vad ska du göra på semestern?

Ja den absolut vanligaste frågan så här i semestertider. Vad ska du göra på semestern? Jag ska vila och använda semestern till återhämtning. Nej vi ska inte åka utomlands. Nej vi ska inte ha semester ihop riktigt eftersom våra semesterveckor inte ligger samtidigt - jo de sista 2 veckorna har vi ihop men då ska vi nog bara vara hemma. Det är nästan samma sak som när barnen går på sommarlov och får frågan: vad ska ni göra på sommarlovet? Vissa barn ska inte göra något alls på sommarlovet - förutom att vara hemma. Samma sak gäller vissa vuxna under semestern. Det är inte alltid man "ska göra något" på sin semester. Räcker det inte med att vara ledig och vila?
 
Men jag har faktiskt en liten resa inbokad. Jag ska åka iväg 4 dagar och hälsa på min vän Ann-Catrine (<--länk) - vi har känt varandra i flera år men vi har aldrig träffats på riktigt. Vi har läst varandras bloggar, följt varandra på Instagram och "pratat" massor på messenger och FB men aldrig fått tillfälle att träffas på riktigt men nu blir det äntligen av och jag längtar. Vi kommer prata hål i huvudet på varandra för vi lär ha massor att prata om - det vet jag att vi har. Och jag ska få träffa i alla fall en till vän som jag aldrig träffat på riktigt - kanske får jag tillfälle att träffa fler det får tiden utvisa. 
 
Men ja det är vad jag har inplanerat på min semester. Ja och så ska mamma och jag försöka åka en dagstur ut till Birka (Björkö) Vikingastaden och vi ska ta en dag på det nyöppnade museet Vikingaliv. Ja det är det jag har inplanerat och det känns ganska skönt. Jag behöver inte ha en massa inplanerat på min semester - jag tycker att det är skönt att få "ta dagen som den kommer" och att få vila. Slippa tidiga morgnar på jobbet och sena kvällar och vara ledig varje helg - få planera min egna tid och bara vara. Sån är jag - jag gillar att få ta det lugnt. Om jag har för mycket inplanerat blir jag stressad och stressa under semestern är det minsta jag vill göra. Jag är nog en sån där som mest gillar att vara hemma, ni vet borta bra men hemma bäst - ja den stämmer bra in på mig. Självklart längtar jag till min lilla resa men jag mår lika bra av att bara vara hemma. 
 
Jag har en inplanerad träff med en kollega också vilket ska bli trevligt. Vi kände att vi hinner aldrig prata färdigt på jobbet så vi behöver ses liksom utanför jobbet. Och jag kommer kolla på serier på Netflix - jag älskar att kolla serier nästan lika mycket som jag älskar att läsa böcker. Böcker kommer jag också läsa på semestern men det gör jag även då jag inte har semester då är inget nytt. Jag har alltid en bok på gång...
  
Jag gillar tex. att sitta på min balkong och bara läsa en bok och dricka kaffe eller något annat gott.
 
känslor, livet, sommar | |
#1 - - ejmis:

Ses snart! =)

Svar: Ja det ska bli så roligt :)
Marie-Louise

#2 - - Ann Catrine :

Ser så himla fram emot att du kommer till S-vall och mig!
Som du så, vi kommer prata hål i skallen på varandra.

Svar: Ja äntligen blir det av. Kram
Marie-Louise

Upp