real-life hos Yohanna...

Vi kör väl en real-life hos Yohanna den här veckan också...
 
Följande frågor att svara på/Hur som helst vad tycker ni?
 
- Köper du märkes-varor eller de mer ekonomiska?
Det är blandat, vissa varor vill jag ha märkesvaror i vissa kan jag lika gärna köpa det billigare. Det beror helt på vad det är för vara.
 
- Finns det vissa varor som du alltid köper av ett visst märke?
Ja t. ex tamponger och bindor köper jag alltid samma märkesvaror i. jag har testat det billigare alternativen (det måste man när man har 3 tonårsdöttrar) men dom har inte levt upp till våra förväntningar. Dom håller inte tätt och är ibland riktigt obekväma, så vi håller oss till samma märke varje gång när det gäller tamponger och bindor.
Ketchup vill jag ha Heinz den är godast.
 
- Är de värda sina priser, märkesvarorna?
Vissa märkesvaror är helt klart värda sitt pris, andra inte. Som exemplet ovan, jag betalar hellre lite mer för en bra tampong/binda.
 
- Finns det varor som inte levt upp till dina förväntningar?
Ja det gör det säkert, men jag kan inte komma på någon speciell nu. Men visst har man köpt en dyrare märkesvara och man sen faktiskt upptäcker att det billigare alternativet är precis lika bra eller ibland till och med bättre.
 
- Och finns det varor som levt upp till, och kanske till och med överraskat dig, mer än du förväntat?
Ja helt klart. Men mitt minne är inte vad det borde vara just nu... Men jag lägger inte flera hundra kronor på ansiktskrämer, schampon och liknande. Kanske är de för x antal hundralappar bättre men jag har faktiskt aldrig haft råd att testa. Någon gång har jag köpt något finare märke på taxfree och njutit den stund det varat men sen har jag inte tyckt mig ha råd att lägga så mycket pengar på samma produkt igen utan övergått till en billigare variant.
 
Kanske handlar det egentligen om att jag inte tycker mig vara värd så dyra produkter eftersom man kan handla så mycket annat (nyttigare/bättre) för de pengar som man sparar in. Jag kan nog ibland vara lite snål, men det är nog bara gentemot mig själv. Jag känner inte att jag har råd att betala "överpriser" på produkter till mig själv eftersom de pengarna som "blir över" om jag köper ett billigare alternativ går till något som familjen behöver. Sen är det så här också att om jag handlar säg en duschkräm för flera hundra kronor eller ett schampo (eller vad som helst) så är det inte bara jag som använder det sen, utan mina döttrar "tjuvar" gärna från den flaskan också och då blir det riktigt dyrt kan jag lova för en flaska räcker inte direkt länge då....
 
 
Jag fick en egen julkalender av mannen innan julen 2012 - det kändes lyxigt.
Och det innehållet var bara mitt!
 
jag "unnar" mig faktiskt oxå en egen "Glossybox" varje månad.
Det är oxå lyxigt - men ibland får döttrarna ta något därifrån för ibland "passar" inte innehållet riktigt mig...
 
 
real-life | |
#1 - - Yohanna i Las Palmas:

Så kul att du är med igen. Och den där Glossyboxen verkar spännande. DET kan jag tänka mig känns lyxigt ;)

Hälsningar
Yohanna

Svar: ja glossyboxen är min lilla lyx i vardagen :) Kram
Marie-Louise

#2 - - Yohanna i Las Palmas:

Det finns vissa märken som är värda sin vikt i guld.

Sammanställningen ligger ute:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/may/sammanstallning-av-real-life-markesvarde-2.html

Tack för att du var med ;)

Hälsningar
Yohanna

#3 - - Jessica Högberg:

Inte lätt det där... vad är värt vad?? Olika i olika livssituationer=)) Jag älskar märkeskläder, men köper dom bara på rea... har ofantligt många icke märkes oxå=))
På tal om tamponger... har du provat tampons for free?? minns inte adressen nu, men googla. Man får gratis tamponger varje månad mot att man svarar på frågor om reklamen som medföljer...

#4 - - AnneliH:

Ja, jag har kommit på mig själv att vara lite "dumsnål" i vissa lägen bara för att ta en billigare variant av en viss vara som jag brukar köpa...

Upp