när värken släpper...

Min högra höft och ner i höger ben har gjort ont dagligen i flera år. I vissa perioder har det känts sämre andra perioder bättre men värken har aldrig helt försvunnit. Jag har röntgat höften (och ryggen) för att se så problemet inte var någon förslitning eller liknande (vilket iaf inte röntgen visade på), jag har fått sjukgymnastik, träningsprogram, massage, akupunktur, kortisonsprutor och annat men utan resultat. Värktabletter har jag haft men inte tillräckligt vad jag känt. Trots allt detta så har värken hela tiden funnits där. Vissa perioder har jag haltat och haft riktigt ont. Promenader har jag tagit trots värken men jag har haft ont i varje steg, att gå i trappor har varit otroligt jobbigt emellanåt (jättekul då att bo 3 trappor upp utan hiss).
 
I förrgår var jag till min läkare på vårdcentralen och vi talade då om min värk - både rent generellt i kroppen pga min reumatism som min läkare på vc vet om (såklart) och även värken i höften som liksom strålar ner i benet. Han (min läkare) var fundersam eftersom röntgen inte visade någon förslitning och han kunde inte riktigt få ihop mina besvär med att en nerv eventuellt var i kläm. Jag frågade om kortisonspruta eftersom jag förut har fått det utav min reumatolog för just detta besvär i höften/benet (iofs har den inte riktigt hjälpt men iaf). Han tyckte då att vi först skulle testa en variant av smärtstillande, antiinflammatoriskt och muskelavslappnande. Jag har aldrig testat muskelavslappnande så jag blev faktiskt lite förvånad när han tog upp detta läkemedel men jag tänkte att visst jag testar. Han sa också att om jag inte känner mig märkbart bättre inom 14 dagar så skulle jag höra av mig så skulle vi fundera på det där med kortisonspruta också. Han ansåg att eftersom jag har haft ont så länge och även har en reumatisk sjukdom så ville han testa muskelavslappnande ihop med värktabletter för att se om värken kunde minska. Han förklarade att eftersom jag har haft ont så länge så är musklerna runt höften/skinkan/benet väldigt spända och antagligen också inflammerade - detta vet jag ju iofs redan om eftersom min reumatism ger just dessa symptom - så att ta dessa läkemedel ihop trodde han kunde hjälpa mig.
 
Jag testade då i förrgår kväll att ta dessa läkemedel innan jag gick och sov och redan igår morse så kände jag att jag mådde så mycket bättre. Jag gick till bussen utan att ha ont, jag jobbade hela dagen utan att ha ont och först när jag kom hem på eftermiddagen så kom värken smygande och då tog jag ytterligare en dos läkemedel. 
 
Idag är jag ledig från jobbet och passade på att ta en promenad. Jag kände en enorm skillnad i höften/benet när jag promenerade och jag märkte att jag liksom gick och väntade på att det skulle börja göra ont. Jag gick i en lång uppförsbacke och "väntade" på värken, jag gick i trappor och "väntade" på värken men värken kom inte. Väl hemma nu efter promenaden känner jag att det molar lite i höften men det gör inte ont. Det känns helt otroligt och väldigt konstigt att den ständiga värken är borta.
 
Nu hoppas jag bara att det kommer att hålla i sig.
 
 
Sjukdom, reumatism | | En kommentar |
Upp