att göra bara en sak...

Jag har väldigt svårt för att bara göra en sak samtidigt har jag märkt, jag har nog nästan alltid varit sådan tror jag. Men idag så kunde jag "sätta ord på det". 
Jag skrev den här uppdateringen på FB och gensvaret blev stort: "Varför kan jag aldrig göra bara en sak... Skulle sätta mig med en kopp kaffe - men började plocka disk, starta en diskmaskin, knappa in räkningar och blogga - resultatet blev en mugg kallt kaffe. Liksom jag i ett nötskal oftast, jag har svårt att bara göra en sak."
 
Det är visst många som känner igen sig i detta, att det är svårt att bara göra en sak samtidigt. Jag dricker väldigt ofta mitt kaffe kallt just för att jag går iväg och gör andra saker och glömmer bort att jag nyss hällt upp kaffe. Jag har svårt att sitta still och bara vara för då kommer jag på massor av andra saker som behöver göras. Som att plocka disk, sätta igång diskmaskinen, sätta igång en tvättmaskin, kolla FB och Instagram, blogga m.m. listan kan göras lång. Jag är (tyvärr) likadan på jobbet. Nästan alltid i farten och fixar och donar med något. Men jag känner liksom att är jag på jobbet så ska jag jobba och det finns alltid något att göra. Visst kan jag sitta och hålla en boende i handen och "ta det lugnt" men då snurrar alla "måsten" i mitt huvud samtidigt. Samtidigt som jag är i farten så kan jag glömma bort saker som behöver bli gjorda. Jag älskar listor, post-it lappar och små "kom-ihåg" listor, jag använder mig ofta av det. Jag påbörjar ofta en sak utan att helt slutföra den för jag har liksom redan påbörjat en ny sak att göra så att slutföra den andra saken glömmer jag ibland bort. 
 
Samtidigt kan jag ha dagar när jag inte orkar göra någonting. När jag bara vill ligga i sängen eller på soffan hela dagen och bara skita i allt. Inte göra någonting alls, inte ens laga mat eller sätta igång kaffebryggaren. Sådana dagar har väl alla - men jag börjar känna att det går till ytterligheter lite väl ofta för mig. 
 
När jag var på min rehabresa nu i september/oktober så bad jag specifikt om hjälp med avslappning och att försöka stress ner. Där och då gick det jättebra att slappna av och göra en sak i taget, men så kom jag hem och faller in i samma snurr nästan direkt. Jag fick testa avslappning, yoga, aktivitetsbalans och andra bra saker där nere på resan - men sen blir det svårt när vardagen och livet kommer emellan igen. Jag tänkte: åh det här ska jag göra när jag kommer hem - men jag har inte gjort en enda avslappningsövning sen jag kom hem om jag ska vara helt ärlig. Det närmsta avslappning jag kommit här hemma är avslutningen på gympan på friskis&svettis och ett massagetillfälle via jobbet. Helst skulle jag nog behöva köra ett avslappningsprogram dagligen... Men hur ska jag få till det? 
 
dags att plocka fram papperna från resan och yogamattan och börja med avslappning kanske.  
 
känslor, livet | |
#1 - - Inger Stark:

Känner igen mig älskling även om jag nog kan bara vara lite bättre än dig. Just nu kan jag inte sitta still, tänker tvinga mig ikväll. Från 19:15 till 23:05 ska jag vila och titta på TV. Puss och kram

Upp