kärringvagn eller dramaten...?

Jag har blivit tant och köpt mig en kärringvagn - ni vet en sån där dramaten. 
 
Känner att jag vill berätta varför jag kallar min dramatenvagn för kärringvagn - för jag vet ju att det inte heter så. När jag var tonåring kanske 13/14 år så följde jag ofta med min mamma Inger för att hjälpa henne att handla (hon har reumatism precis som jag så jag var en snäll dotter faktiskt och hjälpte henne att få hem den tunga maten). Men så ville hon då att jag skulle dra hennes dramatenvagn. -jag tänker fan aldrig dra din fula kärringvagn, svarade jag, hellre bär jag kassarna. Sagt och gjort det gjorde jag, jag bar hem maten i kassar och hon fick dra hem vagnen med lätta varor så att hon skulle orka dra hem den. Så det var så jag döpte om dessa vagnar till kärringvagn. Jag skämdes ögonen ur mig när hon kom med sin löjliga dramaten ;) - och ja nu är jag tant själv och drar på en dramaten själv.
 
 
Sen finns det för- och nackdelar med nästan allt. Nackdelen med en kärringvagn när man bor 3 trappor upp utan hiss är att man måste dra vagnen upp för trapporna vilket ger min reumatiska kropp värk - främst i nacken och skulderbladen. Men jag slipper bära hem all tung mat från affären i alla fall. 
 
Sen måste jag erkänna en annan sak för er. Det tog mig många år innan jag förstod varför det hette just dramaten - dra maten. Jag hade länge gått och tänkt att det var ett så konstigt namn på en kärringvagn för den hade väl ingenting med teatern Dramaten att göra - hahaha. Ja ibland faller inte polletten ner förrns sent - och jag kanske är för dum för mitt eget bästa som erkänner detta här och nu, men jag bjuder på det. 
Allmänt | | Kommentera |
Upp