när livet rullar på...

Ett tag efter rehabresan till Spanien blev livet lite svajigt. Men det ordnade upp sig och livet rullar på. Vardagen är här och det känns faktiskt riktigt bra igen. Jag vet att jag alltid tycker det är lite svårt så där i början när jag varit borta i 4 veckor. Mycket hinner hända i huvudet under 4 veckor och vardagen känns alltid långt borta då när man är iväg. Men som alltid så återgår livet så smått och vardagen känns helt okej och trygg. Kanske är det ändå trygghet som är det viktigaste i livet? Kanske är det inget fel i vardagen och tryggheten som följer. Vardag har vi alla - hur vi än förändrar livet så kommer vardagen ikapp till slut - det vet vi alla. 
 
Just nu försöker jag bara sköta mitt arbete på bästa sätt och även hemmet. Jag måste få mer ordning i mitt hem, det känner jag verkligen. Så idag blir det nog städning och tvätt som får fylla min ledigadag - men även läsning. Jag är en riktig bokmal och jag älskar att läsa böcker. Antagligen anser min familj att jag ofta läser för mycket men just nu är det vad min kropp orkar med. Jag har rejält ont i rygg och nacke vilket även ger mig huvudvärk så kroppen vill helt enkelt inte göra allt det som jag vill att den ska göra. Jag skulle önska att jag orkade träna mer än jag gör idag och ja jag önskar att jag även skulle orka städa mer här hemma - men kroppen säger liksom ifrån. Jag får städa lite då och då och sedan vila mellan varven. Och ja det är så livet är ibland. När man lever med ständig värk som följeslagar så får man liksom lära sig att ta det lugnt och lyssna på kroppen. Det jag önskar mest just nu är att jag skulle kunna få sova ordentligt på nätterna. Just nu varknar jag varje natt och är vaken i flera timmar utan att kunna somna om och så har det varit i många år nu - så många år att jag inte ens minns hur det är att sova en hel natt. Så även dålig sömn gör ju att livet svajar. Är man utvilad och mår bra så orkar man så mycket mer av allt. 
 
Men just nu mår jag ändå bra så här mitt i livet. Och Jens och jag ska försöka komma iväg på en utlandssemester bara vi två i sommar - det är nog vad vi behöver. 
 
      
Allmänt, klimatvård, känslor, livet | | En kommentar |

som ni vet älskar jag att läsa...

Jag älsakr att läsa böcker - det vet nog de flesta. Nu har jag precis läst ut bokserien om vänninorna från Neapel och jag kan ärligt säga att jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna bokserie. 
 
     
 
Jag tycker att språket var bristfälligt på lite för många ställen jag fick inget flyt i språket när jag läste. Vissa meningar var liksom bara ord kändes det som, ord utan riktigt innehåll och jag fick ibland läsa om meningarna för att förstå vad hon ville säga mig. Jag gillar inte när skriftspråket är svajigt - eller när jag tycker att det är svajigt. Ibland har jag till och med slutat läsa en bok eftersom jag ogillat skriftspråket så mycket - men så illa var det inte i dessa böcker i alla fall. Och historien ja vad ska jag säga om den. Historien var rörig, ibland osamanhängande men ändå fängslande. Jag hon lyckades ju få mig att läsa alla 4 böckerna inom en relativt kort tid. Alla viktiga personer i boken väckte väl någon sorts känsla inom mig, vissa personer mer (mycket mer) andra mindre. Och ja när man läst ut alla 4 böckerna blev det lite: jaha det var det... Ett visst antiklimax inställde sig tyckte jag. Nu ska jag inte avslöja något om slutet men jag kan säga så mycket som att jag både gillade och inte gillade slutet. Men jag fick en sak bekräftad som jag började misstänka redan från början, så mycket kan jag avslöja. 
 
Så nej det är nog inga böcker som blir några favoriter hos mig men jag gillade de nog i stort. Jag gillade historien till slut men det tog en stund för mig att komma dit faktiskt. Första delen fick jag verkligen käpa mig igenom och ja jag är glad att jag kom igenom den och att jag höll ut för jo det blev bättre. Men jag tror att hade lite väl stora förväntningar på dessa böcker då de fått så otroligt bra kritik av alla - så gå inte in i denna läsupplevelse med för stora förväntningar säger jag. 
bokrecesioner | | Kommentera |
Upp