snön som föll och en glad hund...

Igår fick vi snö (fast idag har den töat bort) och Java verkligen älskar snö. Vi har ju aldrig haft henne under vintern så vi visste ju inte hur hon skulle reagera på snön men hon älskade den och åt den mer än gärna. 
 
igårkväll när snön precis fallit 
 
vadå om jag äter snö? Jo kanske lite... 
Javas blick där på sista fotot är så härligt.
 
att leka i snön var verkligen roligt tyckte Java. 

julmarknad och fika i gamla fängelsehålor.

Idag mötte jag upp min yngsta dotter inne i gamla stan. Vi skulle gå på julmarknad och fika - det har blivit en tradition för oss och vi går alltid på samma kafé nämligen till Sten Sture. Där sitter man och fikar i gamla fängelsehålor, mysigt och spännande. 
 
 jag gilla detaljerna som finns på kafét.
 
 man känner historiens vingslag där nere. 
 
Nu sitter man där nere i värmen och myser med en gofika - värre var det helt klart när man satt där på 1300-talet och framåt. Då var det kallt, mörkt och ytterst omysigt kan jag tänka mig. 
"- Jag: tänk vad många som suttit här fångna och frusit, gråtit, blivit torterade. - Elin: mamma tyst jag försöker faktiskt äta!" detta är en ganska typiskt konversation mellan mig och min yngsta. Men jag är van och det är helt okej, jag vet ju att hon inte vill prata (och filosofera) när hon äter inte ens när hon sitter i en gammal fängelsehåla. 
 
Vi gick på gamla stans julmarknad också. Hittade lite brändamandlar och lite julklappar. 
 
mysigt fast all snö redan försvunnit. 
 
 

hundmässan Stockholm.

I lördags fick jag en julklapp av Martina - inträdet till Hundmässan som var på Älvjsömässan/Stockholm. Vad glad jag blev när hon skickade mig ett meddelande om det. Jag hade uppdaterat på FB att det var så synd att jag ej kunde komma iväg på hundmässan - så här nära inpå jul gick det inte ekonomiskt. Men så glad jag blev då när jag fick inträdet som en för tidig julklapp.
 
 
 
Och tänk vad man kan ändra intressen. För något år sedan hade jag väl aldrig ens kommit på tanken att gå på hundmässa och nu tyckte jag det var jätteroligt. Det fanns massor av utställare som jag kunde prata med och fråga lite saker om. Och sen var det tävlingar i dressyr (heter det så tro när det är hundar) och massa annat.
 
 
Jag hade en riktigt trevlig och mysig lördag bland alla utställare och hundar. 
 
 
 
jag kom hem med massor av prova-på påsar med hundmat och annat smått och gott.
Lite till katten fick jag med mig hem också.
 
Vilka fina vänner jag har känner jag <3 
Jag har inte så många vänner men dom jag har är verkligen guld värda.
Tack Martina och ni andra som förgyller mitt liv.
Ni vet vilka ni är <3
 
 

Att tänka vikt i barn...

Jag vet inte om jag kanske är lite knäpp och om jag är ensam om detta, men när jag bär en speciell vikt så tänker jag alltid den vikten i ett nyfött barn. Tex om jag hämtar ett paket som väger 4,2 kg då refererar jag den vikten till min yngstas födelsevikt. Eller om jag köper ska vi säga en vattenmelon på 3,7 kg då tänker jag på min mellantjejs födelsevikt. 

Som för några dagar sen så köpte jag 5 kg vetemjöl. Då tänkte jag direkt: oj så här mycket vägde nästan **** när hon föddes. 

Är jag ensam om att aplicera vikt mellan 3,5 - 5 kg i födelsevikt? Eller tänker någon av er oxå så här? 

saffransbullar och pepparkaksbullar...

Igår orkade jag äntligen baka lite här hemma. Men eftersom min yngsta dotter inte gillar saffransbullar så testade jag att göra pepparkaksbullar, jag gjorde alltså en saffransbulledeg utan saffran men med pepparkakskrydda. Det blev riktigt gott, men jag hade helt klart kunnat haft i mer pepparkakskrydda. Jag hade i 2 tsk pepparkakskrydda i degen men 4 tsk hade inte skadat. Jag bakade ut hälften av degen till pepparkakskatter och hälften gjorde jag som bullar med fyllning av smör, pepparkakskrydda och socker - det blev riktigt gott och i de bullarna kom pepparkakssmaken fram mycket mer såklart. Nästan gång jag gör pepparkaksbullar så ska jag våga ha i mer pepparkakskrydda i degen. 
 
pepparkaksbullar och saffransbullar. 

bidrag, skänka pengar och annat inför jul...

Just nu haglar tillropen om att vi ska bidra med pengar och hjälp till alla behövande - inget nytt så här i juletid. Men något som jag kanske inte helt reflekterat så mycket över som jag gör i år. "Åh det är så enkelt att bidra" hojtas det. Ja men visst är det enkelt - om du har några kronor över. "Men några kronor över har väl alla?" säger ni nu. Men NEJ alla har inte några kronor över. Men snälla ni, det är INTE enkelt att bidra för alla! 
 
Japp just nu fick jag liksom bara nog! Orkar inte med alla hejarop just nu... 
 
 

hur blev festen då?

Jag hade jättetrevligt på festen i lördags - men om sanningen ska fram så drack jag för mycket alkohol. Billigt och lättdrucket vitt vin kan lätt göra en (mig) för berusad. Nästa gång får nog mannen min gå utan mig så jag slipper skämma ut honom. Jag kan inte skylla på min GBP här med alkoholen - för jag har gjort det förr även utan operation. Visst kan alla dricka för mycket någon gång ibland - men vissa gånger blir det kanske lite pinsammare än andra gånger. Men äsch vad tusan jag vågar stå för det iaf. Jag hade alltså jättetrevligt ända tills jag somnade. Så egentligen gjorde jag väl kanske inte bort mig så där jättemycket - men jag somnade mitt i festen och sov väldigt gott i några timmar där mitt i all fest. Så det lär väl pratas om mig där ute på ön... Frun som dansar och har trevligt (och retas med maken lite med (mycket) tjat om låtönskningar - men är man DJ så är man eller hur) och som sen bara platt fall somnar. 
 
Men vem har inte druckit för mycket någon gång? Och när livet i övrigt är lite svajigt så är det lättare hänt än annars. Sen finns det väl alltid några som alltid sköter sig - men nej tyvärr hör jag inte till den skaran... Så nu vet ni hur min lördag blev. Jag står för det iaf.
 

fest och festnerver...

Ikväll ska mannen min och jag iväg på fest - det hör inte till vanligheterna kan jag lova. Om vi mot förmodan går ut och festar så gör vi det nästan aldrig tillsammans. Men ikväll gör vi det alltså. Eller tillsammans och tillsammans går ju att diskutera. Mannen ska spela (DJ) och jag ska festa med hans gamla ungdomskompisar, det blir säkert skitbra. En av mina äldsta tjejkompisar kommer också vilket ska bli mycket trevligt - det var flera år sedan vi sågs sist.
 
Så nu springer jag runt här hemma och "kollar" vad jag ska ha på mig... Och mannen "suckar" och frågar om jag inte har några festnerver kvar längre. Nej såklart jag inte har svarar jag, jag går ju ut så sällan. Men det blir säkert väldigt bra till slut. 
 
Middag hemma hos mamma först i samband med att jag lämnar av Java där eftersom mamma ska vara hundvakt. När man inte längre behöver barnvakt så skaffar man hund så man behöver hundvakt när man ska bort. Tur att mamma finns på gångavstånd. 
 
Uppdatering: och ja mellandottern håller på att tjata på mig att jag ska sminka mig - hon har tom lämnat kvar sitt egna smink hemma för min skull. Tack sötnos - jag ska väl göra mitt bästa...
 
 
här är vi mannen och jag - för en si så där 23 år sedan. 
Får se - kanske fastnar vi på samma bild ikväll igen <3

operationen igår...

Operationen igår gick bra och jag fick ju komma in tidigare för att få dropp snabbt på morgonen. Som GBP-opererad så har man inte så stora reserver i kroppen så en fasta kan bli väldigt jobbig med yrsel och i värsta fall svimningar som följd. Nålen var ju som vanligt svår att sätta på mig så det slutade med att dom ringde ner narkospersonal för att sätta nålen så droppet kunde kopplas på. 
 
 
Jag rullades in på operationsrummet kl:12.45 och gick hem från sjukhuset vid kl:15.45. Men jag blev väldigt yr när jag satt på tunnelbanan - för jo jag åkte kommunalt hem efteråt - så mannen min fick komma och "hämta" mig nere på tunnelbanestationen. Operationen jag gjorde heter Thermachoice behandling och går ut på att man bränner slemhinnan i livmodern så att de rikliga menstruationerna ska sluta. 4 av 5 kvinnor blir hjälpta av denna metod men 1 av 5 blir det alltså inte så det återstår att se hur det kommer fungera för mig. Om jag inte blir nöjd ska jag ringa avdelningen så görs operationen om. 
 
 
Men sen när jag kom hem så kom smärtan. Och fasiken vilken smärta kändes som efter man fött barn ungefär och alvedon hjälpte inte ett dugg. Jag svimmade här hemma minst 3 gånger - både på grund av smärtan men också på grund av narkosen och de andra tunga medicinerna man får under en operation tror jag. Min kropp tål inte sån där skit verkar det som. Så jag skrämde slag på mannen och barnen genom att svimma inne på toaletten och sen i hallen... Men nu idag mår jag bättre och Alvedonen hjälper. Så nu kan det ju bara bli bättre.
 

tidningskungen... falsk marknadsföring eller vad

Som ni kunde läsa om här för några dagar sedan så sponsrade tidningskungen med en prenumeration värd 74 - 510 kr på Bloggmiddagen som var den 22 november i år. Vi bloggare skulle blogga om tidningskungen och sedan få en prenumeration värd 74 - 510 kr, ja det var vad som stod på lappen som vi fick med i en goodiebag. 
 
så här stod det alltså på lappen vi fick med 
 
det här är vad som står på lappen. 
jag tolkar det som om jag skulle ha mer än 18 tidningar att välja på iaf.
 
 
Självklart ska man vara glad och nöjd över vad man får om man får det gratis - men lovar man en prenumeration på summan 74 - 510 kr så tycker iaf jag att det blir väldigt felaktig marknadsföring om man sedan när presentkortet kommer endast har 18 tidningar att välja på och endast få välja två nummer av vald tidning. Jag hade tänkt unna mig en mysig mat- eller baktidning men det fanns inte en enda sådan tidning fanns att välja på så det blev inte ens två nummer av en mat- eller baktidning för mig. Så ja jag blev faktiskt besviken och känner mig lite snuvad på min present - även om den var gratis och jag nu får två nummer av en annan tidning gratis. Men jag vet inte - jag kallar inte två nummer av en tidning för en prenumeration. Eller hur skulle ni tolka lappen som följde med? Och tycker ni att två nummer är en prenumeration? 

bloggmiddagen 2014.

Årets bloggmiddag var lika underbart trevlig som tidigare år och goodiebagsen var lika välfyllda. Nedan finner ni en sponserlista där alla företag som sponsrade bloggmiddagens goodiebag finns listade. 

Sponsorlista

http://www.lagnoviken.com/

http://www.axelssonsfisk.se/

http://www.minisa.se/se/

http://kaatach.se/

http://www.boete.se/

http://www.superfruit.com/start-i-53.aspx

http://acrilex.se/

http://www.meekatt.com/

http://ecoff.ee/

http://www.mogihome.se/

http://www.sugarkitchen.se/

http://www.tantninnis.se/

http://www.alltgott.se/

http://www.meaningfulbeauty.se/

http://www.lumene.com/sv

http://sfanytime.com/sv-SE/

http://beyourmood.se/

http://www.meandi.se/

http://l300.se/

http://www.neutrogena.se/

http://www.ldb.se/website2/page/hem/index.php

http://www.stanpresenter.se/

http://www.livingandroom.se/

Minidevlans Facebook

http://www.laktosfrichoklad.com/

http://www.debron.se/index.php

http://www.nestlenordic.com/resorb/

http://www.plackers.se/

http://www.sensualbalans.se/

http://www.bentobox.se/

http://octean.se/

http://www.carl-oscar.se/

http://en.naturezooshop.com/

http://cheekymonkeyworld.com/

http://www.sense-ab.se/

http://kolafabriken.se/ – Englagott

http://www.bloomingshop.se/

http://www.duni.com/sv/

http://elodiedetails.com/

http://gourmeco.se/gourmecospicemas.html

http://www.reztart.se/1.0.2.0/2/2/

http://juniordetails.se/om-bonsho/

http://www.tidningskungen.se/

http://aptamedica.se/

http://www.ceciliapihl.se/

Jessie Belle kläder – Facebook

Flirt A Licious – Facebook

http://pyramidbrod.se/

http://www.calou.se/sv/

http://www.bordello.se/

http://www.tirapunji.com/

http://www.playmobil.de/on/demandware.store/Sites-SE-Site/sv_SE/Home-Show

http://www.reddville.se/Home.aspx

http://www.medasverige.se/

http://wigglekart.se/

http://www.babyland.se/

http://www.yankeecandle.se/

http://www.markslojd.se/

http://www.amvina.se/

https://www.helpling.se/

http://www.blafre.com/en/

http://www.theflagshipcompany.com/

http://www.taffel.fi/sv/hemsida.html

http://www.haringeslott.se/

http://www.fullero.nu/

http://labruket.se/

http://www.siaglass.se/

http://www.kigustore.se/

http://www.ceannis.com/

http://www.valio.se/

http://www.trygghansa.se/privat/pages/default.aspx

 
 
Fler bilder och inlägg kommer. 
Tack än en gång Ewa och Anna som fixade allt inför den härliga bloggmiddagen. 
 

imorgon är det dags...

Imorgon vid lunchtid är det dags, då ska jag "bränna" slemhinnan i livmodern för att förhoppningsvis slippa min rikliga månadsblödningar. Behandlingen kallas ballongmetoden/ballongbehandling. <--länk
 
"Ballongbehandling

När inte läkemedel hjälper finns en relativt skonsam kirurgisk behandling som kallas ballongbehandling. Den här metoden har funnits i över 10 år i Sverige och kan genomföras på de flesta sjukhus runt om i landet. Metoden har en relativt hög engångskostnad, vilket gör att vissa sjukhus inte erbjuder den.

En ballongbehandling sker under lokalbedövning eller lätt narkos. Man för in ett tunt rör med en uppblåsbar ballong längst fram i livmodern genom slidan. Ballongen fylls med en vätska och expanderar till livmoderns fulla storlek och form. Vätskan hettas upp till 87 grader vilket gör att slemhinnan i livmodern försvinner. Någon timme efter ingreppet kan man få lite ont varför man ligger kvar på sjukhuset i några timmar innan man går hem. Redan nästa dag är man besvärsfri.

Behandlingen innebär att de flesta antingen blir helt blödningsfria eller får kraftigt minskad menstruation."

Jag kommer att bli sövd med narkos och eftersom jag gjort en GBP och alltså inte kan fasta allt för länge utan att bli yr, få svimningskänslor (har svimmat en gång) och mår allmänt svindåligt av att fasta så får jag komma in tidigare till SÖS för att få dropp. Så imorgonbitti vid kl: 8-9 ska jag vara på avd 62 och då sätts dropp ganska direkt så får jag ligga och vänta på min tur in till operation men lite näring in i blodet. Det känns bra att de lyssnade på mig och förstod mitt "problem" med det här att fasta. 


det går ju alltid...

Nästan allt i de två välfyllda goodiebagen från bloggmiddagen i lördags var användbart för mig, men några saker var för mindre barn än vad jag har. Vad gör man då? Jo men såklart kan man alltid glädja någon annan. Så jag gör en kollega och hennes dotter glada istället för att bara låta sakerna ligga här hemma. 
 
Tack kaatach och sense för att ni gjorde det möjligt för mig att glädja någon annan. Delad glädje är dubbel glädje heter det väl...
 
 
tack kaatach och sense för att ni gjorde det möjligt för mig att glädja en kollega och hennes barn.

hur ska man kunna välja...

I en av de underbara goodiebagsen som vi fick på bloggmiddagen i lördags så fanns det en gåva från tidningskungen.se. Jag som älskar tidningar och då verkligen lyxen av att få hem en trevlig tidning direkt i brevlådan blev såklart mycket glad över denna fina present. Presenten är en prenumeration på en tidning/ett magasin som jag kan välja fritt inne hos tidningskungen.se . Snacka om lyxigt <3
 
Eftersom jag älskar att laga mat och just matmagasin/mattidningar är det som allt som oftast hamnar i min varukorg då jag handlar tidningar så kommer nog valet att falla på just ett matmagasin/en mattidning. Nu ska jag bara lyckas välja bland alla lyxiga och intressanta tidningar om mat och bakning som finns att välja på. Jag återkommer i ett senare inlägg med vad jag valde, måste få fundera en stund innan valet faller på någon. 
 
Jag brukar älska att baka och då särskilt till jul men just nu har min baklust försvunnit, men kanske kan jag locka fram baklusten igen om jag väljer ett lyxigt magasin om bakning. Jag spanar vidare inne hos tidningskungen och återkommer senare med vad valet av magasin blev.
 
 

när man har stora barn...

Ofta säger man "små barn små bekymmer - stora barn stora bekymmer" och ja visst stämmer detta till viss del. När barnen är små har man sömnbrist på grund av nattvaka eller supertidiga morgnar - när barnen är stora har man sömnbrist på grund av att man (jag) inte riktigt kan somna ordentligt innan jag hör att barnen är hemma välbehållna innanför ytterdörren. Och med vuxna myndiga barn som fortfarande bor hemma så kan det bli ganska sena nätter ibland. Självklart kan detta göra mig trött, irriterad, upprörd och ibland även förbannad - mina barn vet precis vad jag menar nu när jag skriver det här. Samtidigt är jag så tacksam över att de faktiskt alltid väljer att komma hem! Dom vet att dom alltid är välkomna hem - i vilket skick de än befinner sig i faktiskt. 
 
Vi har vart med om ganska mycket här hemma - med två vuxna/myndiga döttrar och en tonårsdotter så blir det en del som hunnit passera "under broarna" om man säger så. Som ni vet har jag valt att aldrig lämna ut mina barn i min blogg för det här är min blogg och inte mina döttrars så det vi gått igenom har det nog aldrig skrivits om här faktiskt. Men självklart har vi gått igenom massor - så är ju livet med barn! 
 
Ibland har jag vart (och är såklart fortfarande ibland) förbannad, ledsen, upprörd, trött, matt, arg m.m. ni vet alla de känslorna som nog bara ett barn kan väcka inom en. Jag menar aldrig har man väl vart så arg på någon som man kan vara på sitt egna barn ibland... Samtidigt så älskar man ju sina barn över allt annat och man skulle banne mig gå genom eld för dom. Har man satt barn till världen så vet man att det är på livstid faktiskt. Jösses min mamma "räddar" mig emellanåt fortfarande och då är jag 42 år - men ibland behöver man sina föräldrar hur gammal man än blir. 
 
Har man sedan ett barn med någon form av NPF-diagnos så blir fighterna ibland liksom större. Inte bara med det specifika barnet utan med allt runt detta barn oftast. 
Emellanåt är man helt slutkörd så är det ju man är inte mer än människa bara för att man är mamma eller pappa. Men mina barn vet att jag alltid finns där! För mig finns inga andra alternativ! 
 
Nedan har ni några länkar ni gärna får klicka er in på om ni vill läsa fler av mina tankar kring mina älskade barn
 
- när barnen börjar flytta hemifrån
- när ens barn har en npf-diagnos
- mina döttrar betyder allt för mig
- när barnen märker att man är slutkörd
- när man flyttas runt
 
det absolut bästa som finns i mitt liv är mina döttrar - hur jäkla jobbigt det än är ibland...
 
 

free counters
RSS 2.0