här med timjobb. Det är ganska tufft faktiskt. Dels så vet man inte från månad till månad (eller från vecka till vecka) hur mycket jobb man ska lyckas få ihop. Dels får man "ligga på" och fråga och "tjata" om jobbtillfällen. Och sen får man helt enkelt tacka ja till de pass man blir erbjuden. Och just nu är jag inne på mitt jobbpass 4/6, den här veckan blev det alltså mycket jobb och jag har inte råd att tacka nej fast kroppen skulle behöva en vilodag. Nästa vecka har jag just nu bara två korta jobbpass inbokade så nästan vecka kanske jag får vila ikapp men då kommer det ju synas i plånboken sen också... En väldig balansgång det där. Jag får även bara jobba max 75% eftersom jag har en sjukersättning från FK på 25% på grund av min reumatism. Så jag måste hålla koll på hur många timmar per vecka jag kommer upp i. Den här veckan kommer jag upp i max antal timmar som jag får jobba. Så som tur är kanske man kan säga är dessa 6 jobbpassen den här veckan ganska korta timmässigt. 
 
Igår var min älskade mamma  (<--länk) och jag och såg på teater. "Mig äger ingen" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Den var så bra! Jag kom aldrig igenom hela boken, det tog stopp och jag vet inte riktigt varför jag ej kom igenom den. Men teatern var så himla bra! Nu vill jag även se filmen och så ska jag försöka komma igenom boken... Mamma bjöd mig på middag innan, vi valde en Tapas restaurang som ligger precis vid teatern. Jättegod mat och bra priser, dit går jag gärna igen. 
 
Mycket god mat och en mycket bra teater!
 
Hihi jag bjuder på en bild där vi flinar upp oss lite mamma och jag... 
 
Min fina vän Ewa (tjejmorsan) bjöd med mig på en biopremiär i måndags. Vi skulle få se senaste Need for speed. Och så taggade vi var, vi älskar båda två fart och motorljud. Vi möttes upp vid Hötorget och begav oss till bion, blev avbockade på gästlistan och gick in i kändisminglet. Det var verkligen kändistätt kan jag säga. Jag tog ett glas vittvin som det bjöds på och lite räkcocktail och så gick vi in i biosalongen och satte oss tillrätta. När vi satt där och filmen skulle börja så presenterades den så konstigt, Ewa och jag bara tittade på varandra och skakade lite på huvudet och undrade vad de höll på med. Varför prata om YSL och kläder när vi ska få se bilar och fart tänkte vi... Och så startade filmen och det visade sig inte alls vara Need for speed utan historien om YSL`s liv... Vi började skratta högt och undrade verkligen vad som hänt med "vår" film. Men väluppfostrade som vi är så satt vi kvar och tittade. och filmen var verkligen bra, helt klart sevärd. Men inte en film som vi (varken jag eller Ewa) hade betalt för att gå och se. När filmen var slut och vi gick därifrån så började vi skratt igen och sa "men vad hände med vår film"... Det visade sig sen att vi visst gått på fel premiär, hahaha. Vi skulle till SF bion på Kungsgatan men vi gick till SF bion på Drottninggatan, så det kan bli. men det är fortfarande ett mysterium hur vi ändå blev avbockade från gästlistan utan problem, Ewa´s namn stod där och blev avbockat det såg vi båda två... 
 
Lite vin, en bra film och en goodiebag och en "träff" med en god vän - 
sämre måndagar har jag haft.
Familj, Nöje, jobb, livet | |
#1 - - Tjejmorsan:

Hahahahaha nu fick jag ett gott skratt igen :)

Kram älskade vän

Svar: hahaha ja herre gud så tokigt det kan bli ;) men roligt hade vi och sevärd var den <3 Kram min fina vän
Marie-Louise

Upp