reumatism och mående...

Just nu har jag ont, väldigt ont till och med. Reumatismen känns ordentligt och det har den gjort länge nu. Låsningen i bröstkorgen/skulderbladen har blivit konstant - den känns hela tiden. Ibland har jag så ont runt bröstryggen/skulderbladen att jag mår fysiskt illa och idag på jobbet var en sådan dag. Som tur är har jag extra värktabletter på jobbet som jag idag fick lov att ta. Även höfterna strejkar och gör ont. Det "knäpper" i höger höft när jag går men jag har i alla fall inte börjat halta igen så den där kortisonsprutan som jag fick för några veckor sen har nog hjälpt en del. Jag vet att jag antagligen skulle behöva säga till mina kollegor de dagar som är extra svåra men jag har svårt för det. Jag jobbar på och biter ihop vilket så klart inte alltid är bra. Men jag anser att min reutism inte ska gå ut över mitt jobb - jag vill ju jobba. Vi är alla olika och det är så jag fungerar. Jag gör det jag ska på jobbet och det jag är inplanerad på sen går jag hem och lägger mig i soffan och tar igen mig. 
 
På söndag lyfter planet ner mot Spanien och min klimatvård (rehabilitering för min reumatism) och jag har då 4 veckor framför mig med behandlingar och träning. Faktiskt bävar jag lite för detta om jag ska vara helt ärlig. Det är ingen semester direkt att åka på dessa resor. Det är träning och behandlingar varje vardag 9.00 - 17.00 och jag vet att första veckan ja då är jag helt slut på kvällen. Även på helgerna blir det träning fast kanske inte i bassäng och så utan mer självträning så som promenader, lite träning i gymmet och kanske några längder simning i bassängen. Jag har packat ner många böcker för jag vet att på kvällen kommer jag bara orka läsa. Det sociala får komma senare när kroppen liksom vant sig och behandlingarna börjar hjälpa. Antagligen har jag en låsning i skulderpartiet - vilket jag ofta får - och den låsningen hoppas jag det går att "låsa upp" med hjälp av sjukgymnastik. Antagligen kommer huvudvärken som jag har varje dag att släppa då också. 
 
Värmen, träningen och behandlingarna brukar vara riktigt bra för mig och min onda kropp och jag brukar sen efter resan att klara vinterhalvåret ganska bra. Jag har inte varit sjukskriven för min reumatism på väldigt många år och det är så jag vill ha det. Jag vill inte behöva bli sjukskriven på grund av reumatismen och med hjälp av klimatvården så har jag klarat mig ganska bra i många år. Just nu känner jag att jag är på gränsen så det är verkligen bra att jag fick beviljad klimatvård i år, förra året fick jag avslag på min ansökan och det har känts. Nu hoppas jag som sagt att kroppen ska få må bra efter resan så att jag klarar vinterhalvåret bra. 
 
Och ja jag vet att även jag får gnälla och klaga ibland - men det ligger liksom inte för mig. Jag är en sån där som biter ihop och gnetar på! 
Benalmadena, Sjukdom, klimatvård, reumatism | |
Upp