ond rygg....

Jag får nog skylla mig själv men idag har jag fasansfullt ont i ryggen, beror nog på bärplockningen igår. Att jag inte ens ska kunna plocka blåbär. Det är en jäkla sjukdom det här, reumatism. Mitt sitter främst i rygg, nacke, axlar och höfter, sen kan det flytta sig runt i kroppen och ge mig smärtor i fötterna, händerna, benen eller vart som helst, men rygg, nacke, axlar och höfter dom känner jag alltid av och idag mer än någonsin. Men det måste vara värt det, jag kan inte bara sitta inne och vara still, jag måste göra saker och röra på mig även om jag vet att jag dagen efter får betala för det. Där är skillnaden när jag får vara på vårdresa och får sjukgymnastik nästan dagligen, efter 1 vecka eller 2 kan jag till och med gå ut och dansa utan att det slår tillbaka dagen efter. Men hemma blir det aldrig så. Antagligen är det många faktorer som spelar in där, sjukgymnastik, bassängbad, värme, allt fram dukat och klart, till och med städning av rummet får man så det är klart att kroppen mår bättre då. Jag skulle önska att jag kunde få en sådan resa var 6;e månad, det skulle vara perfekt för kroppen. Men om jag har tur kan jag få en resa om 2 år och då ska jag nog ha rejäl tur. Allt sånt där drar dom ner på, det blir bara svårare och svårare att få en resa, men jag ska försöka och söka.

Hunden ni såg på bilderna i förra inlägget är mina svärföräldrars hund. Han heter Erik och är en Samojedhund. Han är så fin och han är nästan lika gammal som min yngsta dotter. Alla mina barn var med när hunden skulle inhandlas och dom blev kära i lilla Erik direkt. Farmor och Farfar ville ha en hund som kunde gå ihop med barnbarnen direkt och det har den här fina hunden gjort. Direkt blev det ett speciellt band mellan hunden och barnbarnen (mina döttrar).

Just det ovädret. Det blåste bort. Vi fick inget rejält oväder utan det kom lite regn och en massa blåst men sen försvann det. Vi trodde vi skulle få åska och blixtar men tji fick vi, det kom aldrig. Men idag har vi en grå dag, så idag ska jag kurera ryggen genom att läsa bok och lösa korsord hela dagen.

Ikväll ska jag smaka på de sista kräftorna. jag gjorde ett litet experiment genom att koka en ny lag som dom nu har legat i hela natten. Ska bli spännande att se om dom smakar mera salt nu.
sommar | | 2 kommentarer |
Upp